După puncte în Capitală! Săndoi și jucătorii săi, optimiști că pot începe noul an cu o victorie, la Metaloglobus. Problemele de lot și temerile față de adversar

Marius ANGHEL 21 Feb. 2019, 12:13 Campionat

Fotbaliștii echipei FC Argeș vor susține în acest weekend primul meci oficial din 2019. Clubul din Trivale va întâlni, sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare, pe Metaloglobus București, adversar aflat imediat sub linia retrogradării. După 21 de etape, piteștenii ocupă locul 6, cu 41 de puncte, cu cinci mai puțin decât liderul Sportul Snagov, iar Metaloglobus se situează pe locul 16, cu doar 21 de puncte.

Alb-violeții vor să pășească cu dreptul în partea a doua a sezonului și afirmă că victoria este cuvântul lor de ordine la echipă. Emil Săndoi își dorește un debut cu dreptul.

„Este primul meci oficial din acest an și evident că va fi greu. Băieții s-au comportat foarte bine în perioada de pregătire, am fost feriți de accidentări. Din păcate, tocmai acum au apărut jucători cu probleme. Florescu, Stan și Enceanu au probleme și nu cred că voi conta pe serviciile lor. De asemenea, Vasile Buhăescu nu s-a antrenat două zile, dar sunt șanse să joace sâmbătă. Întâlnim un adversar ce s-a mișcat bine pe piața transferurilor, cu jucători cu experiență. Aici mă refer la portarul Iacob, la Plămadă, care în tur a fost la Petrolul. Mai este și Herea. Și banca tehnică cu Balint, care a demonstrat în ultima perioadă că este și poate să să fie în continuare un antrenor cu rezultate. Un debut într-o competiție nu este ușor pentru niciuna dintre echipe. Este o diferență clară între meciurile amicale și cele oficiale”, a spus Săndoi la conferința de presă.

„Am încredere deplină în jucători”

Principalul echipei din Trivale spune că jucătorii săi sunt capacitați la maximum la miza meciului. „Sâmbătă vom juca pe un teren sintetic, astfel că datele problemei se mai schimbă puțin. Când eram fotbalist nu mi-a plăcut niciodată să joc pe o asemenea suprafață. Mingea sare altfel decât pe iarbă. Poate că nici suprafețele sintetice de la noi din țară nu sunt precum cele din străinătate. Asta nu înseamnă că nu ne dorim un început bun de campionat. Toate meciurile vor fi grele pentru că toate echipele s-au întărit și cu jucători de la prima ligă. Eu am spus de la bun început că am încredere deplină în toți elevii mei și din acest motiv nu am făcut transferuri. L-am adus doar pe Florescu. Am mai luat câțiva juniori din pepiniera proprie și cred că unii dintre ei vor fi rezerve sâmbătă. Cred că avem un lot competitiv, avem și omogenitate în cadrul grupului. Vom avea și o dorinta poate și mai mare să obținem rezultate bune în acest retur de campionat”, a mai declarat Săndoi.

Ionuț Năstăsie: „Suntem cu gândul doar la victorie”

Mijlocașul Ionuț Năstăsie este optimist înaintea duelului cu bucureștenii: „Mergem încrezători la Metaloglobus, pentru că am avut parte de o pregătire bună în această iarnă. Suntem cu gândul doar la victorie la primul meci oficial din acest an. Ne așteaptă o partidă grea, dar noi suntem deciși s-o tratăm cu maximă seriozitate și să ne întoarcem cu cele trei puncte puse în joc. Nu ne va fi ușor, dar vom face tot posibilul să câștigăm și să plecăm cu toate punctele”.

Raul Costin: „Să luptăm și să fim uniți”

Raul Costin vorbește despre o clasare între primele trei clasate la finalul campionatului. „Toate meciurile vor fi grele, toate echipele au nevoie de puncte, trebuie să atingem obiectivul, acela de a ne clasa în primul trei echipe la finalul acestui sezon. Acolo merităm să fim, dar depinde doar de noi să avem rezultate foarte bune în acest retur de campionat. Dacă vom aborda confruntările cu aceeași ardoare ca în meciurile amicale, vom avea câștig de cauză și în partidele oficiale. Trebuie să luptăm la fiecare meci, indiferent de numele adversarului și să fim uniți”, a spus Costin.

Florescu și Enceanu așteaptă rezultatele RMN-ului

Mijlocașii Eduard Florescu și Rareș Enceanu nu vor evolua în confruntarea de sâmbătă cu Metaloglobus. Cei doi jucători alb-violeți se confruntă cu probleme medicale și nu se știe cu exactitate în cât timp vor reveni. Ambii au efectuat acum câteva zile un RMN și se așteaptă rezultatele acestor teste medicale pentru a se ști cu exactitate diagnosticul și perioada în care vor fi indisponibili.

Stan, incert

O situație medicală destul de incertă pentru partida cu Metaloglobus o are și fundașul Cătălin Stan. Acesta a avut dureri destul de puternice la spate și în ultimele zile nu s-a antrenat alături de ceilalți coechipieri. Emil Săndoi, antrenorul lui FC Argeș crede că elevul său are șanse destul de mici de a fi apt complet până la ora partidei cu bucureștenii. În schimb, Săndoi este sigur că se va putea baza pe serviciile atacantului Vasile Buhăescu, care nu s-a pregătit la potențial maxim timp de două zile.

Toate echipele au sincope

Altfel, Emil Săndoi spune că în viața unei echipe mai apar și rezultate negative, deși nimeni nu își dorește acest lucru: „Și la FC Argeș au apărut ceva sincope, care sunt normale în viața unei echipe. Și la case mai mari se întâmplă. Uitați-vă la Real, Chelsea, Barcelona și alte mari echipe. Real și Chelsea au avut câteva meciuri în care au pierdut cu 4-0. AS Roma a pierdut un meci cu 7-1. Nimănui nu-i convine să piardă, însă sincope pot să mai apară la orice echipă. Eu consider că noi am avut un parcurs bun până acum. Vrem să avem constanță, să avem publicul alături și să ne batem cot la cot cu echipele care sunt favorite la promovare”.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 21 Feb. 2019, 12:13 Campionat
Pe aceeași temă