După Dennis Man și Adi Petre, ce alți tineri fotbaliști lasează UTA către fotbalul de înalt nivel? Răspunsul îl dă Laszlo Balint: „Nu sunt puțini”

Marius ANGHEL 15 Aug. 2019, 17:39 Campionat

De când a renăscut, în 2013, noua UTA a dat fotbalului de performanță câțiva tineri fotbaliști de perspectivă, ca Dennis Man (21 de ani), la FCSB, sau Adrian Petre (21 de ani), la Esbjerg, în Danemarca. Formația arădeană pune preț pe creșterea juniorilor și este una dintre puținele grupări din Liga a 2-a care nu are teamă să trimită pe teren tineri în care are încredere, nu doar pentru a-și îndeplini obligația față de regulamentul impus de FRF.

În această vară, de la echipa arădeană au mers în Liga 1 alți trei jucători, Cristian Costin (21 de ani, FC Volunari), Albert Stahl (20 de ani) și Paul Copaci (20 de ani), iar noul antrenor al UTA-ei, Laszlo Balint, spune că are la dispoziție și alte „diamante” la care să șlefuiască și pe care să le vândă scump.

Întrebat de Andru Nenciu, la ProSport Live, cine crede că din actualul lot de la UTA, dintre jucătorii tineri, va face pasul către o echipă important, antrenorul Laszlo Balint a spus: „Ar fi nedrept să nominalizez pe cineva. Toți jucătorii tineri care sunt în acest moment în lotul echipei mari, și nu sunt puțini, au calități și perspective foarte bune de a face pasul către fotbalul de înalt nivel, cel puțin la nivel de primă ligă, după care parcursul carierei lor va fi influențat, bineînțeles, de ceea ce vor face ei mai departe. În acest moment, avem în lot inclusiv un copil din 2004, care se antrenează cot la cot cu noi și care, din punctul meu de vedere, are un viitor frumos. Este vorba despre Vulturar Cătălin. Îl avem pe Denis Hrezdac, David Miculescu, Oroian, Isac, Răzvan Ivan… (n.r. – Denis Hrezdac / mijlocaș, 17 ani, David Miculescu / atacant, 18 ani, Alexandru Oroian / mijlocaș, 18 ani, Damian Isac / mijlocaș, 18 ani, Răzvan Ivan / fundaș, 19 ani). Deci, toți jucătorii tineri care sunt în acest moment la UTA Arad au perspective să devină jucători importanți în fotbalul românesc. Dar, până la urmă, totul depinde de ei, de cum vor munci în perioada asta, la UTA Arad, ca să facă pasul mai departe. Exemple sunt. I-aș pomeni pe Dennis Man, pe Adrian Petre, dar eu chiar aș pomeni și cele mai recente exemple de jucători care au făcut pasul către prima ligă. Este vorba despre Costin, Stahl, Paul Copaci. La Arad este un fond de jucători tineri foarte bun și sperăm să fie în continuare la fel, ca UTA să dea fotbalului românesc câți mai mulți jucători tineri de valoare.”

În primele două etape ale noului sezon al Ligii 2, UTA a folosit următorii jucători Under 20:

UTA Arad – Dunărea Călărași 3-0: Hrezdac (integralist), Miculescu (integralist), Isac (din minutul 86).
Petrolul Ploiești – UTA Arad 0-3: Hrezdac (integralist), Oroian (titular, 61 de minute), Isac (din minutul 61).

În ediția 2019-2020 a competiției, cluburile din Liga 2 vor folosi pe durata întregii partide cel puțin doi fotbaliști Under 20. Sunt eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 2000.

În a treia etapă, UTA, liderul Ligii 2, joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu nou-promovata FK Csikszereda.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 15 Aug. 2019, 17:39 Campionat
Pe aceeași temă