„După cele întâmplate în repriza a doua meritam să câștigăm”

Marius ANGHEL 26 Nov. 2012, 13:11 Campionat

După impresia lăsată în prima repriză, FC Bihor părea cea mai slabă formație ce a vizitat Aradul în această toamnă. Condusă cu 1-0 și fără nicio ocazie la poarta lui Smaranda, trupa din Oradea părea victimă sigură în fața utiștilor, doar că istoria mitanului secund s-a scris altfel și remiza este – oarecum – justă.

„Într-adevăr, am făcut o prima parte destul de slabă, iar UTA a controlat destul de clar ostilitățile. Ne-am revenit după pauză, am egalat și am avut și alte ocazii bune de a înscrie. După cele întâmplate în repriza a doua meritam să câștigăm. Per total, însă, pot să spun că cele două echipe s-au cam anihilat astăzi”, a precizat Claudiu Niculescu la finalul disputei de la Arad.

Întrebat dacă UTA și FC Bihor se mai pot gândi la promovare după un tur mult sub așteptări, fostul dinamovist a spus: „Șansele sunt foarte mici, trebuie să fim realiști înainte de a fi optimiști. Avem multe puncte în minus, e greu, dar trebuie să jucăm până la capăt. În retur sunt doar 12-13 meciuri, iar noi depindem și de rezultatul ultimei etape. Avem meci greu cu Timișoara, trebuie să batem, altfel nici nu mai are rost să ne facem speranțe”.

În fine, tânărul tehnician al „roș-albaștrilor” ne-a mărturisit că nu are nicio legătură cu despărțirile premature de cei doi foști utiști. „Voiculeț a cerut să îi se rezilieze contractul pentru că nu juca, era nemulțumit. Cu Diarra nu știu ce a fost, eram venit de doar trei zile la echipă…”, a punctat Niculescu.

„Dezonorant să vezi tribune goale la Arad și Oradea”

Oarecum, UTA și FC Bihor au ajuns să se bată pe praful de pe tobă în seria de Vest a ligii secunde. Grupările emblemă ale celor două județe învecinate, ce au dat jucători importanți în fotbalul românesc de-a lungul timpului, au șanse foarte mici să revină acolo unde le este locul și să readucă și publicul la stadion.

Revenit după cinci ani pe arena „Francisc Neuman”, Claudiu Niculescu a ținut să sublinieze situațiile mai puțin neplăcute prin care trec cele două grupări. „Și la Arad e ca la Oradea. UTA și FC Bihor sunt echipe de tradiție, e dezolant să vezi tribune goale la meciurile lor. Când veneam ca jucător aici, stadionul era arhiplin. Ultima oară am fost aici în 2007 cu Dinamo. Am făcut 1-1, în acel an am și câștigat titlul. Din punct de vedere al tradiției, aceste echipe ar trebui să fie în prima ligă și sper ca în curând ambele să fie acolo, pentru că au suporteri mulți și pătimași”, a mai afirmat fostul golgheter al României.

Fanii bihoreni și-au călcat pe inimă, dar au contestat conducerea

După foarte mult timp, FC Bihor a avut parte de încurajare din partea galeriei. După ce conducerea clubului orădean i-a evacuat pe fani din peluza nord, aceștia din urmă au refuzat să mai fie alături de favoriți. Asta până la deplasarea de la Arad, când aproximativ zece suporteri au cântat pentru echipa lui Claudiu Niculescu, dar au scandat împotriva președintelui Șerban Morcan. Au mai existat contestații și la adresa șefilor FRF, care, în urma cu două sezoane, le-au anulat bihorenilor promovarea obținută pe teren.

Asemenea arădenilor ce au luat loc în tribunele arenei „Francisc Neuman”, susținătorii vizitatorilor au respectat minutul de reculegere ținut în memoria lui „Manolo”, un pătimaș suporter utist decedat la finalul săptămânii trecute, dar și a tatălui arbitrului de rezervă, timișoreanul Horia Mureșan.

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel Muscă

Marius ANGHEL 26 Nov. 2012, 13:11 Campionat
Pe aceeași temă