„După ACS Poli am vrut să renunț, un obiectiv pretențios se realizează cu jucători de calitate”

Marius ANGHEL 22 Sep. 2012, 10:46 Campionat

Antrenorul „Bătrânei Doamne” a părăsit din nou terenul în fluierăturile majorității fanilor. Sporadic, i s-a cerut din nou demisia lui Adrian Falub, care a mărturisit în premieră că a dorit să plece de la UTA chiar după meciul cu ACS Poli, dar s-a întors din drum și, pe undeva, regretă acest lucru. Fostul fundaș a mai subliniat că fotbalul se face cu fotbaliști, iar unii dintre cei care îmbracă astăzi tricoul „Bătrânei Doamne” nu prea merită acest lucru.

– Domnule Falub, ați pierdut un nou meci pe un scenariu deja cunoscut…
– Așa este, ieșim învinși dintr-o nouă partidă în care adversarul a avut un singur șut pe poartă și ne-a marcat un gol decisiv. Nu e întâmplător acest lucru, fiindcă s-a întâmplat la fel și laAlba Iulia. Eu cred că echipa a jucat bine în repriza a doua, chiar și cu un om mai puțin. Mai mult, am arătat caracter și dorință și după ieșirea de pe teren al lui Calvin datorită unei accidentări, însă la fotbal îți trebuie și calitate. Când ai 5-6 ocazii mari de gol ai nevoie și de fotbaliști care să le transforme în gol. Știam că avem acest neajuns, dar asta e situația, nu mai putem face nimic din acest punct de vedere.

– Impresia noastră a fost că Laso a schimbat total jocul UTA-ei. Nu vă pare rău că nu-l puteți folosi din primul minut?
– Bineînțeles că-mi pare rău, căci intrarea sa pe teren a fost de bun augurpentru prestația noastră și ocaziile create. Din păcate, el vine după o perioadă lungă de inactivitate și nu poate juca mai mult de 30, 35 de minute în acest moment. Dar, am mai avut jucători care și-au făcut bine treaba, ca Matei, Mărginean sau Gligor. Dacă și atacanții ar avea calitatea lor în ceea e fac cred că altfel ar sta acum situația la UTA.

– Spuneați înainte de meci, când ați decis să schimbați sistemul de joc, că nu poți obține rezultate diferite prin aceleași metode. Nu credeți că ar trebui să vă schimbați și obiectivul în acest moment, sau măcar discursul privind promovarea?
– E greu să ne mai gândim la altceva decât la obținerea unei prime victorii. Nici nu putem spera altceva din moment ce am ratat 12-13 ocazii numai în ultimele două meciuri, iar adversarii ne-au dat gol la singurele lor faze de poartă. Practic, am luat gol fără ca partenerii de întrecere să ne pună cu adevărat probleme.

– Echipa e mai aproape de zona retrogradării în acest punct al sezonului…
– Nu există pericolul retrogradării, e o situație conjuncturală. Dar, obiectivul propus inițial de noi e foarte greu de realizat. Doar că în fotbal e posibil orice, dar ca să realizezi un obiectiv pretențios ai nevoie de calitate și caracter, nu doar de cantitate

– Credeți că putem vorbi despre un blocaj psihic la UTA?
– Dacă era vorba de așa ceva, nu ajungeam deloc la poarta lor, ori în repriza secundă am ratat ocazii clare din careu, unele dintre ele chiar din cel mic. Și toate astea în nouă jucători de câmp și apoi opt. Când ești blocat psihic nu poți da o pasă, nu ai atâtea ocazii mari.

– Vă pare rău că ați început meciul cu Pop și nu Miron?
– Nu vreau să vina pe cineva pentru acest rezultat. Cert este că sunt câțiva jucători care nu au valoare pentru clubul acesta.

– Ați mai trecut vreodată, la un alt club, prin situația grea de la UTA?
– E prima dată când trec prin așa ceva, dar nici eu nu sunt antrenorul care să aibă zeci de ani în spte de meserie. Sperăm să găsim o soluție pentru ceea ce urmează, dar mai sunt multe lucruri de pus la punct în continuare.

– Au dreptate suporterii să fie supărați pe dumneavoastră?
– Normal că au după aceste rezultate. Pe mine, dar și pe ceilalți care activează azi la UTA. Între timp am ieșit să spun unele lucruri și anume că nu avem multă calitate în atac. Nu am vrut s-o fac de la început, fiindcă am crezut că ascunzând asta pot să le dau încredere atacanților, dar realitatea e alta pe teren.

– Privind înapoi, vă pare rău că ați rămas la UTA atâta timp cât nu ați primit în vară garanțiile solicitate din partea conducerii?
– În general, nu sunt omul căruia să-i pară rău după lucrurile pe care le-a făcut, dar poate acum…Nu prea vreau să comentez mai multe, căci sunt nervos. Oricum, eu am luat la începutul campionatului o hotărâre, m-am întors, iar în viață când nu ești decis și te răzgândești s-ar putea să ai de suferit. După Timișoara am vrut să renunț să mai antrenez UTA. Acum a trecut acel moment, trebuie văzut ce putem face să ne revenim cât mai repede.

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel Muscă

Marius ANGHEL 22 Sep. 2012, 10:46 Campionat
Pe aceeași temă