Dunării îi merge bine, din ce în ce mai bine. Mihalcea: „Nu ne vom opri curând din rezultate pozitive”

Marius ANGHEL 26 Mar. 2017, 10:58 Campionat

Dunării Călărași îi merge bine în 2017. După egalurile cu CS Mioveni (2-2) și FC Brașov (1-1), pentru echipa lui Adrian Mihalcea au urmat victorii cu Luceafărul Oradea (3-2) și CS Afumați (2-1). Ultimul succes l-a înregistrat ieri, la Afumați, în etapa a 26-a a Ligii 2. Gruparea călărășeană a condus cu 2-0 prin golurile noilor achiziții Călin Cristea (34′) și Cristian Pușcaș (46′) și a trăit periculos în ultimele minute după ce Răzvan Patriche (89′) a redus din diferență.

Cu cele trei puncte, Dunărea a mai făcut încă un salt în clasament, de pe locul 10 pe 8, acum având 31 de puncte, cât are și Dacia Unirea Brăila, situată pe locul 9 datorită golaverajului mai slab.

„A fost un meci disputat între două echipe care în momentul de față joacă un fotbal destul de plăcut. Am avut, să zicem, prima ocazie de gol noi, o bară chiar în primele minute după care au avut ei o mare ocazie, dublă mare ocazie când puteau să deschidă scorul. Pot să zic că am controlat o mare parte din joc, am și reușit să înscriem pe final. Am intrat foarte bine în a doua repriză, gol imediat după care am  menținut echilibrul partidei și am încercat mai mult să intrăm pe contraatac. Ne-am apărat foarte exact cu o mică – mare problemă, cea de la gol, chiar de lovitură indirectă. De data aceasta am luat gol și ne-am făcut iar viața un pic grea pentru ultimele minute. Dar… sunt mulțumit de băieți, de cei care au intrat, mulțumit de atitudine, de efortul depus. Nu a fost un meci ușor, continuăm linia bună și am speranțe că nu ne vom opri curând din rezultate pozitive”, a spus, pentru site-ul oficial al Dunării, antrenorul Adrian Mihalcea.

4 din cei 5 jucători care au înscris în 2017 sunt noi achiziții

Dacă pentru Călin Cristea golul cu CS Afumați a fost al doilea de la venirea sa la Dunărea, primul înscriindu-l chiar runda trecută, cu Luceafărul Oradea, pentru Cristian Pușcașu această reușită a reprezentat „spartul gheții” la echipa din Călărași. Mijlocașul venit de la formația islandeză Fjardabyggd, dar cu trecut stelist, a reușit primul gol pentru echipa antrenată de Adrian Mihalcea.

În cele patru meciuri oficiale desfășurate în 2017 de Dunărea Călărași au înscris Bobo Kanda (2), Călin Cristea (2), Alexandru Avram (2, unul din penalty), Cătălin Țîră și Cristian Pușcaș. În afară de Kanda, ceilalți patru jucători sunt achiziții făcute în această iarnă.

Etapa viitoarea, Dunărea are un meci mult mai greu, acasă, luni, 3 aprilie, de la ora 17:00, cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, echipa de pe locul 2.

Foto: Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 26 Mar. 2017, 10:58 Campionat
Pe aceeași temă