Dunărea, victorie cu scandal cu CS Afumați! Golul dat în ultimul minut era să fie nevalidat pentru că plasa porții era ruptă | REACȚII

Marius ANGHEL 18 Sep. 2016, 13:10 Campionat

Dunărea Călărași a reușit, sâmbătă, în etapa a 7-a a Ligii 2, a doua victorie din acest sezon, 1-0 în fața celor de la Afumați, după un meci în urma căruia antrenorul Adrian Mihalcea va fi suspendat cel puțin trei etape. Partida desfășurată pe stadionul „Ion Comșa” a fost una disputată, atât gazdele, cât și oaspeții trecându-și în cont câteva ocazii mari de gol.

După pauză, Mihalcea face trei schimbări favorabile jocului echipei de pe malul Borcei. Licu este înlocuit cu Dobra, Ciocâlteu intră în locul lui Silviu Matei și Vali Balint, șters în acest meci, este înlocuit cu Mircea Ștefan. Atacurile Dunării cresc la poarta lui Obretin și în minutul 88, Denis Dobra trimite cu capul balonul în plasa oaspeților dar, surprinzător, mingea părăsește spațiul porții. Tușierul Dragoș Bogdan, nu vede bine faza și acordă corner pentru gazde, moment în care se încing spiritele.

Antrenorul Dunării, Adrian Mihalcea, și așa recidivist, pătrunde pe teren și le cere arbitrilor să valideze golul. Până la urmă centralul face lumină în acest caz, verificând plasa laterală ruptă a porții adverse, dar Mihalcea nu este iertat pentru ieșirea sa și este trimis în tribună. Tensiunea crește la maxim în momentul în care arbitrul a mai acordat suplimentar șase minute de prelungire, dar până la urmă Dunărea s-a impus la limită.

Călărășenii acumulează astfel 11 puncte, cu unul mai mult decât CS Afumați, și urcă pe locul 10 în clasament. Pentru Dunărea urmează acum alte două partide de foc, miercuri, 21 septembrie, la Sepsi Sfântu Gheorghe, iar apoi acasă cu Juventus, pe 25 septembrie, de la ora 13:00.

Mihalcea: „Mingea a intrat în poartă. A văzut asta tot stadionul, mai puțin domnii arbitri”

La finalul meciului, antrenorul Dunării, Adrian Mihalcea, a comentat faza controversată de la gol și modul său de a protesta la adresa arbitrilor.

„Pe un fond de dominare a noastră, am reușit să înscriem. Din fericire, până la urmă, meciul s-a terminat cu victoria noastră. La faza golului, mingea a intrat în poartă, dar portarul, din inerție, a rupt plasa, iar mingea a ieșit. A văzut asta tot stadionul, mai puțin domnii arbitri, care, mai întâi, au arătat corner. Și atunci noi trebuie să râmânem calmi… E și greșeala mea, am sprintat 70 metri, dar nu este ok. Mingea a intrat în poartă și ei arătau corner, pentru că era plasa ruptă. Offside n-avea cum să fie. Am vorbit după și cu antrenorul echipei din Afumați. Ei voiau, era normal, să profite de această greșeală de arbitraj, dar era și el contrariat.

Eu îmi fac mea culpa, nu trebuia să fac sprintul acela, am fost eliminat pentru părăsirea spațiului tehnic, mi-am făcut-o cu mâna mea, dar există și tensiune. Până la urmă, sunt fericit pentru cele trei puncte. Noi suntem în creștere, cu toate că suntem oarecum nemulțumitț de unii jucători veniți. În această perioadă, mă interesează doar victoriile, nu mă interesează jocul spectaculos. Dar ne revenim, încrederea băieților e din ce în ce mai mare. Încă mai căutăm un atacant, e posibil să fie străin! Căutăm și un mijlocaș central. Încercăm să ne întărim, nu vrem să mai facem micile greșeli pe care le-am făcut în această campanie de transferuri”, a declarat Adrian Mihalcea în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu” de la Sport Total FM.

Dumănică: „Dacă arbitrajele de la Liga 2 sunt ca la județeană, ne întoarcem acolo”

Prezent la meci, primarul din Afumați, Gabriel Dumănică, a descris la rândul său ce a văzut din tribună la faza controversată în urma căreia Dunărea a fost creditată cu gol. Edilul spune că centralul și tușierul de pe acea parte au indicat prima dată corner și offside și apoi au verificat plasa ruptă și au arătat gol. Dumănică spune că arbitrajul a fost de județeană, acolo unde s-ar putea întoarce și CS Afumați dacă va mai avea parte de astfel de brăgăzi de arbitri în Liga 2.

„A fost un meci frumos per totat, a fost una dintre cele mai bune evoluții ale echipei din Afumați. În prima repriză a fost un joc fair-play, doar că nu știu ce s-a întâmplat la pauză. Gazdele își doreau victoria și apoi a fost un joc încrâncenat, au fost multe cartonașe, cele mai multe le-am luat noi.

Spre final, minutul 88-89, e o centrare în careul nostru, se înscrie un gol, dar mingea nu a rămas în plasă. Tușierul a ridicat steagul, cred că erau doi jucători ai gazdelor în offside. Deci arbitrul avea două motive pentru care să nu valideze golul. Dubiile legate de intrarea mingii în poartă sau nu și fanionul asistentului. Dânsul arăta inițial corner, după care se duce să verifice plasa, care oricum a fost verificată la început, după care validează golul. Au intrat mai mulți oficiali în teren, unul a ajuns chiar la poarta respectivă. A fost o presiune pusă pe arbitru. El a ezitat, arătând corner mai întâi. Jucătorii din Afumați s-au dăruit, dar să se termine așa…

Eu am stat în tribună cu suporterii, cu mai mulți colegi din Afumați. Nu pot aprecia eu din tribună, dar am văzut că mingea nu a rămas în plasă, era în afara porții și am văzut și că tușierul a arătat offside, iar centralul mai întâi corner. Este o ezitare pe care nu ne-o dorim. Noi susținem echipa. Dacă arbitrajele de la Liga 2 sunt ca la județeană, ne întoarcem acolo. Probabil, directorul clubului și membrii staff-ului pot face o sesizare intemeiată la FRF”, a comentat, la Sport Total FM, meciul de la Călărași și primarul din Afumați.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – CS AFUMAȚI           1-0
Denis Dobra ’88

C. Lungu (cpt.) – Ibrian, Bg. Panait, Șandru, D. Barna – S. Matei (Ciocâlteu ’63), Preoteasa, Kanda, Bg. Danciu – R. Licu (Dobra ’46), Val. Balint (M. Ștefan ’63)
Rezerve: Gab. Popa – , Țenea, , S. Ilie, , P. Radu
Antrenor: Adrian Mihalcea

Obretin – Covalschi, Rz. Patriche (cpt.), Buzea, Robicek – V. Olariu, Balgiu – Ad. Popa, Vl. Tudorache, V. Ștefan (Costache ’75) – Verdeș (M. Vlada ’78)
Rezerve: Botaș – A. Zaharia, Petculescu, Moglan, , Pivniceru,
Antrenor: Vasile Neagu

Stadion: „Ion Comșa” (Călărași); Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș (Făgăraș) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga).

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția)

Marius ANGHEL 18 Sep. 2016, 13:10 Campionat
Pe aceeași temă