Dunărea, tot mai aproape de Liga 1! Alexa îndeamnă însă la prudență. „Nu ne considerăm încă promovați. Mai sunt etape de jucat”

În Vinerea Mare, liderul Dunărea Călărași s-a impus cu 3-0 (2-0) în deplasarea de la Pandurii Târgu Jiu și a mai făcut un pas spre promovare. Unul important, dacă ținem cont de faptul că ocupanta locului al 3-lea, Chindia Târgoviște, pierduse, cu o zi înainte, surprinzător, la Brăila, scor 0-1. Astfel, echipa de la Dunăre s-a distanțat la 10 puncte de locul care asigură promovarea directă în Liga1 și a ajuns la 25 de partide consecutive fără înfrângere. Golurile izbutite, la Motru, de Valentin Munteanu (15) și Valentin Alexandru (39, 67) l-au făcut pe antrenorul Dan Alexa să piardă șirul victoriilor.

„Am întâlnit o echipă care se bate pentru evitarea retrogradării și știam că dacă marcăm repede, va fi greu să mai ratăm victoria. După ce am deschis scorul, am dominat tactic jocul. Am avut o evoluție consistentă și am câștigat clar. E o victorie importantă, fiindcă ne-am distanțat la 10 puncte de Chindia. Sincer, nici nu mai știu a câta victorie e. E important că păstrăm ritmul victoriilor. Știu că am preluat echipa de pe penultimul loc (n.r. – din etapa a 5-a) și acum am ajuns principala favorită la promovare. Trebuie să rămânem însă cu picioarele pe pământ. Mai sunt etape de disputat, inclusiv meciul direct cu Chindia. Nu ne considerăm încă promovați”, a declarant Dan Alexa.

Acesta a dat asigurări că va rămâne la Călărași cel puțin până la sfârșitul sezonului și că nu va curs eventualelor oferte venite din partea echipelor care luptă în prezent pentru evitarea retrogradării, în play-out-ul Ligii 1. „Momentan, nu mă interesează nicio ofertă. Călărașiul a fost o provocare pentru mine și vreau să duc la sfârșit acest proiect, să duc acest oraș, pentru prima dată, în Liga 1. S-au aprobat banii și pentru modernizarea stadionului. Sper ca lucrările să fie gata până la startul noului sezon, de Liga 1”, a conchis Alexa. 

Alexandru: „M-aș bucura la fel și dacă promovez de pe locul secund”

Fost jucător la Pandurii, în turul sezonului 2016-2017, pentru care a marcat două goluri în 9 meciuri, atacantul Valentin Alexandru a izbutit „dubla” în partida de la Motru, dar a fost rezervat în a-și manifesta bucuria, de fiecare dată când a marcat împotriva echipei gorjene.

„Pandurii e echipa la care eu am debutat în Liga 1 și m-am șimțit bine la Târgu Jiu. Din păcate, m-am accidentat, au intervenit apoi și problemele financiare, și a trebuit să plec. M-aș bucura ca echipa să se salveze de la retrogradare și să nu se desființeze. Nu m-am manifestat la cele două goluri, dar e normal că sunt bucuros de victorie, fiindcă vreau să promovez cu Dunărea Călărași și să revin în Liga 1. Nu țin neapărat să terninăm campionatul pe primul loc. Ne vom bucura la fel și dacă vom promova de pe locul secund. Nu mă gândesc să câștig campionatul în Liga 2, cum nu mă gândesc nici la titlul de golgheter, dar ar fi un bonus dacă le-aș realiza pe ambele”, a spus Valentin Alexandru.

După „dubla” cu Pandurii, Alexandru a ajuns la 19 goluri în actuala stagiune, fiind pe primul loc în topul marcatorilor. Pe locul 2 e Ndiaye Mediop, de la Ripensia, cu 18 goluri marcate.

Cu victoria de la Motru, Dunărea Călărași a ajuns la 68 de puncte și ocupă primul loc în Liga 2, cu trei puncte mai mult decât FC Hermannstadt și zece față de Chindia. În etapa următoare, echipa călărășeană joacă vineri, de la ora 17:00, pe teren propriu, cu ASU Politehnica Timișoara.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă