Dunărea și-a întrerupt seria invincibilității din 2017 pe terenul liderului Juventus. Mihalcea nu are ce să le reproșeze jucătorilor, Leu trimite săgeți către arbitraj

Marius ANGHEL 10 Apr. 2017, 18:27 Campionat

Dunărea Călărași era invincibilă în 2017 înaintea meciului de sâmbătă din Colentina în fața liderului Juventus București și pornea încrezătoare că poate să-și mențină seria pozitivă, mai ales că în acest an a dat replici bune formațiilor din fruntea clasamentului ca CS Mioveni, FC Brașov sau Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Totuși, trupa lui Adrian Mihalcea a trebuit să se recunoască învinsă în fața primei clasate din Liga 2, care a câștigat la limită, scor 1-0, prin golul din minutul 8 al lui Vasile Buhăescu.

Pe toată durata jocului, Dunărea a irosit două ocazii mari de egalare. În minutul 21, Țîră a reluat cu capul o centrare venită din partea dreaptă, dar Stoian a respins de la colțul scurt, iar în minutul 79 Mardare a reluat puțin peste poartă în urma unei lovituri de colț. „Galben – albaștrii” au lăsat o impresia bună, și chiar puteau beneficia de un penalty, însă centralul Ovidiu Oprea a refuzat să arate punctul cu var atunci când Licu a fost clar faultat în suprafața de pedeapsă, undeva la jumătatea primei părți.

Antrenorul Adrian Mihalcea a spus după meci că e mulțumit de atitudinea afișată de elevii săi, care au greșit o dată la faza în care s-a deschis scorul. „A fost un meci frumos, din punctul meu de vedere peste media Ligii a 2-a, cu foarte multe ocazii de ambele părți, un meci deschis care s-ar fi putut încheia și cu un rezultat favorabil nouă, dar, din varii motive, am înregistrat prima înfrângere din acest an. Sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor, n-am ce să le reproșez. Poate doar neatenția din minutul 8, când ei au marcat golul în urma unei faze fixe și nu e prima oară când se întâmplă asta. În rest, băieții au făcut un meci exemplar și sunt bucuros de asta. Întâlnind liderul la el acasă și punându-i atâtea probleme, spune multe”, a declarat, citat de site-ul oficial al Dunării, Mihalcea.

„N-a fost nicio diferență între noi și ei, cu excepția fazei de la gol. Au fost multe momente în care noi am controlat jocul. Au fost, din păcate, și multe momente când arbitrul ne-a stopat”, a mai spus antrenorul Dunării.

„Au fost însă nu unul, ci două penalty-uri care puteau fi acordate echipei noastre”

Cuvinte de laudă asupra jocului echipei Dunărea pe stadionul din Colentina a avut și președintele clubului călărășean, Bogdan Leu. „A fost cel mai bun meci al nostru din acest mini – retur. Am dominat echipa care practic este promovată în Liga 1. Am avut o posesie de 55-65%, am făcut un meci bun. Am avut multe ocazii și ei au avut ocaziile lor. Echipa s-a comportat foarte bine”, a spus Leu, care a mai adăugat: „Nu vreau să comentez arbitrajul. Au fost însă nu unul, ci două penalty-uri care puteau fi acordate echipei noastre. Am postat și imaginile pe facebook. În minutul 24, o intrare întârziată la Bogdan Stancu care centrează, însă fundașul lor intră prin alunecare și-l aruncă pe Bogdan în gardul din spatele porții. În minutul 26, Licu își depășește adversarul, care în loc să lovească mingea, lovește piciorul lui Licu, împiedicându-l astfel să-și continue deplasarea. După părerea mea, faze clare. Ce să mai zic și de acea fază de prin minutul 27-28 când arbitrul nu acordă cartonașul galben unui jucător al gazdelor până nu-i vede numărul de pe tricou ca să nu-I lase în 10. Noi am avut multe ocazii clare. Am fi putut marca prin Mardare, Țîră, Pușcaș, etc. Nu cred că vreo altă echipă și-a creat atât de multe ocazii pe terenul lui Juventus.”

După înfrângerea cu Juventus, Dunărea a fost depășită în clasament de Luceafărul Oradea și CS Afumați și a ajuns pe locul 12, cu 32 de puncte. În schimb, liderul are 63 de puncte. În etapa viitoare, Dunărea va juca acasă, miercuri, de la ora 17:30, cu Olimpia Satu Mare.

Marius ANGHEL 10 Apr. 2017, 18:27 Campionat
Pe aceeași temă