Dunărea se zbate ca peștele pe uscat, Ripensia a luat punct de la Călărași. Pelici: „Vreau să dau Cezarului ce e al Cezarului”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Sep. 2019, 09:22 Campionat

A trecut și etapa a 5-a, iar Dunărea Călărași rămâne fără victorie, după remiza de pe teren propriu cu Ripensia, scor 1-1, înregistrată sâmbătă. Timișorenii, în schimb, sunt cu un bilanț de două succese, două înfrângeri și un egal, după jocul din sudul țării, în care ambele reușite s-au înscris din lovituri de penalizare.

Elevii lui Cristian Pustai au avut un șut periculos în debutul jocului, dar execuția lui Bawab s-a dus puțin peste transversală. Replica timișorenilor a fost un șut al lui Voinea, salvat de Calancea. Gazdele au mai avut ocazii în prima repriză prin Preoteasa și Boboc, dar, în primul caz, Mociu a scos, iar, în al doilea, mingea a trecut din nou puțin peste bară.

Dunărea a deschis scorul în minutul 52, după ce Caius Lungu l-a faultat în careu pe Bogdan Rusu. Georgian Honciu a fost cel care a executat și a transformat. Timișorenii au egalat tot de la punctul cu var, după ce o execuție a lui Chera a fost respinsă de Bogdan Șandru cu brațul. Adrian Zaluschi a înscris pentru 1-1 în primul minut al prelungirilor, iar situația elevilor lui Pustai e mai complicată etapă de etapă.

Pelici, optimist după prestația echipei

Chiar dacă nu a fost o victorie, Pelici și-a felicitat elevii după meciul de la Călărași. „Vreau să dau Cezarului ce e al Cezarului și să-mi felicit jucătorii pentru munca depusă și pentru rezultat. Dar îi felicit mai ales pentru jocul prestat. Au făcut un meci bun, care vine în continuarea celui cu UTA. E important pentru noi, așa cum am mai spus-o, că jucăm de la egal la egal cu orice adversar. Dovada cea mai bună a fost partida de la Călărași, unde am întâlnit o echipă care a avut în componență opt fotbaliști cu experiența Ligii 1. A fost o confruntare intens disputată, cu ocazii importante. Cred că rezultatul final e unul echitabil, care ne mulțumește. Dar, în primul rând, ne mulțumește jocul”, a punctat Pelici pentru site-ul oficial.

Cu 7 puncte, Ripensia a urcat pe locul 9. Runda viitoare va juca sâmbătă seara cu Petrolul. Cu două două puncte acumulate până acum, fosta prim-divizionară Dunărea Călărași respiră greu pe locul 18, retrogradabil. Runda viitoare are ocazia să ia o gură de oxigen, deoarece are deplasare la Sportul Snagov, în cazul în care ilfovenii nu se retrag din campionat.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – RIPENSIA TIMIȘOARA         1-1
Georgian Honciu 52′ – penalty / Adrian Zaluschi 90+1′ – penalty

Calancea – Sabangeanu, R. Crișan, Bg. Șandru, Mendy – Rob. Boboc, Honciu (cpt.)(Matheus Dias 84′) – Preoteasa, Bawab (Gliga 46′), Zete (Marrone 77′) – Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: Krell – Ekollo, Oltay, Mutu
Antrenor: Cristian Pustai

Mociu – C. Lungu, Hecsko, Apro, C. Toma (cpt.) – Tud. Călin (Chera 80′), Al. Neagu (M. Fotescu 56′) – Vl. Tudorache, Zaluschi, Al. Popovici (Golda 79′) – Alb. Voinea
Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Tînc, Ad. Popa, Stoi
Antrenor: Cristian Pustai

Stadion: Complex Municipal Dunărea – Teren 1 „Ion Comșa” (Călărași); Spectatori: 500; Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Cosmin Vatamanu și Mihăiță Necula (ambii din București); Rezervă: Mihai Amorăriței (Câmpina); Observatori: Marian Deaconu (Ploiești) și Lucian Cârjă (Constanța).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: AFC Dunărea Călărași

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Sep. 2019, 09:22 Campionat
Pe aceeași temă