Dunărea s-a încărcat înaintea meciului cu Chindia cu o victorie de moral cu FC Argeș. Cum comentează Dan Alexa desfășurarea scorului cu piteștenii

Marius ANGHEL 13 Nov. 2017, 16:35 Campionat

Galben-albaștrii de la Dunărea Călărași au făcut un meci senzațional duminică, pe teren propriu, în compania celor de la FC Argeș, au revenit după ce au fost conduși la pauză și au câștigat în finalul cu 2-1, menținându-se astfel la un punct în spatele liderului AFC Hermannstadt și îndepărțându-se la patru puncte de Chindia Târgoviște.

Încurajați de aproximativ 3.000 de suporteri, călărășenii lui Dan Alexa au ajuns la 14 meciuri consecutive în campionat în care au obținut rezultate pozitive, dintre care 12 victorii.

Cristian Pușcaș și Silviu Pană au fost eroii meciului cu FC Argeș. Cei doi mijlocași au marcat pentru Dunărea și au dedicat golurile magazionerului Alexandru Munteanu (Sandu) și masorului Iorga Nicolae, cei care la mijlocul săptămânii, la revenirea din deplasarea de la Brăila, au suferit un accident de mașină.

La final de joc, antrenorul Dan Alexa a declarat că victoria cu FC Argeș este meritată. „A fost un merci greu. Am preconizat asta. FC Argeș are mulți jucători cu reale calități care provin din școala piteșteană de fotbal. Am început jocul bine, am luat gol din nimic, însă am reușit să revenim. Am pus presiune, n-am avut foarte multe situații, dar a fost unul dintre jocurile bune ca prezență. Nu și ca realizări, pentru că Piteștiul s-a apărat chiar și cu 10 oameni. Doar Nilă a stat în față. A fost o victorie foarte importantă care ne duce la patru puncte de Chindia”, a declarat Alexa.

„Astăzi remarc întreaga echipă pentru că a trecut prin momente grele. Am suferit pe alocuri. Am avut momente când am simțit că ne pierdem încrederea. Dar și-a revenit repede. Vreau să dedic această victorie lui Sandu Munteanu și lui „moșu”” (n.r. – maseurul Nicolae Iorga) care acum câteva zile au suferit un accident cumplit. Nea Sandu se oprerează luni și îi urăm multă sănătate. Suntem alături și de familia îndoliată”, a mai spus Dan Alexa.

În următoarea etapă, Dunărea o întâlnește în deplasare chiar pe echipa din spatele ei, Chindia Târgoviște. Meciul cu dâmbovițenii are loc sâmbătă, de la ora 12:00. Diferența dintre cele două cluburi s-a mărit acum la patru puncte, după ce sâmbătă Chindia a remizat cu CS Afumați, scor 0-0.

Articol scris de Cătălin NIȚU
Foto: Ediția.ro

Marius ANGHEL 13 Nov. 2017, 16:35 Campionat
Pe aceeași temă