Dunărea n-a jucat strălucit, dar i-a prelungit seria neagră Olimpiei. Mihalcea: „Rezultatul e unul corect”

Dunărea Călărași a câștigat cu 2-0 meciul de miercuri, disputat pe teren propriu, cu Olimpia Satu Mare, în cadrul etapei a 29-a a Ligii 2. Ambele goluri au fost marcate în prima repriză, pe durata a cinci minute, de Cristian Pușcaș și Bogdan Danciu, provocându-i formației sătmărene a cincea înfrângere consecutivă.

Trupa lui Adrian Mihalcea a reușit să treacă peste episodul urât de la Juventus, unde a pierdut la limită, scor 0-1. Etapa trecută, echipa de pe malul Borcei încasa prima înfrângere din 2017, iar acum, ieri, călărășenii au învins, în deschiderea etapei a 29-a, Olimpia cu două goluri asemănătoare.

După un început de joc mai bun al sătmărenilor, care au trecut pe lângă deschiderea scorului după luftul lui Mardare (4) și șutul bun al lui Kanaloș (5), scos din vinclu de portarul Lungu, Dunărea a revenit în meci printr-un gol care a picat contrar cursului jocului. În minutul 23, Cristian Pușcaș l-a învins pe Anca Trip cu o lovitură de cap din fața careului mic după o centrare din stânga a lui Bogdan Stancu, ca mai apoi, Kanda să centreze din stânga și Bogdan Danciu (28) să devieze cu capul în colțul lung al porții Olimpiei. După marcarea celor două goluri, călărășenii s-au închis și au făcut pasul înapoi. Nu prea au mai contat în atac, dar nici Olimpia nu a reușit să-l intimideze prea mult pe Cezar Lungu.

În partea secundă, Olimpia a încercat să revină în joc, însă cei care au avut ocaziile mai periculoase au fost tot călărășenii. Stancu a trecut din nou ca prin brânză în flancul stâng, a centrat în centru, iar Pușcaș (60) a șutat din 10 metri, nemarcat, peste transversală, iar mai apoi Anca Trip a respins spectaculos în lateral reluarea cu capul din fața careului mic tot a lui Pușcaș (74). Sătmărenii au avut și ei câteva șuturi la poartă, însă și-au pierdut răbdarea și pe final s-au remarcat mai mult prin intrările dure, arătând de ce sunt una dintre cele mai sancționate echipe din acest sezon.

După această victorie, Dunărea a acumulat 35 de puncte și a urcat pentru moment pe locul 9, în vreme ce Olimpia înregistrează a cincea înfrângere consecutivă, nu a mai câștigat de șase meciuri, rămâne cu 41 de puncte și e pe locul 7.

La final, antrenorul Dunării, Adrian Mihalcea, a considerat că victoria este meritată, însă a recunoscut că jucătorii săi au evoluat destul de slab. „A fost un joc puțin altfel față de cele pe care le-am disputat până acum, și mă refer la faptul că evoluția noastră n-a mai fost așa de convingătoare în repriza secundă. Am venit după un joc greu, de la Colentina, am marcat două goluri și ne-am retras puțin în partea a doua, încercând să menținem rezultatul. A fost o victorie meritată, așteptată după primul nostru eșec din acest an. Vroiam să văd și reacția băieților care a fost una destul de pozitivă împotriva unei echipe bune. Știam că Olimpia traversează o perioadă nefastă, dar e formată din jucători valoroși. Îi felicit pe băieți pentru faptul că au reușit să mențină rezultatul din prima repriză. Rezultatul e unul corect!”, a declarat Mihalcea.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – OLIMPIA SATU MARE 2-0
Cr. Pușcaș 23′, Bg. Danciu 28′

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Sil. Matei (Ibrian 70′), Mardare, Bg. Stancu – Preoteasa, C. Cristea (Ciocâlteu 46′) – Danciu, Cr. Pușcaș, Kanda – Țîră (Al. Avram 61′)
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Licu, Cincă, Modra
Antrenor: Adrian Mihalcea

Anca Trip – Ciul, Fl. Mureșan, Heil (cpt.), Faur – Onicaș, Sil. Pană – V. Pop (Ad. Voicu 54′), Villand, Oct. Ursu (I. Roșu 72′) – Kanaloș
Rezerve neutilizate: Șuta – Erdei, R. Rus, Ludușan
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: „Ion Comșa” (Călărași); Arbitru: Ionuț Coza (Cernica); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi) și Florin Mihai Cosma (Piatra Neamț).

Foto: Cătălin NIȚU (Ediția)

Pe aceeași temă