Dunărea își continuă parcursul fără greșeală sub comanda lui Dan Alexa. La defilarea cu Olimpia, două dintre noile achiziții au reușit să înscrie

Marius ANGHEL 11 Sep. 2017, 14:02 Campionat

Dunărea Călărași continuă parcursul fără greșeală în campionat de când a fost preluată de antrenorul Dan Alexa. Sâmbătă, în cadrul etapei a 7-a a Ligii 2, echipa călărășeană a obținut a patra victorie consecutivă și a urcat pe locul 6 în clasament, cu 13 puncte. Olimpia Satu Mare a fost ultima victimă, una învinsă cu un zdrobitor 5-1.

Dunărea a făcut spectacol în partida cu Olimpia Satu Mare din runda a 7-a a Ligii 2, desfășurată sâmbătă, 9 septembrie, la Călărași, reușind a patra victorie consecutivă după ce mai înainte trecuseră și de ilfovenele CS Balotești (2-1), CS Afumați (1-0) și Sportul Snagov (1-0). Jucătorii lui Dan Alexa au demonstrat cu Olimpia că sunt într-o pasă bună și le priește orice joc, nu doar cele cu echipele ilfovene. Cu sătmărenii s-au distrat și au înscris de cinci ori.

Înaintea marcării primului gol al meciului susținut pe stadionul „Ion Comșa”, călărășenii au ratat mai multe ocazii. Dezlănțuirea s-a produs în minutul 40, atunci când fostul jucător al Olimpiei, Silviu Pană, a șutat plasat de la marginea careului și l-a învins pe Florin Muntean. Atât a avut nevoie Dunărea, fiindcă până la fluierul încheierii primei reprize a mai marcat o dată, dar a și încasat un gol. După doar două minute, noua achiziție Gaetan Missi Mezu (42) a scăpat singur cu portarul, după o greșeală a fundașilor adverși, și a marcat primul său gol în tricoul Dunării. Însă după alte două minute, Olivier Lusamba (44) a redus din avantajul gazdelor după ce a rămas singur cu Cezar Lungu.

În repriza a doua, Olimpia nu a mai contat, jocul fiind la discreția călărășenilor, care aveau să înscrie de încă trei ori. Marian Drăghiceanu (53) a deschis balul cu un șut plasat în dreapta lui Muntean, după ce a fost servit ideal de Silviu Pană. Apoi o altă nouă achiziție a Dunării a înscris și ea. Valentin Munteanu (64) a trimis în plasă după ce a preluat o minge centrată în careu de Kanda și a driblat scurt de două ori, ridicând în picioare spectatorii. Iar scorul final l-a înregistrat atacantul Valentin Alexandru (70), cu o lovitură de cap din marginea careului de 6 metri după o centrare de pe stânga tot a lui Kanda.

S-a încheiat 5-1, Dunărea e pe val și urcă pe locul 6, în timp ce Olimpia ajunge pe locul 16, retrogradabil, și ar putea rămâne fără antrenor Tibor Selymes, care la acest meci a stat în tribună din cauza unei suspendări.

Alexa: „A fost un meci la discreția noastră”

La finalul partidei, Dan Alexa, antrenorul Dunării, era încântat de succesul în fața Olimpiei și de modul cum jucătorii săi au controlat acest meci. Două dintre achizițiile făcute în săptămâna jocului au și înscris, Missi Mezu și Valentin Munteanu, în timp ce Silviu Pană a marcat împotriva fostei sale echipe.

„A fost un meci la discreția noastră. Mă bucur pentru jucătorii nou-veniți care au reușit să înscrie. Valentin Munteanu și Gaetan Missi Mezu au avut evoluții bune, consistente. Am obținut o victorie meritată. Îmi pare rău de golul primit din finalul primei reprize, pentru că a fost rodul unei neatenții. Am fi putut intra la pauză mult mai liniștiți. Dintr-o astfel de eroare, puteam să întoarcem pe Satu Mare în joc. Adversarii noștri puteau pune astfel mai multă presiune. Când n-ai decât un sigur gol în avantaj, se schimbă foarte mult situație. Asta e, important e că am obținut până la urmă o victorie clară, concludentă la capătul unui joc bun în care pe lângă cele cinci goluri marcate, am avut alte trei-patru mari situații la îndemână de a înscrie”, a spus Dan Alexa, care se pregătește de un meci și mai greu, cu UTA Arad, în deplasare.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – OLIMPIA SATU MARE    5-1
Silviu Pană 40, Gaetan Missia Mezu 42, Marian Drăghiceanu 53, Valentin Munteanu 64, Valentin Alexandru 70 / Olivier Lusamba 44

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Mardare, Bg. Șandru, Tomozei (Sil. Matei 26) – V. Munteanu, Preoteasa, Sil. Pană, Kanda, Drăghiceanu (Danciu 66) – Missi Mezu (Val. Alexandru 61)
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Cr. Pușcaș, C. Cristea, Dincă
Antrenor: Dan Alexa

Fl. Muntean – Duruș (Ayoub 58), Fl. Mureșan (cpt), Copaci, Bura (R. Rus 23) – Villand, Cubaș, Vas. Pop, D. Lukacs – Brata (Szasz 71), Lusamba
Rezerve neutilizate: Șuta – Cocian, Nemeș, Jurj
Antrenor secund: Daniel Florea

Stadion: Stadionul Central „Ion Comșa” (Călărași); Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Romică Bîrdeș (Pitești) și Florin Mihai Cosma (Piatra Neamț).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Alexandru Botezatu / Editia.ro

Marius ANGHEL 11 Sep. 2017, 14:02 Campionat
Pe aceeași temă