Dunărea câștigă la Afumați și urcă în clasament. Noile achiziții confirmă la echipa călărășeană

Marius ANGHEL 25 Mar. 2017, 18:48 Campionat
Dunărea câștigă la Afumați și urcă în clasament.** Noile achiziții confirmă la echipa călărășeană

Dunărea Călărași a obținut astăzi, în deplasarea de la CS Afumați, a doua victorie consecutivă în 2017 și este neînvinsă în acest an. Trupa lui Adrian Mihalcea a trecut cu 3-1 de ilfveni, în etapa a 26-a, prin golurile marcate de Călin Cristea (foto, la minge) și Cristian Pușcaș (foto, jos), două achiziții făcute în iarnă! În urma acestui rezultat, Dunărea urcă pe locul 8 în clasament, cu 31 de puncte, tot atâtea câte are și Dacia Unirea Brăila.

Meciul de astăzi dintre CS Afumați și Dunărea Călărași a fost de unul de care pe care, o partidă disputată între două echipe aflate la egalitate de puncte (29) în clasament, aflat pe locurile 11, respectiv 12. Trupa lui Adrian Mihalcea a avut prima ocazie la poarta gazdelor în minutul 7. Balonul a lovit bara după ce Ștefan Mardare a trimis cu capul la o centrarea a lui Cristea. După numai un minut, gazdele nu profită de greșeala lui Mihuț în centrul careului călărășean și Dunărea scapă cu fața curată.

Călărășenii reușesc totuși să deschidă scorul la Afumați în minutul 34. Mijlocașul Călin Cristea îl învinge pe portarul Muțiu la o bâlbâială în careul advers. Pauza vine cu un avantaj minim pentru Dunărea, iar la reluare jucătorii lui Mihalcea intră și mai tare pe teren și majorează diferența. Cristi Pușcaș face 2-0 în minutul 46 după un aut bătut lung de Mardare, o greșeală în lanț a defensivei Afumațiului și un șut din mijlocul careului al fostului stelist. Finalul de meci devine interesant atunci când Răzvan Patriche (89) reduce din diferență la o fază la care Silviu Matei a greșit din nou.

Prestația elevilor lui Mihalcea din meciurile din 2017 a fost una destul de convingătoare. Rezultatele nu au întârziat să apară. După victoria cu Luceafărul (3-2), Dunărea reușește să se impună de această dată în deplasare la Afumați, 2-1. Evoluția jucătorilor este una excelentă, iar achizițiile aduse în iarnă au întărit echipa de pe malul Borcei, ca drept dovadă că au și marcat la partidele de până acum.

„E o victorie frumoasă și muncită, pentru că am jucat contra unei echipe bune. Noi am avut mai multă inspirație și calitate pe partea ofensivă. Sunt convins că nu vom pierde nici următorul meci. Încercăm să ne creionăm pentru sezonul următor, pentru a avea o echipă competitivă. Când jucătorii înțeleg ceea ce vrei să le transmiți, atunci apar și rezultatele”, a declarat, după meci, la radio Sport Total FM, Adrian Mihalcea, antrenorul Dunării.

Etapa următoare, Dunărea joacă acasă, pe 3 aprilie, de la ora 17:00, cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

CS AFUMAȚI – DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI   1-2
Rz. Patriche 89′ / C. Cristea 34′, Cr. Pușcaș 46′

Muțiu – Al. Gheorghe, Botea, Rz. Patriche (cpt.), Robicek – D. Burlacu, V. Olariu, Petculescu (Alin Zaharia 53′) – Vlada, Rz. Avram (Val. Costache 53′), Vl. Tudorache (Șt. Vasile 84′)
Rezerve neutilizate: Mișa – Verdeș, Ad. Popa, Al. Mitu
Antrenor: Vasile Neagu

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Sil. Matei, Șandru, Mardare (Ibrian 76′) – Preoteasa, C. Cristea, Kanda, Danciu – Cr. Pușcaș, Al. Avram (Țîră 59′)
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Ciocâlteu, Cincă, Licu, D. Mihai
Antrenor: Adrian Mihalcea

Stadion: Comunal (Afumați); Arbitru: Marius Chițu (Târgoviște); Asistenți: Gabriel Ion Cătană (Târgoviște) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga).

Articol și foto de Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 25 Mar. 2017, 18:48 Campionat
Pe aceeași temă