Dunărea câștigă derby-ul cu FC Clinceni și se desprinde alături de Rapid în fruntea seriei. Cezar Lungu a fost din nou eroul călărășenilor

Marius ANGHEL 13 Mar. 2016, 14:07 Campionat
  • Dunărea Călărași și-a revenit foarte repede după înfrângerea cu FC Rapid și a reușit să obțină, sâmbătă, o victorie importantă, scor 1-0, pe terenul celor de la FC Academica Clinceni, o formație care se luptă pentru promovarea în Liga 1. Cezar Lungu, portarul călărășenilor, a fost omul meciului ce a contat pentru etapa a 22-a a Ligii 2, salvând Dunărea atunci ce a apărat o lovitură de pedeapsă după golul lui Alami.

 

Întâlnirea dintre FC Academica Clinceni și Dunărea Călărași a fost un meci interesant între două echipe calificate în play-off-ul Seriei I, dar neinteresant pentru anumite televiziuni care transmit în continuare anumite jocuri fără miză, ca cel dintre Rapid și Pojorâta. Pe un teren greu, plin cu apă, sâmbătă, la Clinceni, s-a disputat un meci frumos, cu multe faze de poartă și emoții mari pentru cei care au venit să asiste din tribună. Pe stadion au fost și oaspeți de seamă, ca Țiți Dumitriu, Ioan Andone și Mihai Stoica. Primul, fostul director tehnic al echipei Prefab Modelu, o fostă echipă din Liga a 2-a din Călărași, a lăudat prestația elevilor lui Adrian Mihalcea și a afirmat că echipa are mari șanse să promoveze pentru că are în componență jucători experimentați de talia meciurilor din Liga 1.   

Alami, din nou decisiv

În prima parta jocului, Dunărea a stat bine în teren și chiar s-a aflat la cârma jocului pentru câteva minute. Țenea are prima ocazie la poarta lui Marinescu în minutul 9, ca apoi Kuku (11) să trimită în bara transversală un balon cu capul. Cel mai bun jucător de pe teren, portarul Cezar Lungu, are prima intervenție în minutul 13, atunci când atacantul celor de la Clinceni, Kuku, îl încearcă pe acesta cu un șut de la 16 metri. În minutul 30, vine cea mai controversată fază. Alami preia un balon scăpat printre degete de portarul Marinescu, marchează, dar golul este anulat pe motiv de fault. Până la urmă, Dunărea tot marchează, în minutul 36, dar de această dată un gol valabil, care avea să fie până la urmă și singurul al meciului. Alami înscrie cu un șut de la marginea careului de 16 metri. Până la final, doar Benzar, cel mai bun jucător al gazdelor, îl mai încearcă o dată pe Lungu, dar fără succes pe tabela de marcaj.

Apără Cezar Lungu!

La reluare, Sergiu Popescu face o intrare ca în curtea școlii, și în careu, faultându-l clar pe atacantul celor de la Clinceni, Kuku. Olariu execută lovitura decisivă, dar Cezar Lungu apără din nou un penalty foarte important, ca și la Rapid.

În jocul Dunării, se observă o oarecare oboseală la anumiți jucători. Balint, ținut de Mihalcea până în minutul 82, n-a arătat prea multe, iar Chițu a avut din nou o prestație demnă de Atletico Textila. Ionuț Vînă a fost introdus în minutul 64, dar după 5 minute își luxează umărul și e schimbat cu Chițu. Practic, din cei patru jucători veniți să ajute echipa Dunărea din iarnă, Chițu, Vînă, Balint și Săftescu, niciunul nu reușește să se impună. Per ansamblu, Dunărea a făcut un meci foarte bun la Clinceni și reușește să ia încă trei puncte importante în lupta pentru promovare.

Mihalcea: „Este o victorie mare, ținand cont că noi veneam după un joc prost în Giulești”

„Este o victorie mare, ținand cont că noi veneam după un joc prost în Giulești. A fost un meci echilibrat, am avut și noroc, ei au ratat un penalty, noi am avut un gol anulat. Mă mulțumește atitudinea jucătorilor, dar și rezultatul. Am avut un portar în mare formă și o atitudine total schimbată față de ultimul meci. Am stat bine defensiv, am avut contraatacuri tăioase, ceea ce ne-a adus cele trei puncte. Avem un lot echilibrat, cu dubluri pe posturi. Noi vrem să promovăm, oamenii din oraș sunt aproape de noi. Nu avem salarii mari, dar sunt plătite la timp. Rapid a smuls un punct in extremis la Brăila, nu este o echipă invincibilă. Într-adevăr, are jucători valoric peste celelalte echipe. Este bun și locul doi, dacă nu reușim să depășim Rapidul și să obținem promovarea directă. Avem spectatori, cam 2.500 acasă, lumea e avidă de sport în Călărași. Suntem în grafic și, dacă vom continua pe această linie, nu cred că avem probleme”, a spus Mihalcea în emisiunea „Fotbal la matineu” de la SPTFM.

Balint: „Am pierdut un meci pe care l-am controlat în totalitate”

„S-a demonstrat azi, dacă mai era nevoie, că fotbalul este câteodată nedrept. Am pierdut azi un meci pe care l-am controlat în totalitate, am avut ocazii cât pentru un sezon, am fost echipa pozitivă, însă, din păcate, ceea ce rămâne e rezultatul. Nu sunt foarte multe de spus când ratezi atâtea ocazii clare, ratezi penalty și primești gol pe contraatac, în urma unui corner al nostru… E frustrant, dar trebuie să mergem mai departe, să învățăm cu toții să fim mult mai responsabili, pentru că fotbalul îți oferă satisfacții doar când i te dedici cu adevărat. Nu e nimic pierdut, obiectivul nostru este calificarea în play-off și sunt convins că îl vom îndeplini!”, a spus, pentru pagina de facebook a clubului ilfovean, antrenorul Laszlo Balint.

Apostu: „Ne-am bătut singuri”

„Suferim în continuare în ceea ce înseamnă finalizarea acțiunilor de atac. Este greu să vorbesc despre un meci pe care l-am dominat în proporție de 90 la sută, în care am ratat patru ocazii singur cu portarul, un penalty, o bară, și totuși am pierdut…. Cu siguranță, portarul lor, Cezar Lungu, este jucătorul meciului, însă până la urmă Călărașiul a fost o echipă pragmatică, a obținut ce și-a dorit. Recunoașterea și asumarea greșelilor sunt apanajul oamenilor inteligenți, iar noi trebuie să fim bărbați și să recunoaștem că astăzi ne-am bătut singuri, am pierdut un meci pe care l-am avut în mână în totalitate. Dacă excludem finalizarea, am făcut unul dintre cele mai consistente jocuri din acest campionat. Mergem înainte încrezători în îndeplinirea principalului nostru obiectiv, accederea în play-off”, a spus și managerul general al Clinceniului, Bogdan Apostu.

FC ACADEMICA CLINCENI    0
DUNĂ‚REA CĂ‚LARAȘI        1

Alami ”36

A. Marinescu (cpt.) – Homei (C. Gheorghe ”62), D. Lung, Patriche, Fl. Ștefan – V. Olariu, Al. Neagu – Vențer, Antohi (L. Ganea ”53, Bruno Martins ”64), D. Benzar – Kuku
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Dobrosavlevici, Cr. Matei, Fl. Budeanu
Antrenor: Laszlo Balint

C. Lungu (cpt.) – Țenea, M. Popescu, Bumbac, Mureșan – V. Balint (Al. Stoica ”82), Sg. Popescu, Preoteasa, Vădrariu (V]nă ”64, M. Chițu ”69) – Alami, V. Alexandru
Rezerve neutilizate: G. Popa – Săftescu, V. Andrei, M. Ștefan
Antrenor: Adrian Mihalcea

Stadion: Arena (Clinceni); Spectatori: 300; Arbitru: George Cătălin Găman 3 (Craiova); Asistenți: Daniel Vlase 3 (Slobozia Conachi) și Florin Alexandru Vișan 3 (Galați); Jucătorul meciului: Cezar Lungu 4.

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 13 Mar. 2016, 14:07 Campionat
Pe aceeași temă