Dulcea știe cauza căderii CSM-ului, însă speră în salvare. „Parcă toate planetele s-au aliniat împotriva noastră. Cât să țină ghinionul?”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 16 May. 2016, 10:51 Campionat
Dulcea știe cauza căderii CSM-ului, însă speră în salvare.**

Antrenorul CSM-ului, Adrian Dulcea, le cere jucătorilor săi să se reabiliteze miercuri, în partida cu Șoimii Pâncota, devenită una crucială în lupta pentru evitarea retrogradării. Tehnicianul consideră că eșecul de la Pâncota, scor 2-3, de acum două săptămâni, unde echipa sa a pierdut deși conducea și avea superioritate numerică, a turnat plumb în picioarele elevilor săi.

„Mai avem patru meciuri, important e să câștigăm meciul următor și să ne reabilităm. Trebuie să avem moralul ridicat, e clar că jocul la de Pâncota, unde am pierdut în superioritate numerică, ne-a făcut un rău mult mai mare decât credeam. L-am avut la îndemână și l-am pierdut în condițiile unor greșeli personale, decizii proaste, ne-a costat enorm, dacă băteam acolo, ne linișteam, dar acel eșec ne-a dărâmat”, a spus Dulcea.

După 19 etape din sezonul regulat, CSM era lider, dar apoi s-a prăbușit și a ajuns în play-out. După primele două jocuri de play-out, ambele câștigate, vâlcenii păreau scăpați din nou de emoții, dar a urmat o nouă cadere și astfel echipa din Zăvoi tremură din toate încheieturile pentru rămânerea în eșalonul secund.

„Cât să țină ghinionul?”

Adrian Dulcea rămâne optimist, spune că jocul echipei sale este unul mulțumitor ca posesie și număr de ocazii și subliniază că, la Vâlcea sunt condiții bune pentru Liga a II-a. „Ca joc am avut mereu reacție, nici la Cluj nu a fost un joc prost, am avut consistență, posesie, ocazii, dar nu reușim să marcăm. E moment greu, lumea e speriată, și noi la fel, nu ne-am gândit vreodată că ajungem aici, a fost un cumul de factori negativi, parcă s-au aliniat planetele împotriva noastră, dar asta nu poate dura la nesfârșit. Au fost și mulți jucători indisponibili, în ultima perioadă, nu am avut soluții în lot, acum s-a accidentat și Georgescu. Acum este însă momentul ca suporterii să fie alături de noi, chiar dacă, firesc, sunt și ei supărați de ratarea play-off-ului și ultimele rezultate. Eu îi văd pe jucători preocupati, au un joc plăcut ochiului, cât să țină ghinionul? La CSM sunt condiții de performanță, salariile sunt la zi, nu știu dacă mai este vreun club la Liga a II-a în această situație, sunt condiții de refacere, trei mese pe zi, echipament, jucătorii trebuie să aprecieze mai mult acest lucru. Important este să ieșim din această situație, apoi, din vară, cu mine sau fără mine, se pot face lucruri frumoase aici”, a mai spus Dulcea.

Cu patru etape înaintea finalului în play-out, CSM este într-o situație delicată și a căzut pe locul 2, la un singur punct de locul 3, pe care se află Pâncota și care duce la „baraj” și la doar două puncte de primul loc retrogradabil direct, ocupat de „U” Cluj.

În etapa următoare, miercuri, 18 mai, de la ora 18:00, CSM întâlnește pe Șoimii Pâncota. Din lotul echipei vâlcene vor lipsi D. Geantă, Trabalka, Georgescu și Marian, care sunt accidentați, dar și Firțulescu, care este suspendat.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 16 May. 2016, 10:51 Campionat
Pe aceeași temă