„Dulăul” Todea o consideră favorită pe CS Afumați în meciul cu UTA. „Nu sună prea bine, dar, în momentul de față, asta e situația”

Marius ANGHEL 23 Mar. 2018, 16:59 Campionat

După meciul cu CS Balotești (scor 2-2), UTA dă piept cu o altă formație din județul Ilfov, și încă una și mai incomodă. În ultimele trei întâlniri directe, CS Afumați a bătut-o de două ori pe „Bătrâna Doamnă” și i-a smuls remiza în primăvara anului trecut, în condițiile în care arădenii aveau mare nevoie de victorie în lupta pentru promovarea directă cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Aceste date statistice, dar și diferența de 17 puncte în clasamentul prezentei ediții a Ligii a 2-a, l-au obligat pe Cristi Todea să afirme că CS Afumați pornește ca favorită pe terenul UTA-ei. „Oaspeții pleacă favoriți la meciul de duminică. Nu sună prea bine, dar, în momentul de față, asta e situația. Am pierdut meciurile cu ei din acest sezon, clasamentul arată cum arată, cu ei pe locul 4, iar noi, pe 12. Dacă era invers, cu siguranță puteam spune că UTA e favorită. Totuși, să nu uităm că și Chindia și Hermannstadt au venit cu prima șansă la Șiria, dar nu au învins. Noi aborbăm meciul la victorie, de asta să fiți siguri”, a spus, într-o conferință de presă susținută joi și cotat de Sport Arad, antrenorul principal al UTA-ei.

În sprijinul afirmațiilor sale, Todea a mai adus un argument. „Cred că Afumațiul e echipa ce a beneficiat de cele mai multe lovituri de la 11 metri din acest sezon sau pe acolo. Au primit 11 metri contra noastră, la Călărași, dar și în alte meciuri. Asta demonstrează că evoluează extrem de ofensiv, jucătorii lor ajung ușor în careu și beneficiază de acest avantaj. Chiar dacă au și câțiva fotbaliști care au evoluat și pe scena Ligii 1, principalul lor atuu e omogenitatea”, a adăugat utistul.

Anticipând situația în care galeria arădeană va continua protestele împotriva lui Ionuț Popa, Todea a fost întrebat dacă jucătorii pot fi influențați negativ de scandările din peluză. „Acesta a devenit un lucru secundar pentru jucători. Și la ultimul meci la Șiria, chiar dacă atmosfera a fost mai încordată, băieții s-au concentrat și au obținut un rezultat bun. Sperăm să se conecteze și acum sută la sută la meciul de duminică și să dea totul, indiferent de ceea ce se va întâmpla sau nu în tribune”, a mai explicat Cristian Todea.

Altfel, pentru meciul cu CS Afumați, UTA s-au putea baza și pe ultima achiziție. Cartea verde a lui Stevan Markovic a sosit pe adresa Federației Române de Fotbal, iar Ionuț Popa are o variantă în plus pentru centrul defensivei contra ilfovenilor de pe locul 4. Semne de întrebare mai sunt în dreptul căpitanului Marius Curtuiuș, care a revenit la antrenamente după săptămâna de pauză și tratamente ca urmare a problemei musculare întâmpinate înainte de meciul de la Balotești, dar în condițiile unui teren greu duminică s-ar putea să nu fie utilizat. Sau cel puțin nu ca titular. În plus, Iulius Dinculescu și David Popa, confruntați și ei cu probleme de ordin medical, se află și ei în programul echipei. În schimb, Norbert Polgar a devenit indisponibil pentru o perioadă mai lungă, datorită unor probleme la genunchi, care l-au dus la operație.

Meciul UTA Arad – CS Afumați, programată să se dispută duminică, de la ora 12:00, pe stadionul din Șiria, aduce față în față echipele situate pe locurile 12 (27 de puncte), respectiv 4 (44 de puncte).

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 23 Mar. 2018, 16:59 Campionat
Pe aceeași temă