„Dulăul”, pregătit să preia UTA din postura de „principal”. „Simțeam că vreau și pot să intru în joc. Era timpul. Ce-mi propun azi este să antrenez echipa și pe noul stadion”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 21 Sep. 2017, 19:05 Actualizat: 21 Sep. 2017, 19:06 Campionat
„Dulăul”, pregătit să preia UTA din postura de „principal”.  „Simțeam că vreau și pot să intru în joc. Era timpul. Ce-mi propun azi este să antrenez echipa și pe noul stadion”

În urmă cu două săptămâni, Cristian Todea era decis să se despartă de UTA. Fostului mijlocaș nu i-a căzut deloc bine faptul că luni, după demisia lui Adrian Mihalcea, conducerea clubului i-a dat echipa pe mână, iar marți era anunțat (fără succes) antrenor Liviu Ciobotariu, iar miercuri seara era numit Adrian Falub. Dar, discuția constructivă cu acesta din urmă l-a întors din drum pe „Dulău”, care azi a fost „uns” antrenor principal la echipa emblemă a orașului Arad.

„Adi Falub a fost pentru mine un factor motivator, într-un moment în care nu mai doream să rămân la UTA. M-a întors din drum, am avut și am o părere foarte bună despre el și, tocmai de aceea, ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile m-a surprins destul de mult. Din punct de vedere tactic, Falub este un adevărat expert, m-a ajutat inclusiv în intenția ce o aveam înainte de a sosi el la club, aceea de a trece la sistemul cu trei fundași centrali. Nu pot spune acum dacă vom merge mai departe pe aceeași formulă, dar este o posibilitate pe care o luăm serios în calcul”, a menționat tânărul tehnician în conferința de prezentare a sa și a secunzilor săi.

„Simt o mare bucurie, împlinire, dar, în același timp, și o mare responsabilitate”

Pornind de aici, Todea și-a justificat și dorința de a pleca de la UTA când a aflat că va rămâne „secund”, mai ales că în mandatul lui Mihalcea nu a fost lăsat să se implice prea mult. „Am studiat intensiv în ultimii trei ani, am obținut și licența UEFA A+B. Simțeam că vreau și pot să intru în joc, să-mi pun în valoare capacitățile din postura de antrenor principal. Fie că o făceam mai jos, într-o ligă inferioară, dar îmi doream asta, simțeam că e timpul. Vă dați seama că acum, când chiar UTA, clubul la care am crescut și pentru care am simțit mereu ceva special, îmi dă această șansă simt o mare bucurie, împlinire, dar, în același timp, și o mare responsabilitate. Iar ce-mi propun azi este să antrenez UTA și pe noul stadion. Sunt conștient că mai am destule de învățat și, chiar dacă am luat destule lucruri bune de la toți antrenorii care mi-au dat șansa să lucrez cu ei, aș vrea să am un stil al meu. Până una alta, o să-mi pun toate cunoștințele acumulate până acum în slujba echipei. Sunt de părere că avem un lot, care se poate bate de la egal la egal cu orice formație de Liga a 2-a, doar că nevoie să depășim cât mai repede seria negativă”, a adăugat fostul „închizător”.

„Știm cu toții care e primul obiectiv, un meci și un rezultat bun la Satu Mare”

Întrebat dacă a discutat cu conducerea clubului despre obiectivul stagional, Cristi Todea a adăugat: „Totul s-a întâmplat foarte repede, nu am avut prilejul să vorbim foarte mult cu conducerea. Dar, știm cu toții care e primul obiectiv, un meci și un rezultat bun la Satu Mare. Apoi, vom vedea ce se va întâmpla. Cel puțin eu cunosc destul de bine jucătorii, dar chiar și așa trei zile cât am avut la dispoziție să pregătim meciul cu Olimpia sunt puține. Asta nu înseamnă că nu vom încerca să punem echipa pe un făgaș normal și să avem o prestație demnă de renumele clubului sâmbătă”.

Cel puțin despre promovare e foarte greu să se mai vorbească în acest moment, iar Cristi Todea spune și de ce: „Pe foaie, după transferurile făcute în vară, toată lumea spunea că nu vom avea adversari la promovare, dar, e clar, e nevoie de mai mult decât atât. Lucrurile nu se rezolvă de la sine dacă spunem în continuare că avem valoare și merităm să ajungem în Liga 1. Trebuie să o luăm pas cu pas, să scoatem maxim din fiecare jucător, iar obiectivul nostru să fie mereu câștigarea următorului meci”.

Pentru deplasarea de la Satu Mare, Todea a confirmat absenețele accidentaților Prună, Strătilă și, mai nou, Tănase, în timp ce Toma și Stahl vor fi apți dejoc. Același lucru e valabil și pentru Daniel Florea, ultima achiziție a UTA-ei, care a ratat antrenamentul de azi din pricina unei ușoare răceli, dar, de mâine, va reveni în program cu echipa.

UTA joacă sâmbătă, de la ora 12:00, la Satu Mare, cu Olimpia. Arădenii sunt pe locul 13, cu 9 puncte, iar Olimpia e pe locul 16, retrogradabil, cu 7 puncte.

Text și foto: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 21 Sep. 2017, 19:05 Actualizat: 21 Sep. 2017, 19:06 Campionat
Pe aceeași temă