Discursul sincer al lui Falub. Antrenorul spune lucrurilor pe nume: „Au plecat și ne-au lăsat pe noi să curățăm ce s-a făcut rău în vară. Eu n-am venit să mint pe nimeni”

Discursul sincer al lui Falub. Antrenorul spune lucrurilor pe nume:**

Galeria clujenilor a contestat jucătorii la finalul meciului cu CS Mioveni, terminat la egalitate, scor 2-2, și care a menținut „U” Cluj pe loc retrogradabil în Liga 2 și după etapa a 13-a. Fanii le-au spus că nu merită tricourile pe care le poartă.

„E normal. Ă‚sta este locul unde suntem acum. Așa sunt lucrurile, trebuie să curățăm noi tot ce s-a făcut rău în ultimul timp. Foarte bine, așa trebuie să facă și suporterii. Ne-au încurajat, dar când vezi că nu poți să câștigi un meci, ce să zică și oamenii ăia? Să te aplaude? Cât să aibă răbdare?”, a replicat Falub.

„Greșelile din iarnă și din vară au dus echipa aici”

Managerul sportiv al lui „U” Cluj e convins că vina pentru situația în care se află echipa este a celor care au creat lotul în vară. Moraru și Irimieș au părăsit echipa între timp.

„Niciodată nu este imposibil, în situația în care suntem, să promovezi, dar trebuie să ai echipă să câștigi patru meciuri consecutiv. Avem lucrul ăsta? Șanse sunt, dar noi cum suntem… Ă‚știa suntem, așa s-au făcut lucrurile vara asta. S-au făcut și a plecat toată lumea după aia. Și ne-au lăsat pe noi. Am venit noi și încercăm să vedem ce putem face. Pot să îmi explic cum s-a ajuns aici la greșelile care s-au făcut în vară și începând cu iarna trecută. Și vedeți realitatea. Păi care sunt fundașii noștri centrali? Vă întreb eu. I-am avut pe Abrudan și pe Cordoș și azi avem pe cine? Pe Berci, care anul trecut era fundaș stânga, jucăm cu Crăciun, care are 21 de ani, cu Telcean. Ă‚știa sunt trei fundași centrali ai noștri”, a spus Falub.

„Eu am fost realist”

Antrenorul a comparat diferența dintre clasament și planurile de promovare cu diferența dintre cei care au fost la echipă până să vină el: „Ca și diferența dintre cei care au făcut lotul în vară și și-au propus un obiectiv și mine, care am spus lucrurilor pe nume și am fost realist. Eu n-am venit să mint pe nimeni aici. Am venit să spun realitatea și când am venit am spus că suntem într-o situație dramatică”.

„U” Cluj are 13 puncte și e pe locul 17, retrogradabil, dar are un meci restant. Runda următoare joacă în deplasare, vineri, de la ora 18:00, cu Pandurii, când se inaugureană noul stadion din Târgu Jiu.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă