Din nou în cărțile promovării! CS Mioveni rămâne aproape de primele locuri după victoria de la Timișoara. Pelici și-a stăpânit cu greu lacrimile la finalul jocului

Marius ANGHEL 20 Mar. 2017, 14:19 Campionat

CS Mioveni rămâne în continuare în cărțile promovării după victoria de sâmbătă după-amiază, de la Timișoara. Echipa antrenată de Alexandru Pelici s-a impus cu 2-1 în această deplasare, cu ASU Poli, prin golurile lui Ionuț Rădescu (27) și Roberto Ayza (38), scorul final fiind stabilit încă din prima repriză a jocului. Pentru alb-violeți a înscris Alexandru Birău (30).

Galben-verzii își jucau în această deplasare de la Timișoara cam ultima șansă de a visa la unul dintre locurile ce duc spre Liga 1 sau la barajul de promovare, pentru că în cazul unei înfrângeri, totul se ruina, ba chiar echipa era în situația de a pierde și locul 6. Nu a fost să fie însă așa. Argeșenii au jucat pragmatic, știind ce vor de la acest joc. Entuziasmul gazdelor nu a durat prea mult în prima repriză, iar Mioveniul a așteptat 25 de minute pentru a da lovitură.

Cu jucătorii under 21 Eduard Florescu și Ionuț Rădescu în mare formă, oaspeții au reușit să deschidă scorul la o pasă excelentă a primului către coechipier. Rădescu s-a demarcat bine, în spatele liniei adverse, și a șutat prin surprindere, fără speranțe pentru portarul advers, sub bară. Bucuria golului nu a durat însă mult, pentru că apărarea galben-verde greșește, iar gazdele egalează prin Birău, care a reluat cu capul din careu, nefiind bine marcat.

Elevii lui Pelici au însă putearea de a reveni, iar în minutul 38 Florescu demarează o nouă fază care se lasă cu gol. Îi pasează lui Tirică pe dreapta, fundașul centrează bine, iar în careu apare Ayza, care reia cu capul în plasă.

În repriza a doua, timișorenii au început mai bine și au forțat din nou egalarea, însă fără avea ocazii foarte mari. Totuși, portarul Croitoru s-a remarcat în câteva rânduri, închizând exact atunci când trebuie drumul spre gol al gazdelor. În ultimul sfert de oră, Mioveniul a echilibrat jocul, reușit să frângă elanul Politehnicii, care a trebuit să se recunoască la final învinsă, la fel ca și în meciul tur, însă acum după un alt meci, mult mai echilibrat.

După această victorie, CS Mioveni a rămas pe locul 6, însă, profitîâd și de celelalte rezultate, a rămas în cărțile promovării, egalând mai întâi la puncte echipa din față, Olimpia Satu Mare, și apropiindu-se apoi la doar patru puncte de locul 2. Acum, argeșenii așteaptă cu nerăbdare etapa următoare când, după meciul cu Balotești, au șansa chiar să urce în clasament, dacă nu, să se apropie și mai mult de locurile ce duc în Liga 1.

Pelici și-a stăpânit cu greu lacrimile

La finalul partidei, antrenorul Alexandru Pelici a vorbit mai mult despre dispariția polistului Adrian Stoicov. Timișoreanul și-a stăpânit cu greu lacrimile atunci când a amintit despre cel care în urmă cu 22 de ani îl lua sub aripa sa protectoare, imediat după transferul lui Pelici de la Progresul Timișoara la Poli.

„Pentru mine, fotbalul trece acum pe locul secund. Mi-e cam greu să vorbesc, pentru că nu mi-aș fi dorit vreodată să vorbesc despre așa ceva. E vorba despre ceea ce s-a întâmplat cu fostul meu coleg, prieten, om și fotbalist emblematic al Politehnicii, Adi Stoicov. Personal, dedic această victorie memoriei lui. Dumnezeu să-l odihnească, transmit condoleanțe familiei. E acum acolo sus, alături de nea Costică Rădulescu, Puiu Preda și toți cei care s-au dus din lumea asta”, a spus Pelici, citat de Druckeria.ro, care a povestit și primul contact cu cel poreclit „Bulgaru”: „Pot să vă povestesc o singură întâmplare, să nu dramatizăm chiar atât de tare… vă rog să-mi scuzați emoțiile… Eu am fost chemat la Poli în ianuarie 1995, de la Progresul Timișoara. Colegii mei de la Progresul mă tot sfătuiau să am grijă la Stoicov și Vlaicu, deoarece sunt exigenți cu tinerii. Când am ajuns la Poli, la primul cantonament, Stoicov m-a luat direct: «Tu cine ești? De unde vii?», i-am răspuns că vin de la Progresul, mă cheamă Pelici și am 21 de ani. «De astăzi stai cu mine în cameră», mi-a spus… Nu voi uita niciodată tot ce am trăit împreună, am avut foarte multe lucruri de învățat de la el. A fost unul dintre jucătorii emblematici ai clubului, a prins 4-5 generații la Poli, începând cu cea a lui Andreaș, Varga, Crăciun, apoi generația noastră, apoi generația care a venit după noi, cu Bota, Mada și ceilalți. Nu mă așteptam să trăiesc acest moment… Acum o lună am vorbit cu familia lui, pentru că în afara terenului eram buni prieteni.”

„Am avut maturitatea necesară de a ține de rezultat”

Cât despre meciul cu ASU Poli, Pelici se bucură pentru cele trei puncte câștigate.Ne bucură foarte mult această victorie, îmi felicit jucătorii pentru maturitatea de care au dat dovadă în de această dată. Am înscris la ocaziile pe care le-am avut, iar apoi am avut maturitatea necesară de a ține de rezultat, chiar dacă Poli a avut șansele ei de a reintra în joc, de a egala. Îi felicit pe băieți pentru muncă, pentru tot ceea ce au realizat”, a spus Pelici, care a admis că echipa sa a fost luată prin surprindere în unele momente de ASU Poli: „Politehnnica nu ne-a surprins, știam ce fac, doar că nu întotdeauna am reușit să-i închidem la timp. Poate că din punctul acesta de vedere ne-au surprins un pic. Știam că aruncă foarte lung de la margine, știam că sunt periculoși prin jocul de cap al lui Mera, dar n-am reușit să închidem întotdeauna. Poate am fost surprinși la gol, cu apariția în interior a lui Birău, schimbul de locuri cu vârful împins. Acolo trebuia să fim mai atenți… Dar e bine atunci când totul se termină cu bine. Am avut jocuri mai bune decât acesta, și contra Călărașiului, și contra UTA-ei, unde am avut ocazii mai multe și siguranță defensivă mai mare, dar din păcate n-am luat punctele. De această dată, chiar dacă am șchiopătat în unele momente, ne bucurăm de cele trei puncte obținute.”

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – CS MIOVENI  1-2
Birău 30′ / Rădescu 26′, Ayza 38′

Gakos – Motreanu, Mera, Cr. Gălan (cpt.)(Șt. Blănaru 65′), Bilia, Ghinescu (Taub 61′) – Birău, Măd. Stancu, Nicolescu, Țugui – Bădăuță (Gorovei 81′)
Rezerve neutilizate: Gîrlea – Telescu, Teuț, Giuricici
Antrenor: Sorin Brîndescu

F. Croitoru – Tirică, Vișa, I. Stoica, Tomozei – Biceanu (Andr. Neagoe 79′), M. Galan – Rădescu, Ed. Florescu (Iamandi 88′), Ayza (cpt.) – Nilă (M. Staicu 73′)
Rezerve neutilizate: Preda – Șchiopu, A. Popa, M. Vintilă
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Știința (Timișoara); Spectatori: 850; Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) și Casian Băla (Arad).

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)
Foto: Emanuel Titus ILIESI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 20 Mar. 2017, 14:19 Campionat
Pe aceeași temă