„Derby-urile se câștigă tactic, păcat că nu am închis conturile mai devreme”

Mihai Andries 01 Apr. 2013, 01:04 Campionat
„Derby-urile se câștigă tactic,** păcat că nu am închis conturile mai devreme

UTA putea scăpa printre degete o victorie pe care o merita după aspectul general al confruntării de la Brașov. Marius Ene a bifat ratarea sezonului în minutele de prelungire, iar arădenii rămân bine înfipți în lupta pentru promovare. „Nu privesc meciul de astăzi prin prisma ocaziei imense ratate de gazde în minutele de prelungire, ci prin prisma antrenorului ce și-a văzut elevii respectând foarte bine sarcinile de joc și punând deseori probleme în atac. Știam că adversarul are mare forță ofensivă și că doar cu o bună disciplină tactică vom reuși să câștigăm. De fapt, derby-urile se câștigă de obicei astfel, cu multă disciplină defensivă și pragmatism în atac. Din păcate, la acest ultim capitol nu am stat prea bine, căci pe lângă gol ne-am mai creat alte 4-5 ocazii de a majora scorul. Păcat că nu am închis conturile mai devreme și a trebuit să tremurăm până la ultimul fluier al arbitrului. Dar, poate s-a și întors norocul din tur, când noi am fost echipa dezavantajată la câte ocazii clare am irosit. Una peste alta, eu zic că am obținut o victorie meritată, dar mai ales foarte importantă pentru speranțele noastre de promovare”, consideră Adrian Falub.

Antrenorul „alb-roșiilor” a recunoscut că a văzut altfel formula de start a brașovenilor, dar că, până la urmă, l-a interesat jocul echipei sale. „Mă așteptam să-I văd pe teren pe Stângă și Manea, dar nu e treaba noastră de ce nu au jucat ei. Eu am avut problemele mele după accidentările lui Adofo și Monac, căci aveam exact două variante de înlocuire a lor. Când a intrat Ene chiar a trebuit să modificăm așezarea echipei în teren și nu prea mi-a convenit asta. Neagu chiar a trecut la un moment dat pe dreapta, unde, se știe, nu se simte prea bine. Mă bucur, însă, că s-a terminat bine pentru noi și cred că e just să învingă echipa care și-a dorit mai mult asta”, a adăugat „principalul” arădenilor.

Pe de altă parte, Falub crede că echipa sa va prinde și mai mare încredere în forțele ei de acum înainte. „Câștigând cu Poli și Corona, băieții s-au convins că formează un grup unit și valoros. La câte probleme a avut UTA în această iarnă, nu e puțin lucru să bați echipele de pe primele două locuri ale clasamentului. Trebuie să fim conștienți de forța noastră și să ne impunem să scoatem maxim din orice meci de acum înainte”, a concluzionat Falub.

 

Sursa: SportArad

Mihai Andries 01 Apr. 2013, 01:04 Campionat
Pe aceeași temă