Derby-ul Timișoarei: Ripensia e gazdă pe Electrica la meciul cu ASU Poli. Alexandru Pelici: „Suntem două echipe care ne zbatem să ieșim din zona roșie a clasamentului”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Nov. 2019, 14:51 Campionat
Derby-ul Timișoarei: Ripensia e gazdă pe Electrica la meciul cu ASU Poli.** Alexandru Pelici:

Ripensia va fi gazdă la primul derby timișorean din această ediție a Ligii 2, cu ASU Politehnica, programat miercuri, în etapa a 17-a. Roș-galbenii stau mai prost în clasament decât adversarii. Mai precis, au două puncte mai puțin. Alexandru Pelici știe că va fi un meci dificil, dar avantajul e că își cunoaște bine rivalul.

Antrenorul Ripensiei, Alexandru Pelici, vrea să continue seria fără înfrângere și miercuri. Echipa care joacă pe arena Electrica n-a pierdut de cinci meciuri, însă unul dintre rezultate a fost anulat, succesul cu Daco-Getica, fiindcă bucureștenii s-au retras din campionat înaintea încheierii turului.

„Suntem două echipe care au nevoie de puncte, ne zbatem amândouă să ieșim din zona roșie a clasamentului. Avem un parcurs bun, de cinci etape nu am mai pierdut și punctul de la Turnu Măgurele nu ar valora mare lucru dacă nu vom reuși să câștigăm cu Politehnica. ASU este o echipă echilibrată. Dacă ne uităm la golaverajul lor este o echipă care primește greu goluri și care se apără bine, care face faza de apărare foarte bine. Sunt periculoși la fazele fixe, știm cu toții ce aport are Mera la aceste faze și câte goluri a marcat din asemenea momente statice”, a precizat antrenorul ripensist.

Pelici, îngrijorat și de faptul că Poli are un nou antrenor: „Întotdeauna o schimbare va produce o oarecare emulație, un șoc”

Pentru Poli, va fi al doilea meci cu Octavian Benga pe bancă. Pelici știe că acest lucru îi va motiva și mai mult pe jucătorii concitadinei. „Întotdeauna o schimbare de antrenor va produce o oarecare emulație, un șoc, dacă vreți să folosim clișee fotbalistice. Tavi a debutat cu o victorie (n.r. – 1-0 cu Csikszereda), cu siguranță vor veni să câștige. Sperăm să fie un joc frumos, un joc pe care iubitorii de fotbal din Timișoara să îl guste. Păcat că e programat la ora 14 și nu știu câtă lume va putea să ajungă la stadion. Nu avem accidentați sau suspendați. Sperăm să fim inspirați și toți cei care vor intra pe teren să dea totul pentru victorie și să ne bucurăm la final”, a mai spus Pelici.

Înaintea desfășurării etapei a 17-a, a doua intermediară din acest sezon, ASU Poli e pe locul 11, cu 20 de puncte, în timp ce Ripensia, cu 18 puncte, e pe locul 15, ultimul care asigură menținerea în Liga 2. Meciul de pe arena Electrica are loc miercuri, de la ora 14:00.

De când evoluează în Liga 2, cele două echipe au patru meciuri oficiale. Primele două au fost câștigate de ASU Poli (2-0 și 2-1), al treilea a fost adjudecat de Ripensia (1-0), iar din ultima întâlnire tot alb-violeții au ieșit cu toate punctele (1-0). Ripensia și ASU Poli s-au întâlnit și în Cupa României, în ediția trecută, echipa de pe Știința având nevoie de prelungiri pentru a se impune cu 2-1.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Nov. 2019, 14:51 Campionat
Pe aceeași temă