Deplasarea la Arad, una specială pentru Ilie Stan! Întâlnește echipa pe care a condus-o la începutul carierei de antrenor: „Nu mi se pare că joacă foarte bine în ultimul timp”

Marius ANGHEL 12 Nov. 2019, 15:24 Campionat

Două au fost divizionarele secunde care au plecat ca din pușcă în prezenta ediție a ligii secunde și ambele s-au stins pe parcurs. Vorbim despre nou-promovatele Turris Oltul Turnu Măgurele și SCM Gloria Buzău, care au părăsit poziția de lider și apoi podiumul, demonstrând destule dificultăți în joc în ultimul timp.

Dacă teleormănenii au reușit să salveze, totuși, un punct contra Ripensiei (scor 3-3), formația din Crâng a pierdut surprinzător acasă, cu Metaloglobus (scor 1-2). Iar în „intermediara” de miercuri joacă în „fieful” UTA-ei, formație ce nu a mai pierdut de două luni și jumătate și a încasat un singur gol acasă.

„După un început aproape perfect, nu suntem într-un moment prea bun al sezonului. Avem dificultăți la care nu mă așteptam, facem prea multe greșeli individuale și lăsam multe puncte pe drum. Se poate ca subconștientul jucătorilor să lucreze împotriva lor, știindu-se că avem problemele legate de dreptul de promovare, dar asta nu e o scuză. Suntem profesioniști și trebuie să ne vedem de treabă și să scoatem maximum din fiecare meci. Așadar, nu vom face doar act de prezență la Arad. Plecăm de la ideea să nu pierdem, dar – bineînțeles – vom face tot posibilul să și câștigăm, dacă jocul ne permite. Cunosc publicul arădean, va face tot posibilul să-și împingă favoriții spre victorie. Suporterii au fost și la bine și la greu lângă echipă, iar acum că e bine la UTA sunt și mai încărcați cu energie pozitivă. Dar, asta ar trebui să ne motiveze și pe noi, căci, până la urmă, e frumos să joci cu mulți spectatori în tribună”, spune Ilie Stan (52 de ani), pentru Sport Arad, înaintea meciului cu UTA.

Ilie Stan: „Nu mi se pare că UTA joacă foarte bine în ultimul timp”

Antrenorul echipei buzoiene nu o vede nici pe „Bătrâna Doamnă” într-un moment prea bun al sezonului. „Nu mi se pare că UTA joacă foarte bine în ultimul timp, poate fi și oboseala, cine știe. Impresia este că echipa din Arad a câștigat norocos unele puncte, dar, știți cum se spune: norocul ține cu cei buni. E clar că se vor întâlni două echipe bune și, deci, ar trebui să fie un spectacol frumos. Din păcate, o să avem câteva probleme de lot, sunt mulți jucători cu probleme medicale, incerți, de abia mâine voi decide pe cine voi conta la Arad. Sigur, nu va juca Balgiu, care e suspendat”, a adăugat fostul fundaș, finalist al Ligii Campionilor cu Steaua în anul 1989: 0-4, cu AC Milan.

Ilie Stan a fost antrenor la UTA când avea 36 de ani

Miercuri, de la ora 14:00, Stan își va înfrunta una dintre fostele echipe, pe care a antrenat-o în tandem cu arădeanul Dan Cuedan. Actualul tehnician al Buzăului a fost alesul lui Marius Locic, în momentul în care acesta a dorit să o preia pe UTA din mâna lui Călin Chișbora. Se întâmpla în primăvara anului 2004, când la Arad ajungea, printre alții, și fostul internațional Jean Vlădoiu, dar Campioana Provinciei rata promovarea.

„Am activat în alte vremuri la UTA, eram la începutul carierei de antrenor atunci, dar, ca și acum, depinzi de munca și implicarea fotbaliștilor. Se poate spune că, din acest punct de vedere, revenirea la Arad e, într-adevăr, specială. Îmi amintesc că am fost și pe terenul >, unde, la acea vreme, activa o echipă de Liga a 3-a. Am urmărit ce s-a întâmplat cu terenul sintetic, am văzut că domnul Ionuț Popa era zi și noapte acolo pentru a ieși totul bine, așa cum am făcut și eu la Brănești. Când ești dedicat sută la sută meseriei pe care o faci, vrei să ai toate condițiile pentru a face performanță”, a mai punctat Ilie Stan, care a preluat-o pe Buzău în această vară, după promovarea în eșalonul secund, obiectivul fiind clasarea în primele șase locuri în noua ediție a Ligii 2.

În acest moment, „roș-albaștrii” sunt pe poziția a 10-a în clasament, iar UTA e pe 2. Ambele echipe au stat câte două etape pe primul loc. UTA – în etapele 1 și 2, iar Buzăul – în rundele 3 și 4.

Ilie Stan (52 de ani), originar din Pogoanele, localitate din județul Buzău, a avut primul rezultat ca antrenor pe banca Gloriei Buzău, unde a făcut echipă cu principalul Viorel Ion și au dus clubul în Liga 1. Ulterior a preluat-o ca antrenor principal pe Victoria Brănești, pe care a promovat-o din Liga 3 în Liga 1, în perioada 2008-2011. Le-a mai pregătit pe Dunărea Giurgiu, CS Mioveni, FCSB, Concordia Chiajna, FC Vaslui, FC Brașov, Al Urooba (Emiratele Arabe Unite), Zakho (Iraq), Farul Constanța, Al Shamal (Qatar), ASA Târgu Mureș și Foolad (Iran). Când a preluat-o pe UTA avea 36 de ani. Actuala Gloria Buzău, SCM, nu are nicio legătură cu Gloria Buzău pe care a promovat-o în Liga 1.

Sursa: Sport Arad
Foto: Gloria Buzău Fotbal

Marius ANGHEL 12 Nov. 2019, 15:24 Campionat
Pe aceeași temă