Departe de Liga I! CSMS a remizat în derby-ul cu Rapid

Marius ANGHEL 24 Oct. 2013, 14:00 Campionat

CSMS Iasi a mai facut un pas gresit in lupta pentru promovarea in Liga I. Cu un nou antrenor pe banca tehnica si sustinuti din tribune de peste 4.000 de oameni, iesenii au smuls doar o remiza, scor 2-2, cu Rapid Bucuresti.

Prima repriza a fost una in care s-au marcat toate cele patru goluri, cele doua formatii ratand si alte cateva bune oportunitati de a transa disputa. Dobre si Herghelegiu au marcat pentru gazde, in timp ce pentru giulesteni a punctat de doua ori Daniel Pancu. Este revansa jucatorului nascut la Iasi, la declaratiile suporterilor CSMS care au anuntat inca dinaintea partidei ca-l vor huidui. Dupa o ocazie mare ratata de Ciolacu in debutul meciului, in minutul 7, jucatorii lui Marius Lacatus au deschis scorul prin Lucian Dobre, care a preluat pe piept in afara careului, a avansat si a sutat pe sub goal-keeper.

In minutul 20, Daniel Pancu i-a redus la tacere pe suporterii ieseni, marcand cu un sut fabulos dintr-o lovitura libera de la aproape 40 de metri de poarta. S-a facut totusi 2-1, dupa ce acelasi Dobre a recuperat o minge la 25 de metri, i-a pasat scurt lui Herghelegiu, care si-a fentat un adversar si a trimis puternic la coltul scurt.

Doar patru minute a rezistat avantajul CSMS, pentru ca Daniel Pancu a mai sutat o data naprasnic de la 30 de metri si a egalat la 2, cu largul concurs al portarului Bogdan Miron. Imediat dupa ce a inscris, Pancu s-a descatusat si a facut cateva gesturi obscene spre iritarea celor 4 mii de spectatori care au asistat la jocul cu Rapidul.

Dupa pauza, meciul a mai scazut in intensitate. Gazdele au inceput totusi mai bine partida si in primul sfert de la reluarea jocului, Onofras, in doua randuri, si Herghelegiu au trecut pe langa golul trei, dar fie imprecizia iesenilor, fie interventiile lui Plopeanu au facut ca tabela sa ramana neschimbata.

In minutul 67, acelasi Herghelegiu a patruns pe stanga si a tras din 10 metri la coltul lung. Badescu a ajuns insa prea târziu si n-a putut împinge mingea în poarta. Furia ofensiva a iesenilor avea sa se opreasca insa aici, pentru ca pana la finalul jocului, doar Badescu a mai avut o sansa de a inscrie la un sut trimis putin peste poarta.

De partea cealalta, rapidistii au fost mai periculosi pe finalul partidei. Selagea, Martin sau Ciolacu au trimis cateva suturi imprecise spre poarta, pentru ca cea mai mare ocazie a partidei sa fie ratata de Ionita. In minutul 85, Voicu a centrat din dreapta careului si Ionita a reluat din 7 metri peste, mingea lovind transversala.

CSMS Iasi – Rapid s-a terminat 2-2, iar iesenii urca pe locul 4 in clasament, la 5 puncte in spatele liderului Rapid, care are insa doua meciuri mai mult disputate. Etapa viitoare, sambata, CSMS IasI joaca in deplasare cu Rapid CFR Suceava.

CSMS: Bg. Miron – Ad. Voicu, Al. Cretu, Avramia, Tiganasu – Mihalache, Olah – Badescu, Herghelegiu (’79 Cl. Ionescu), Onofras (’68 Tomi Petrescu) – L. Dobre. Antrenor: Marius Lacatus.

Rapid: Plopeanu – I. Voicu, Tânc, D. Lung, N. Vasile – Al. Coman, Selagea, Al. Iacob (’63 Vali Negru), Pancu (’75 Cl. Herea) – Ciolacu (’84 Martin), Al. Ionita. Antrenor: Viorel Moldovan

Sursa: Bună Ziua Iași

Foto: Dan DUȚĂ‚

Marius ANGHEL 24 Oct. 2013, 14:00 Campionat
Pe aceeași temă