Denis Ispas, aproape de un gol antologic, dar tot a înscris decisiv împotriva fostei sale echipe. „Mi-am dorit victoria mai mult ca orice alt coechipier. Nu au fost corecți față de mine”

Marius ANGHEL 09 Mar. 2020, 12:43 Campionat

Partida dintre Farul Constanța și Turris Oltul Turnu Măgurele, desfășurată sâmbătă și încheiată cu victoria oaspeților la scorul de 1-0, a avut parte de un moment inedit.

În minutul 2, Denis Ispas (foto, în stânga), fundașul central al teleormănenilor, a trimis un șut puternic de la centrul terenului, din cercul median mai precis. Torpila apărătorului a lovit bara transversală, distanța de la care s-a șutat fiind de aproximativ 45 de metri. Tot Ispas a marcat, în repriza secundă, în minutul 51, cu capul, unicul gol al meciului care i-a adus Farului prima înfrângere pe teren propriu în acest sezon. Constănțenii au pierdut printr-un gol marcat chiar de fostul ei jucător.

Chestionat pe aceste teme, Denis Ispas a spus, în exclusivitate pentru Liga2.ro: „Ne-am dorit foarte mult această victorie, iar eu mai mult ca orice alt coechipier. Am jucat la Farul Constanța în sezonul trecut și nu m-am despărțit de club în condiții amiabile. Nu au fost corecți față de mine. Dar asta a trecut, acum joc la Turris și cred că am făcut cea mai bună alegere să accept oferta. Echipa este foarte solidă și se dorește performanță la club”.

„Am prins un șut foarte bun, cu stângul, mingea fiindu-mi pe șiret. Exersez la antrenamente șuturile de la mare distanță, dar și degajările de precizie. Până acum nu am reușit să marchez de la distanțe așa de mari, dar voi fi consecvent și cred că va intra până la urmă un astfel de gol. Oricum mă bucur că am marcat golul victoriei, la acea lovitură liberă”, a mai spus Ispas.

Denis Florentin Ispas are 26 de ani, este originar din Târgoviște și este un produs al Grupului Școlar Nucet, iar în liga secundă a debutat la Chindia Târgoviște. Are 12 meciuri și în prima ligă, în tricoul celor de la Dunărea Călărași. În cariera sa a mai jucat pentru ACS Șirineasa (actuala Viitorul Pandurii Târgu Jiu), în Liga 3, și Farul Constanța, în Liga 2, în sezonul trecut, în 14 meciuri. În această ediția a Ligii 2 are 21 de meciuri jucate pentru Turris Oltul, 20 ca titular, și a marcat două goluri, cu Daco-Getica (3-0) și Farul (1-0).

În meciurile de pregătire din această iarnă, Cioinac a marcat un gol de la 60 de metri pentru turneni, într-o deplasare la Progresul Spartac.

Un secret al victoriei celor de la Turris pe terenul Farului a fost că, în săptămâna premergătoare, s-au efectuat antrenamente pe un teren foarte prost, denivelat, în curtea unei unități militare dezafectate. Astfel, Erik Lincar a vrut să își obișnuiască elevii cât mai mult cu starea deplorabilă a gazonului de la Constanța.

Turris ocupă locul 3 în Liga 2, cu 39 de puncte, la fel câte are și ocupanta poziției secunde, CS Mioveni, dar echipa din Turnu Măgurele are un meci mai puțin disputat comparativ cu formațiile din plutonul fruntaș.

Articol scris de Cristian FRISK

Marius ANGHEL 09 Mar. 2020, 12:43 Campionat
Pe aceeași temă