Daniel Stanciu, prezentat oficial la „U” Cluj: „Capitolul CFR s-a închis când am plecat. Am venit să fac performanță”. Ce funcție și ce obiectiv va avea pe Cluj Arena

Daniel Stanciu a fost prezentat oficial, luni, drept noul director executiv al clubului Universitatea Cluj. El va coordona activitatea executivă a clubului, urmând ca Adrian Falub să rămână manager sportiv, responsabil cu partea sportivă a echipei care în acest moment se află abia pe locul 13 în Liga 2.

„Daniel va avea o funcție administrativă. A fost alegerea clubului, dar poziția mea rămâne la fel. Eu am venit pe un post de manager sportiv și așa va rămâne. Acum depinde când voi găsi un antrenor care cred că poate să facă echipa să promoveze în Liga 1”, a spus Adrian Falub, care a vorbit și despre cum va fi primit de fani Daniel Stanciu, ținând cont că a activat ultima dată la CFR: „Nu cred că va fi primit foarte bine, dar cred că își asumă asta. N-am fost primit eu foarte bine, n-a fost primit Sabău foarte bine, oameni care au lucrat la clubul ăsta. Eu n-am fost niciodată omul care să periez suporterii. Îi respect foarte mult, dar n-am fost omul care să le spună că sunt cei mai buni și cei mai frumoși”.

„Când eram la CFR și mă urcam într-un taxi, clar că mă apostrofa cineva”

Și Daniel Stanciu se așteaptă ca fanii să nu-l primească cu brațele deschide, dar spune că vrea să facă performanță la „U” Cluj, despre care era convins că e echipa fanion a orașului și când activa la CFR.

„Sunt pregătit pentru orice, pentru că am mai lucrat la cluburi de tradiție, la care contează foarte mult tribuna, galeria, suporterii. U Cluj are un specific aparte, este clar că e echipa fanion a acestui oraș, echipa care trebuie să țină cont în permanență de ce-și doresc suporterii, dar trebuie să mergem mai departe. Mi-aș dori ca și cei care au jucat sau au avut contact cu Universitatea Cluj să vină alături de noi, într-un fel sau altul, direct sau indirect. N-am activat doar la Universitatea sau la CFR. Am fost și la Steaua și la Dinamo. Pe mine mă interesează să fac performanță, să-mi fac munca cât mai bine. Nu mi-a fost ușor, dar este un capitol închis pentru mine. Am luat decizia de a pleca de la CFR din motive personale și cred că le-am explicat foarte bine la momentul respectiv. Pentru mine, în momentul când am părăsit un club, s-a închis subiectul. Sunt câteva cluburi în România cu specific aparte. Acest club aparține orașului și face parte din viața de zi cu zi a orașului. Când eram la CFR și mă urcam într-un taxi, clar că mă apostrofa cineva, ba avea fanion cu U la oglindă. E clar că este foarte important”, a spus Daniel Danciu la prezentarea sa oficială.

Obiectiv: promovarea în sezonul viitor

Legat de obiectivul echipei, acesta spune că s-a consultat cu Falub când au stabilit ca scopul primordial să fie evitarea retrogradării, iar din iarnă să pregătească deja echipa de promovarea din sezonul viitor.

„Am avut o discuție și cu Adi și am stabilit că, în acest sezon, ținând cont de situația echipei, obiectivul nostru este salvarea de la retrogradare. În același timp, din iarnă să construim o echipă cu care să atacăm promovarea în următorul sezon. Văd „U” Cluj în Liga 1 bătându-se pentru cupele europene, pentru că „U” Cluj are condiții financiare undeva la primele trei-patru echipe de Liga 2, a atras foarte mulți sponsori. Aproape 60-70 la sută din buget este atras din fondul privat de sponsori”, a spus Daniel Stanciu, noul director executiv de la „U” Cluj.

Au construit ASA Târgu Mureș care s-a luptat la titlu

Daniel Stanciu și Adrian Falub au lucrat împreună la ASA Târgu Mureș, construind echipa care a ajuns să lupte la titlu până în ultima etapă, cu toate că venise din Liga 2.

„M-a atras și faptul că acest club, ca și organizare, este pe un sistem nemțesc. Ideea este foarte bună. N-am întâlnit la alt club în România. Și faptul că președintele clubului numește pe partea administrativă și pe partea sportivă oameni care au răspundere asta înseamnă foarte mult. Asta m-a tentat foarte mult. Îmi aduc aminte și când am preluat ASA Târgu Mureș în Liga 2 am avut libertate. Pot să pun în practică ideile pe care le am. Eu cu Adi am construit o echipă extraordinară la ASA Târgu Mureș. Avem aceeași gândire”, a povestit Stanciu.

În cariera sa de conducător, Daniel Stanciu a mai activat la FC Timișoara, FC Vaslui, FCSB, FCM Târgu Mureș, Dinamo, ASA Târgu Mureș, ACS Poli Timișoara, Hapoel Acre (Israel) și CFR Cluj.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Daniel Sătmar

Pe aceeași temă