Daniel Florea e golgheter și căpitan după o lună la UTA. „Vom avea un parcurs bun dacă toată lumea va fi alături de noi”

Marius ANGHEL 23 Oct. 2017, 11:57 Campionat

După exact o lună și o două zile de la semnarea contractului cu UTA, Daniel Florea a devenit golgheterul arădenilor, cu cinci reușite, devansându-l pe Marius Curtuiul, care are patru goluri în acest sezon. În disputa de sâmbătă cu Știința Miroslava, câștigată cu 3-0, fostul campion al României cu Astra a izbutit „dubla”, a doua stagională după cea din jocul de cupă cu Național Sebiș.

În plus, profitând de absențele lui Curtuiuș, Grahovac și Ciucă, atacantul de 29 de ani a purtat în premieră și banderola de căpitan al „roș-albilor”.

„Este un jucător cu calitate, mă bucurt pentru el că reușete să se motiveze și să facă ceea ce a promis că va încerca, adică să ajute această echipă”, puncta Cristi Todea la finalul disputei cu ieșenii.

Mai jos puteți citi un interviu pe care Daniel Florea l-a acordat site-ului Sport Arad:

Daniel, după partida cu Miroslava ai devenit cel mai bun marcator stagional al echipei…
Chiar nu știam acest lucru și nu este tocmai ok. Dar, dacă aceasta este situația la momentul acesta, nu avem decât să sperăm că vom avea un parcurs ascendent de acum înainte. Aveam nevoie de această victorie care să ne redea încrederea în noi și am obținut-o.

Cu a doua ta reușită candidezi și la cel mai frumos gol stagional pentru UTA.
Am mai marcat acest gen de gol la Astra și Chiajna, dar cel mai mult se aseamănă cel de la Tulcea, într-un meci cu Viitorul Constanța. Îmi plac astfel de execuții, dar cel mai important este să ajungă mingea la mine, căci la meciul trecut nu prea m-am bucurat de ea. Cred că am făcut și eu o greșeală la Timișoara trecută, alegând să joc accidentat. Lumea te judecă după ce vede, nu știe ce eforturi am făcut ca să joc. Am avut dureri, am luat tot felul de pastile, dar asta este, îmi asum. Eu am ales să intru pe teren și am tras ponoasele unei prestații proaste.

Ați obținut un succes clar cu Știința, poate a contat și adversarul ceva mai modest?
Mă bucur că am câștigat azi și am arătat că avem valoare. Problema principală rămâne la noi, nu la adversarii mai buni sau mai slabi. Dacă nu ne facem jocul și nu reușim să ne impunem și să marcăm primii, apar și problemele. De când am venit la echipa asta nu prea am marcat primii. Doar în Cupă s-a întâmplat asta, porneam tot de la 0-1 sau 0-2. Este un handicap important, căci e foarte greu să alergi tot meciul ca să recuperezi.

La un moment dat, ai avut un schimb de replici cu un suporter arădean din galerie… Apoi, după golul de 3-0, v-ați împăcat.
Am reacționat nervos căci m-a înjurat și a fost ceva personal. Dar, după aceea, mi-am dat seama că am greșit. Treaba mea este să dau goluri pe teren, trebuie să îi fac fericit pe suporteri, mai ales că am declarat că sunt niște oameni care merită și sunt foarte apropiați de echipă. Am așteptat momentul să mă revanșez și ne-am strâns mâna.

Ai o lună lucrată la UTA, dar, din câte se pare, nu te vei bucura de primul tău salar, căci a fost blocat de conducere alături de ale tuturor jucătorilor…
E adevărat că nu am luat niciun salariu încă la UTA, dar eu nu am venit neapărat pentru bani aici, așa cum poate crede lumea. Dacă m-aș fi dus în altă parte, aș fi luat mai mulți bani. Am venit la UTA pentru că am fost foarte dorit și am considerat că este un loc unde pot și eu să-mi reintru în ritm. Nu știu dacă sunt în măsură să vorbesc despre măsura blocării salariilor, sunt de prea puțin timp la echipă.

Într-adevăr, dar asta nu te-a împiedicat să porți banderola de căpitan…
Antrenorul m-a făcut căpitan astăzi, ca să mă responsabilizeze mai mult și îi mulțumesc pentru încrederea primită. Am mai fost căpitan la Tulcea în Liga a 2-a. Ce pot spune acum din calitatea de căpitan, cu toate că nu mă simt ca un căpitan, căci nu am așa vechime la această echipă, este că vom avea un parcurs bun dacă toată lumea va fi alături de noi.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 23 Oct. 2017, 11:57 Campionat
Pe aceeași temă