Dan Alexa pune presiune pe jucătorii Chindiei înaintea derby-ului de la Târgoviște. „Pentru ei ar putea fi un meci decisiv. Sunt obligați să câștige”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 17 Nov. 2017, 15:21 Campionat

Etapa a 18-a a Ligii 2 le aduce față în față, sâmbătă, de la ora 12:00, pe Chindia Târgoviște și Dunărea Călărași, ocupantele locurilor 3, respectiv 2. Va fi derby-ul rundei din acest weekend, cele două echipe aflându-se în acest moment despărțite de patru puncte. Nu se va putea astfel produce o modificare în clasament, însă, în funcție de rezultatul înregistrat, Dunărea se poate desprinde și mai mult de locul de baraj, ori Chindia să se apropie și mai mult de locurile promovabile direct.

Antrenorul călărășenilor, Dan Alexa, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că meciul de sâmbătă de la Târgoviște nu e decisiv pentru Dunărea, ci mai degrabă pentru gazdele de la Chindia. În opinia sa, momentele de cumpănă din această primă parte a sezonului au fost duelurile din deplasare cu CS Afumați (etapa 5) și Sportul Snagov (etapa 6), ambele câștigate cu 1-0. „N-aș vrea să spun că meciul cu Chindia de la Târgoviște pare unul decisiv. Sub nicio formă. Din punctul meu de vedere, meciurile decisive le-am jucat la Afumați și Snagov. Eu cred că pentru Chindia ar putea fi un meci decisiv”, a spus Dan Alexa, citat de site-ul oficial al Dunării.

Alexa nu se așteaptă la un meci ușor, însă spune că jucătorii săi vor merge la Târgoviște doar cu gândul la victorie. „Din punctul meu de vedere, întâlnim cea mai omogenă echipă din Liga a 2-a. Chindia este o echipă formată din jucători buni, chiar foarte buni, unii peste media Ligii a 2-a. Sigur, toată lumea îi cunoaște pe Cherchez și Honciu. Au un cuplu de fundași centrali, Vătavu și Ispas, foarte sudat. N-au luat gol de 11 etape, ceea ce spune foarte multe despre organizarea echipei. Au jucători de viteză și, în plus, au o stabilitate inclusiv financiară. Ne așteaptă un meci greu. Cred că presiunea e pe Târgoviște. Sunt patru puncte între noi și ei și, în astfel de condiții, ei sunt obligați să câștige. Din păcate, ne confruntăm cu aceleași probleme de care ne-am tot lovit în ultimele cinci-șase jocuri. Pentru mâine avem cinci absenți. Chindia e o echipă cu un bilanț excelent al jocurilor de acasă. Dar mergem să facem un joc bun și să câștigăm, a mai declarat Dan Alexa.

Brișan: „Să luăm o opțiune serioasă pentru promovare”

Partida de la stadionul „Eugen Popescu” va aduce față în față și două echipe cu serii lungi de rezultate pozitive. Neînvinsă în ultimele 14 runde de campionat, în care a obținut 12 victorii și două egaluri, Dunărea va întâlni o altă formație aflată în formă, care n-a cunoscut, la rândul său, înfrângerea în ultimele 11 jocuri.

Președintele Dunării, Florin Brișan, vrea ca echipa sa să își continue această serie și după meciul de la Târgoviște. „Mâine urmează un meci dificil, poate cel mai greu joc al nostru din acest an. Sperăm să tranșăm lucrurile în favoarea noastră și să luăm o opțiune serioasă pentru promovare” a declarat președintele Dunării.

Brișan a mai menționat vineri că Dunărea a reușit să-și acopere restanțele salarială, dar și cele față de furnizori și bugetul de stat, susținând că până la finele anului nu vor fi probleme financiare. „Suntem într-o situație financiară fericită, în momentul ășta. Am reușit să achităm și restanțele din iulie. Vorbim de restanțe față de salariații clubului, furnizori, bugetul de stat. Până la sfârșitul anului ajung banii fără nicio problemă”, a spus Brișan, care a mai adăugat că s-au identificat și resursele pentru contribuția proprie a clubului la accesarea de fonduri publice conform Legii 350 / 2005: „Am găsit și resurse pentru contribuțșia proprie din sponsorizări, fonduri atrase de la privați, vânzarea de bilete. Am început să vindem bilete și asta e un lucru bun. Când am venit la club vindeam circa 250 de bilete, acum am ajuns la 1500 – 1600 de bilete dar cred că putem și mai mult. În ceea ce privește sponsorii, săptămâna viitoare, luni sau marți mă voi întâlni cu reprezentanții societății aria Trading. Pe acest final de an, mai mult ca sigur ne vor ajuta”.

După 17 etape desfășurate în acest sezon al Ligii 2, Dunărea Călărași a acumulat 39 de puncte și se află pe locul 2, cu un punct mai puțin decât liderul AFC Hermannstadt. Poziția a doua e promovabilă direct, iar principalul adversar se anunță Chindia Târgoviște, care e pe locul 3, de baraj, cu 35 de puncte.

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 17 Nov. 2017, 15:21 Campionat
Pe aceeași temă