Dan Alexa nu se mulțumește doar cu promovarea în Liga 1. Antrenorul își propune ca Dunărea să nu comită greșelile făcute de alte cluburi: „E alt nivel, e mult mai greu”

Marius ANGHEL 09 May. 2018, 09:24 Campionat
Dan Alexa nu se mulțumește doar cu promovarea în Liga 1.** Antrenorul își propune ca Dunărea să nu comită greșelile făcute de alte cluburi:

Dunărea Călărași scrie istorie cu Dan Alexa antrenor. Echipa din Bărăgan a ajuns la 30 de meciuri fără înfrângere în campionat și cu cinci etape înainte de finalul sezonului a obținut promovarea matematică în Liga 1. Județul și, totodată, orașul Călărași, vor avea pentru prima dată în istoria lor o reprezentantă în prima ligă fotbalistică a României. Însă Alexa nu se mulțumește doar cu atât și anunță că nu vrea să repete scenariul cunoscut de-a lungul timpului în Liga 1.

Antrenorul susține că pentru viitorul sezon și-a creat un plan de bătaie, obiectivul fiind evitarea retrogradării. Alexa își dorește ca Dunărea să nu ia exemplul echipelor Săgeata Năvodari, Corona Brașov, CS Turnu Severin, CS Mioveni, Voința Sibiu sau Victoria Brănești, cluburi care nu au rezistat un sezon în prima ligă după ce au promovat. În această ediție, Juventus București poate repeta istoria formațiilor amintite mai sus, în timp ce Sepsi OSK pare să se fi desprins și să reușească menținerea.

„Am creionat, așa, în mare, un plan, dar acum trebuie să ne ocupăm efectiv, pentru că în Liga 1 este alt nivel, este mult mai greu. Vom încerca să fim o echipă care să nu retrogradeze în primul an, vom vedea ce buget avem ca să putem aducem jucători, nu foarte mulți, dar trebuie să aducem. Cred că mai greu va fi să rămânem în prima ligă, pentru că în Liga 1 sunt echipe foarte bune, jucători foarte buni. Dacă nu ești pregătit din toate punctele de vedere va fi greu să rămâi”, a spus Dan Alexa, antrenor care a mai reușit promovări în Liga 1 cu ACS Poli Timișoara și Rapid București.

Până la meciurile din Liga 1, Dunărea va mai disputa patru partide în Liga 2: acasă cu Dacia Unirea Brăila și Chindia Târgoviște și în deplasare cu FC Argeș și Metaloglobus București. Obiectivul pe care îl mai are este să termine campionatul pe primul loc. Acum are 83 de puncte, iar în weekend va câștiga la „masa verde” întâlnirea cu ASA Târgu Mureș.

Foto: Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 09 May. 2018, 09:24 Campionat
Pe aceeași temă