Dan Alexa, la a treia promovare în Liga 1 obținută ca antrenor. „A fost un parcurs senzațional. Nimeni nu ne dădea nicio șansă”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 06 May. 2018, 09:22 Campionat

Dunărea Călărași avea nevoie de cel puțin un punct în meciul de pe teren propriu, de sâmbătă, cu Ripensia Timișoara pentru a obține promovarea matematică în Liga 1. Echipa pregătită de Dan Alexa a avut ceva emoții la pauză, când a intrat la vestiar condusă cu 1-0, după golul lui Marius Toma (30′), însă în partea a doua a defilat și și-a îndeplinit obiectivul. Valentin Munteanu (47′), Alin Dobrosavlevici (53′) și Silviu Pană (83′) au marcat pentru Dunărea, asigurând promovarea cu cinci etape înainte de finalul sezonului.

Pentru Dan Alexa, promovarea în Liga 1, acum cu Dunărea Călărași, este a treia realizată în cariera de antrenor. Fostul mijlocaș le-a mai dus în prima ligă pe ACS Poli Timișoara și Rapid București.

„A fost un sezon greu, dar frumos. Suntem neînvinși de 30 de etape, avem 26 de victorii. A fost, într-adevăr, un parcurs senzațional. Este o performanță nu doar istorică pentru Călărași, cât mai ales pentru mine, pentru că nimeni nu ne dădea nicio șansă, chiar lumea să gândea să ne salvăm de la retrogradare. Este o performanță, a fost mult mai greu decât celelalte două, pentru că în ambele cazuri, Rapid și Poli Timișoara erau favorite și era normal să promovăm. Dar acum e altceva! E foarte frumos!”, a declarat Dan Alexa.

„Felicit jucătorii pentru că fără ei era foarte greu, felicit conducerea, pe toți în care am avut mare sprijin. Am avut foarte multă liniște, s-a muncit bine, am intrat în istoria acestui oraș, județ și cred că asta contează cel mai mult. Peste ani, momentele astea nu se vor uita niciodată”, a mai declarat Alexa.

Brișan: „Nu-mi vine să cred. Trăiesc momente incredibile”

Președintele Florentin Brișan aproape că nu mai avea grai după meciul cu Ripensia. Imediat după fluierul final a alergat pe teren și l-a strâns în brațe pe Dan Alexa.

„Nu-mi vine să cred. Trăiesc momente incredibile. Am câștigat și acest meci, extrem de important prin prisma presiunii legate de promovare și iată-ne în Liga 1. Nici n-am cuvinte să descriu bucuria pe care o simt în aceste clipe. N-am să uit niciodată această zi de 5 mai 2018. Îi felicit pe băieți, pe antrenori și le mulțumesc tuturor celor care au pus umărul la dezvoltarea acestui vis: finanțatori, primăria Călărași, Consiliul Local Călărași, Consiliul Județean Călărași, sponsorii și mai ales suporterii. Ei au fost astăzi, dacă-mi este permis, al 12-lea nostru jucător. Această promovare este a lor!”, a spus Brișan.

Cu 83 de puncte în cont, Dunărea nu va juca în weekendul viitor, urmând a câștiga la „masa verde” întâlnirea cu ASA Târgu Mureș. Până la finalul sezonului, echipa călărășeană va mai disputa patru partide: acasă cu Dacia Unirea Brăila și Chindia Târgoviște și în deplasare cu FC Argeș și Metaloglobus București. Obiectivul pe care îl mai are este să termine campionatul pe primul loc.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dunărea Călărași

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 06 May. 2018, 09:22 Campionat
Pe aceeași temă