Dan Alexa e convins că reșițenii vor să promoveze: „Oprița e băiat deștept, încearcă să ia presiunea de pe jucători”

Dan Alexa e convins că reșițenii vor să promoveze:**

Duelul Metalul Reșița – ACS Poli a început de azi. Dan Alexa vrea să câștige sâmbătă și a ieșit la ofensivă împotriva cărășenilor aflați pe primul loc în B2. Antrenorul timișorenilor a subliniat că în Valea Domanului nu e liniște și că Daniel Oprița încearcă să ridice presiunea de pe elevii săi, al căror obiectiv clar ar fi accederea în Liga I.

„Ne aflăm înaintea unui meci împotriva liderului. Reșița e pe primul loc. E o echipă cu jucători buni, agresivă, joacă foarte bine acasă. E și un meci între zone apropiate. Au fost orgolii mari între Reșița și Timișoara. În ceea ce ne privește avem o deplasare grea, ne respectăm adversarii. Sunt pe 1, probabil nu întâmplător. Nu va fi ușor, dar mergem să câștigăm, deși e un meci greu. Reșița are foști divizionari A, cu experiență, care știu să joace asemenea meciuri”, a declarat Dan Alexa.

Tehnicianul timișorenilor se va putea baza pe tot lotul, mai puțin pe Ovidiu Petre, în continuare accidentat. În timp ce nou sositul Rody nu e încă legitimat și nici apt de joc. „Rody e și în urmă cu pregătirea, e imposibil să-l folosesc acum, e un jucător cu calități, un atacant marcator”, l-a descris „Chirurgul” pe capverdian.

„Sunt probleme la Reșița”

După ce a spus că FC Caransebeș își dorește promovarea înaintea meciului direct, „Chirurgul” a precizat acum că nu e niciun joc psihologic de această dată când spune că Reșița vrea în Liga I. „Și Reșița e printre contracandidate deși am înțeles că au declarat că nu trag la promovare, ei o fac, credeți-mă și nu e niciun joc psihologic, mai ales că primarul orașului își dorește foarte mult să câștige contra Timișoarei. Sunt ambiții normale, în ceea ce privește obiectivul  lor cred că e promovarea… Sunt și probleme acolo din ce a spus Oprița după jocul cu Vâlcea. Cu siguranță un eșec de-al lor nu va fi ușor de digerat”, a adăugat Alexa.

„Este un teren care dacă plouă se strică ușor, dar și ei au jucători de calitate, Buhăescu, Neagoe, Vasile, nici pe ei nu i-ar avantaja prea mult. Sperăm să fie un meci frumos, condiții bune. Și ei și noi avem aceeași jucători din acel meci amical, dar a fost un meci amical. E și un joc între primele două clasate, e un meci cu orgolii, știm ce înseamnă pentru ei Timișoara, cum a fost și pentru Caransebeș, asta e cea mai mare rivalitate a lor. Faptul că îl văd ca pe orice meci, eu spun că îl văd ca pe un derby și așa este oricât ar masca”, a mai spus Alexa.

Tehnicianul lui ACS Poli consideră că declarațiile date de antrenorul Metalului, Daniel Oprița, au avut un scop precis, cel de a lua presiunea de pe umerii „rosso-nerilor”. „Va fi un meci mai greu, ei vin după  o victorie cu Vâlcea. Ei au o situație specială, am înțeles că sunt și la ei niște probleme, vom vedea după joc dacă ne avantajează. Oprița e băiat deștept, încearcă să ia presiunea de pe jucători, ei de fapt vor să promoveze. Își pun mari speranțe în meciul de poimâine”, a conchis Dan Alexa.

Partida Metalul Reșița – ACS Poli Timișoara se dispută sâmbătă, de la ora 11, pe arena „Mircea Chivu”, în runda a V-a a Ligii a II-a.

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă