Cum au comentat antrenorii remiza dintre Ripensia și UTA. Radu Suciu – gonit de pe bancă, Cristian Todea – un „munte” de tristețe

Marius ANGHEL 09 Nov. 2017, 11:39 Campionat
Cum au comentat antrenorii remiza dintre Ripensia și UTA.** Radu Suciu - gonit de pe bancă, Cristian Todea - un

Atât cei de la Ripensia, cât și cei de la UTA au fost supărați după meciul desfășurat miercuri seară și terminat la egalitate, scor 1-1, în cadrul intermediarei Ligii 2, etapa 16. Antrenorul interimar al echipei timișorene, Radu Suciu, nu a avut dreptul să stea pe bancă din pricina unui document-lipsă, iar după joc a spus că, deocamdată, echipa nu implementează ceea ce se antrenează. Firește, cu UTA într-o veritabilă „zodie a cancerului” față de sezoanele trecute, Cristian Todea a fost extrem de dezamăgit după ocaziile ratate pe final de jucătorii săi.

Radu Suciu are doar licența C și nu a mai avut la acest meci un document care să îi permită să stea pe bancă. „Jocul a fost slab, față de ceea ce ne propunem să jucăm. Trebuie să avem o creștere. Din păcate, nu a apărut decât sporadic. Nu am reușit în timpul partidei să renunțăm la unele vechi obiceiuri, care nu se potrivesc cu ideea de joc pe care trebuie să o implementăm acum. E nevoie de timp. Echipa trebuia condusă de pe margine la acest meci. Am înțeles că trebuia să am un document de la federație, care să-mi permită să stea pe bancă. Am avut, dar am înțeles că e necesar pentru fiecare meci”, a declarat tehnicianul timișorenilor.

Suciu joacă 5-3-2 din cauza problemelor din defensivă

Fostul mare portar al lui Poli a pomenit despre un ritm de joc cu care Ripensia nu e acomodată, terenul cu care elevii săi nu sunt obișnuiți, și a explicat că gafele din apărare îl fac să joace cu trei fundași centrali. „Este posibil să fie căzut psihic și fizic, părerea mea e că nu suntem învățați să jucăm cu etape intermediare. În Liga a 3-a nu ne-am confruntat cu astfel de situații. A contat și stadionul, ne convine mai mult să jucăm pe terenul nostru, e clar un dezavantaj. Nu sunt adeptul unui joc cu trei fundași centrali, l-am adoptat pentru că am luat foarte ușor goluri, multe pe axul central, ca și azi. Avem și probleme cu lipsa de marcaj, am încercat să compensăm prin densitate”, a mai spus Suciu.

Cristian Todea, fără critici majore pentru elevii săi

Antrenorul Todea a spus că ocaziile echipei sale l-au mulțumit, și doar rezultatul îl întristează. „Am avut două bare în prima repriză. Părerea mea e că e un meci pe care l-am dominat în întregime. Din păcate, nu a reușit să obținem decât un punct, ceea ce este foarte puțin la situația noastră. Sunt mulțumit de jocul pe care l-am avut, dar nu sunt mulțumit de rezultat. Ne-am creat destule ocazii, am ajuns destul de ușor în fața porții, dar pe fază defensivă am făcut multe greșeli, și de aceea am avut acel penalty și au marcat golul nostru”, a precizat antrenorul arădenilor de la UTA.

Todea nu a putut să nu forțeze după punctele pierdute cu Luceafărul Oradea. „Am început destul de slab repriza a doua, dar pe final am reușit să ne revenim și puteam să și câștigăm dacă eram mai concentrați. Am avut multe faze fixe, lovituri libere, cornere, dar nu am putut să le finalizăm, Hlistei a avut ocazii în ultimele minute. Am avut posibilitatea să legăm trei victorii, dacă reușeam să câștigăm cu Luceafărul… Am arătat destul de bine, din păcate, nu am reușit să și câștigăm”, a adăugat Todea.

După această remiză, UTA face 18 puncte și se situează pe locul 13, în timp ce Ripensia are 20 de puncte și e pe locul 11. La finalul săptămânii, sâmbătă, de la ora 11:00, UTA joacă la Șiria cu ASA Târgu Mureș, iar Ripensia joacă la Motru, cu Pandurii Târgu Jiu.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leckzi JOSZI (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 09 Nov. 2017, 11:39 Campionat
Pe aceeași temă