CSM Reșița a plecat fără punct și de la Călărași. Cristi Bobar: „A fost încă o excursie pentru noi.” Ce spune despre demiterea lui Leo Doană

Marius ANGHEL 04 Nov. 2019, 17:26 Campionat

CSM Reșița a pierdut, sâmbătă, la Călărași, 1-2 cu Dunărea, în etapa a 15-a a Ligii 2 și a legat trei înfrângeri consecutive, rezultate care au adus echipa lui Leontin Doană pe loc retrogradabil. Lorenzo Acka și-a dat autogol încă din minutul 6, Marius Coman (65) a reușit să aducă egalarea în repriza secundă, însă Bogdan Rusu (76) i-a adus din nou în avantaj pe călărășeni, rezultatul menținându-se apoi până la final.

CSM Reșița e a doua cea mai slabă echipă din acest sezon al Ligii 2 în privința punctelor obținute din deplasare, după Sportul Snagov (1 punct) și la egalitate cu Concordia Chiajna (2 puncte). În șase meciuri jucate pe alt teren decât cel de acasă, incluzândul și pe cel cu Daco-Getica, anulat după retragerea bucureștenilor, nou-promovata din Valea Domanului a luat punct doar cu CS Mioveni (1-1) și ASU Poli (0-0). În rest a pierdut la limită (0-1 la Daco-Getica, 1-2 la Chiajna, 0-1 la Metaloglobus și 1-2 la Călărași).

Cristian Bobar: „Încercăm să creăm condițiile normale și cât mai bune, dar când faci excursii…”

Președintele Cristian Bobar a declarat după meciul desfășurat la Călărași că echipa sa a mers din nou în excursie, deși el încearcă să creeze condiții bune, însă nu de plimbare, ci de obținut puncte.

„La Călărași a fost încă o excursie pentru noi. Dacă scoteam un rezultat de egalitate nu se supăra nimeni. Era cel mai echitabil. Dar, asta este. Când ești condus din minutul 5, este foarte greu să revii, cred că și pentru jucători, și pentru toată lumea. Am revenit, apoi am luat iar, destul de repede gol. Așa s-a terminat. Înainte de meci puteam spune că este un joc de șase puncte. Deși Dunărea are un lot foarte bun și un buget foarte mare față de noi, dar acest lucru nu s-a văzut pe teren. Până la urmă, ei au câștigat și merită felicitați. Noi, cum am mai spus, am făcut încă o excursie și trebuie să ne concentrăm pe meciul de miercuri. Încercăm să creăm condițiile normale și cât mai bune, dar când faci excursii… Eu încerc să creez condițiile, dar nu să facem excursii. Vreau să luăm și puncte. În momentul de față ne gândim la meciul de miercuri și nu putem să luăm măsuri, deoarece timpul este foarte scurt. Ne concentrăm să recuperăm jucătorii accidentați, să se recupereze fizic și să scoatem măcar un rezultat de egalitate, deși normal este că mai câștigăm și noi, chiar dacă va fi un meci în deplasare. La fel cum am pierdut puncte acasă, cred că e timpul să aducem puncte și din deplasare. Acesta este fotbalul, nu trebuie să ne ascundem”, a spus Bobar la Radio Reșița.

„Nu se pune problema încetării colaborării cu Leontin Doană”

Oficialul Reșiței nu se gândește să ia măsuri, îl susține în continuare pe antrenorul Leontin Doană, dar spune că nu mai vrea un joc frumos, ci puncte, pentru a nu pierde contactul cu echipele din partea superioară a clasamentului.

„Nu se pune problema încetării colaborării cu Leontin Doană. Are susținerea noastră totală, a mea, a oamenilor care finanțează clubul. Reiese acest lucru și din programul echipei, din tot ceea ce facem. Încercăm să-l susținem cât mai mult. El are putere de decizie la echipă, în vestiar. Dar mai trebuie să luăm și puncte.

Toată lumea laudă jocul nostru, pe unde mergem, dar rămânem doar cu jocul. Dacă nu luăm puncte, degeaba. Prefer să nu avem un joc chiar atât de frumos, dar să luăm noi punctele. Trebuie să fim foarte atenți, pentru că, dacă se întâmplă să mai pierzi unul-două meciuri, deja te îndepărtezi. Se va despărți clasamentul foarte mult și clar vor fi probleme”, a mai declarat Cristian Bobar.

Cu 15 puncte acumulate în 13 meciuri desfășurate în 15 etape, avantajată și de retragerea echipei Daco-Getica, cu care pierduse, CSM Reșița se află pe locul 16, ultimul retrogradabil din Liga 2. Pentru trupa antrenată de Leontin Doană urmează meciul restant cu Campionii FC Argeș, contând pentru etapa a 11-a, programat marți, de la ora 14:00, la Pitești, iar sâmbătă, de la ora 11:00, joacă pe teren propriu cu Petrolul, în etapa a 16-a.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Cătălin NIȚU / Ediția de Călărași

Marius ANGHEL 04 Nov. 2019, 17:26 Campionat
Pe aceeași temă