CS Mioveni rupe seria invincibilității celor de la Sepsi. Pelici e bucuros că a terminat turul în top 6: „Scoatem o rotiță, introducem alta și merge mecanismul”

Marius ANGHEL 27 Nov. 2016, 11:05 Campionat
CS Mioveni rupe seria invincibilității celor de la Sepsi.** Pelici e bucuros că a terminat turul în top 6:

După două înfrângeri suferite consecutiv pe teren propriu, cu Brașov și Luceafărul, CS Mioveni a reușit în ultima etapă a turului să treacă de una dintre revelațiile acestui sezon al Ligii 2 și să încheie jocurile de acasă cu o victorie. Argeșenii s-au impus cu 2-0 în fața echipei ce se afla pe locul 2 în clasament, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, prin reușitele lui Eduard Stoica și Roberto Ayza.

Jucătorii lui Alexandru Pelici au deschis scorul relativ repede, din minutul 24, după ce Rădescu a executat un corner către bara a doua, mingea a fost recentrată către Eduard Stoica, iar fundașul a înscris cu o lovitură de cap, bifând astfel al doilea gol consecutiv pentru el, după ce runda trecută decidea jocul cu CS Afumați.

Covăsnenii au fost aproape de egalare în partea secundă a jocului, atunci când Ene (49) a șutat din 16 metri lateral stânga în bară, iar mingea ce a ricoșat la Hadnagy a fost trimisă apoi peste. Și celălalt fundaș al argeșenilor pe care îl cheamă tot Stoica (52), Ionuț, era pe punctul de a înscrie, dar a trimis peste poartă din poziție bună după ce a interceptat o minge centrată din corner.

S-a făcut însă 2-0 după un contraatac pe traseul Florescu – Ayza – Biceanu, ultimul a centrat slab, portarul a respins însă greșit, până la Ayza (60), care a reluat în plasă din vole. Iar diferența pe tabelă ar fi putut fi și mai drastică dacă Rădescu (88) nu ar fi ratat incredibil, singur cu portarul, după ce Ayza i-a pus mingea pe tavă.

La final de joc, Alexandru Pelici, antrenorul Mioveniului, a tras scurte concluzii despre acest tur de campionat, despre ce urmează pentru echipa sa, cât și despre meciul câștigat cu Sepsi OSK.

„Am avut un parcurs normal pentru obiectivul pe care îl avem, clasarea în primele șase echipe. Mă bucură faptul că am reușit să revenim cu victoria de la Afumați și cea de azi. Vrem să arătăm ca o echipă și să arătăm oricui lucrul ăsta. Urmează jocuri foarte grele cu echipe clasate peste noi, Juventus și apoi Satu Mare, după aceea jocul de Cupă cu Steaua.

Lotul nu e unul foarte stufos, dar pe care putem conta. Jucătorii sunt de valori apropiate. Scoatem o rotiță, introducem alta și merge mecanismul. Vedeta e echipa, nu stăm într-un jucător.

Sepsi e o echipă foarte ambițioasă cu jucători foarte buni, care au trecut pe la Liga 1 și, ca și valoare, formează un lot competitiv. Cu Juventus va fi un meci interesant, sperăm să fie un meci frumos, să câștige cei mai buni și sperăm să fim noi aceia. Vor veni mai mulți oameni la stadion la meciul cu liderul și cu Steaua. Important e să se umple stadionul și să fie un meci frumos. Sunt partide atractive și în Liga a II-a, dar, din păcate, nu sunt terenuri atractive. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar la Snagov, Balotești, Satu Mare, Arad… și ei se plâng”, a spus Alexandru Pelici în cadrul emisiunii Fotbal la matineu de la radio Sport Total FM.

CS Mioveni a evoluat în formula: F. Croitoru – Tomozei, Gugu, I. Stoica, Ed. Stoica – Boboc, Biceanu (M. Galan 82) – Rădescu, Ed. Florescu (Iamandi 79), Ayza (cpt.) – M. Staicu (Nilă 72). Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Tirică, Vișa, C. Năstăsie.

Cu această victorie, CS Mioveni a reușit să îi producă prima înfrângere echipei din Sfântu Gheorghe după o serie de 11 meciuri consecutive cu rezultate pozitive.

CS Mioveni face 31 de puncte și ar putea încheia turul pe locul 5, dacă UTA obține cel mult un egal astăzi la Târgoviște, cu Chindia. Sepsi OSK rămâne cu 34 de puncte și e pe locul 3, la egalitate cu Olimpia și FC Brașov, aceasta din urmă urmând să joace luni cu CS Afumați.

În ultimele două etape rămase de disputat din 2016, primele din retur, CS Mioveni mai joacă acasă cu Juventus, vineri, de la ora 18:00, și apoi merge la Satu Mare, unde întâlnește Olimpia. Sepsi OSK va juca sâmbătă, de la ora 11:00, cu FC Brașov, iar apoi stă, deoarece ar fi trebuit să întâlnească Șoimii Pâncota.

Foto principal: Argeș Sport

Marius ANGHEL 27 Nov. 2016, 11:05 Campionat
Pe aceeași temă