CS Mioveni a câștigat derby-ul pentru locul 2 cu Metalul Reșița

Marius ANGHEL 01 Jun. 2015, 15:24 Campionat
CS Mioveni a câștigat derby-ul pentru locul 2 cu Metalul Reșița

CS Mioveni a terminat actualul campionat en-fanfare, echipa antre­na­tă de Claudiu Niculescu reușind să egaleze performanțele anterioare ale formației, cel puțin în ce privește locul din clasament. Astfel, acest loc doi a fost ocupat de echipă și în sezoanele în care s-a promovat în Liga 1, însă, atunci, urcau în divizia superioară și formațiile aflate pe locul II, în timp ce acum, nu.

Contra celor de la Metalul Reșița, argeșenii au făcut un nou meci bun, reușind deschiderea scorului încă din primele minute de joc. Ayza a deschis astfel scorul în minutul 5, reluând frumos în plasă din interiorul careului o min­ge centrată de Honciu. 5 minute mai târziu, CS Mioveni a majorat diferența pe tabela de marcaj, Năstăsie transformând penaltiul obținut de Honciu, care a fost faultat în careu. Peste alte 5 minute, Năs­tăsie a ratat o ocazie imensă pen­tru gaz­de, lobul său oprindu-se în bara laterală a porții apărate de Doma­neamț. Până la finalul primei reprize, gazdele s-au mai remarcat la două lovituri libere, am­bele executate de Honciu, una dintre ele atingând transversala.

La relu­are, oaspeții au forțat și au ratat câteva oportunități, la Popes­cu remarcându-se la una dintre ele și scoțând balonul de sub bară. Apoi, în minutul 68 a urmat o nouă ratare a gazdelor, Honciu șutând de la 16 metri în portar, după o pase venită de la Nilă, mijlocașul rămânând singur cu goalkeeper-ul advers. În minutul 75, Ayza a reluat spectaculos din vole, însă portarul a fost la post, pentru ca, 4 minute mai tîrziu, portarul Popescu să se remarce din nou și să aibă o intervenție de zile mari în fața lui Alexandru Coviț.

Jocul mai bun din repriza a doua a fost concretizat de oaspeți până la urmă și în repriza a doua, Ionuț Popescu reducând din handicap în minutul 81, cu o reluare pe jos din careu după un corner. Reușițenii nu au sperat decât câteva secunde la mai mult, pentru că, imediat ce jocul a fost reluat de la jumătate, mingea a poposit în poarta lor, Nilă blocând excelent o degajare a portarului chiar la 16 m, și scorul a devenit 3-1. Ultima ocazie a meciului a aparținut tot gazdelor, Florescu ne­putând fructifica pasa excelentă a lui Nilă și reluând pe jos, din careu, milimetric, pe lângă.

CS MIOVENI        3
METALUL REȘIȚA    1

Ayza ‘5, Năstăsie ’16 – pen., Nilă ’81 / I. Popescu ’80

Oct. Popescu – Bg. Stancu, Cip, Negoiță, Cucui, Ed. Stoica – Răuță (cpt.), M. Galan – V. Mazilu (A. Popa ’70), Honciu (Ed. Florescu ’76), Ayza – Năstăsie (Nilă ’63)
Rezerve neutilizate: Sima – Tirică, Biceanu, Ct. Stan
Antrenor: Claudiu Niculescu

Domăneanț – R. Cristian, Tătaru, I. Popescu, V. Crețu – Bărbulescu, D. Enescu (cpt.) – Szijj (I. Covit ’65), Ad. Ionescu (Săndescu ’75), Ponoran (Al. Covit ’55) – I. Szabo
Rezerve neutilizate: David
Antrenor: Daniel Oprița

Stadion: Orășenesc (Mioveni); Spectatori: 300; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: George Marian Fridl (Comănești) și Alexandru Midvichi (București); Jucătorul meciului: Roberto Ayza.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 01 Jun. 2015, 15:24 Campionat
Pe aceeași temă