Cristian Todea crede că victoria Dunării cu UTA, fosta sa echipă, a fost meritată. „Am avut și puțină șansă prin acel autogol, însă legea compensației și-a spus cuvântul”

Marius ANGHEL 02 Dec. 2019, 15:37 Campionat

În decurs de opt zile, Dunărea Călărași a pus la păstrare șapte puncte în compania unor echipe din prima jumătate a clasamentului Ligii 2, pe care le-a întâlnit pe arena „Ion Comșa”. După 3-1 cu Metaloglobus, au venit jocurile cu formațiile de podium, Rapid (0-0) și UTA (1-0) și doar giuleștenii au scăpat neînvinși.

Cristian Todea: „Se poate spune că am avut și puțină șansă prin acel autogol”

Disputa cu „Bătrâna Doamnă” a fost decisă de autogolul lui Cristian Melinte de la mijlocul primei reprize, gazdele având știința să închidă apoi jocul în fața unui adversar ce nu se simte deloc bine în deplasare în ultimele săptămâni.

„Era clar că vom avea un meci greu, deschis oricărui rezultat, împotriva echipei de pe primul loc ce a ajuns meritat, prin constanță, acolo. Pe de altă parte, știam că în deplasare UTA este ceva mai vulnerabilă decât pe teren propriu, acolo unde a bătut aproape tot și a încasat un singur gol. Sigur, se poate spune că am avut și puțină șansă prin acel autogol, însă cred că legea compensației și-a spus, oarecum, cuvântul. Spre exemplu, cu Rapidul ne-am creat ocazii mai multe și mai mari și nu am scos decât o remiză, pe când, poate UTA, a fost ocrotită de noroc în alte partide. Dau exemplu doar meciul cu Petrolul, că tot urmează returul între aceste două echipe, când ploieștenii au ratat câtave ocazii mari și UTA s-a impus în final cu 3-0. Pe parcursul unui campionat aceste lucruri se compensează, uneori ești favorizat, alteori, dimpotrivă”, a spus, pentru Sport Arad, Cristian Todea, antrenorul secund al Dunării.

„UTA nu e eficientă de câteva etape bune în deplasare. Succesul nostru e meritat”

Întrebat dacă i-a simțit pe arădeni ceva mai relaxați având siguranța primului loc până la primăvară, „Dulăul” a adăugat: „Nu cred că a fost neapărat asta, ci mai degrabă faptul că UTA nu e eficientă de câteva etape bune în deplasare. Și astăzi au fost cel puțin două ocazii mari la poarta noastră, mă refer la cele ale lui Ciprian Rus și Buhăcianu, dacă arădenii înscriau altfel s-ar fi jucat acest meci. Dar, până la urmă, cred că succesul nostru e meritat, căci și noi am mai avut câteva situații bune de gol. Episoadele decid uneori un meci, iar acestea au fost de această dată în favoarea noastră. Și, până la urmă, avem meritul că am știut să blocăm atacurile echipei de pe primul loc, nu i-am dat spații și ne-am atins scopul”.

Dunărea încă nu și-a luat gândul de la promovare

După victoria de duminică, Dunărea Călărași a ajuns la șase puncte în spatele echipei de pe locul 3, Rapid, și, pe undeva, speranțe de podium mai există în tabăra „galben-albastră”.

„Suntem echipa ce a pierdut șase puncte la masa verde în acest sezon (n.r. – cu „U” Cluj și Daco-Getica), puncte cu care eram și noi acolo, în plutonul fruntaș. Tot ce sperăm acum este să câștigăm și contra Farului, tot pe teren propriu, iar în iarnă vom vedea ce mai avem de făcut la capitolul strategie și obiectiv. Așadar, nu ne gândim departe, ci doar la jocul de sâmbăta viitoare, la capătul căruia sperăm să ne mai bucurăm de o victorie și de o iarnă ceva mai liniștită”, a mai explicat Todea.

În ultima etapă din acest an, Dunărea Călărași joacă sâmbătă, de la ora 12:00, pe teren propriu, cu Farul Constanța.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad și Cătălin NIȚU (AFC Dunărea Călărași)

Marius ANGHEL 02 Dec. 2019, 15:37 Campionat
Pe aceeași temă