Cristian Pustai, după ce Dunărea a remizat cu Rapid la finalul turului: „Nu au văzut un 0-0 dintr-asta obositor.” Cum vede parcusul echipei călărășene și lupta pentru promovare

Marius ANGHEL 27 Nov. 2019, 18:41 Campionat

Dunărea Călărași a încheiat turul de campionat cu o remiză pe teren propriu, 0-0 cu Rapid. Trupa călărășeană a strâns 23 de puncte și se află pe locul 12, la doar două puncte peste ultima poziție retrogradabilă, ocupată tot de o echipă care a picat din Liga 1, Concordia Chiajna.

Miercuri, în meciul restant din etapa a 11-a a Ligii 2, echipa antrenată de Cristian Pustai a avut ocazii importante de a marcat prin Georgian Honciu, Serge Ekollo sau Bogdan Rusu, acesta din urmă nimerind chiar bara în minutul 44. Însă și rapidiștii au avut câteva situații bune, în special prin Goge, spre finalul jocului, astfel că rezultatul de egalitate pare unul echitabil.

Cristian Pustai: „Important e că lumea a plecat mulțumită de la stadion”

Antrenorul Dunării, Cristian Pustai, era împăcat cu gândul că spectatorii au plecat mulțumit de la stadion, după un meci bun, chiar dacă nu s-au marcat goluri.

„A fost o primă repriză controlată, să zicem, de noi, dar eu spun că în repriza a doua am avut realizări mai puțin din punct de vedere al finalizării și al acțiunilor de atac. Oaspeții au avut și ei vreo trei situații bune și cred că, până la urmă, rezultatul și așa e echitabil, pentru că el rămâne. Important e că lumea a plecat mulțumită de la stadion, pentru că nu au văzut un 0-0 dintr-asta obositor, ci un meci în care ambele echipe și-au dorit să câștige. Până la urmă, din cauza ineficacității atacanților, a rămas un 0-0. Dar, am spus, un 0-0 viu, cu de toate”, a spus Pustai la microfonul DigiSport.

„Dacă scoatem cele trei meciuri din startul campionatului, nu avem realizări slabe”

Cu 23 de puncte acumulate în 18 meciuri desfășurate în tur, Dunărea Călărași se clasează pe locul 12, la egalitate cu „U” Cluj (11), Viitorul Pandurii (13) și Ripensia (14), și la doar două puncte peste ultima poziție retrogradabilă, ocupată de Concordia Chiajna.

Cristian Pustai spune că această poziționare în clasament se datorează faptului că și-a format lotul pe parcursul meciurilor și că începutul a fost unul prost. Antrenorul așteaptă pregătirea de iarnă și e convins că în partea secundă altfel va arăta echipa sa.

„În Liga 2 avem o reconstrucție din mers, pentru că am avut foarte puțini jucători la început. Când am venit la Călărași, am avut la reunire doar doi jucători. Am făcut lucruri din mers. Dacă excludem primele trei etape, unde n-am făcut niciun punct, cu bune, cu rele, și în acele etape, aducerea jucătorilor… practic din primul „11” doar trei se regăsesc dintre cei care au făcut cantonamentul de vară cu Dunărea. Așa că aștept pregătirea de iarnă, aștept să ne cristalizăm un lot și să vedem ce putem face. Dar, și în aceste condiții, noi suntem o echipă care, dacă scoatem cele trei meciuri din startul campionatului, nu avem realizări slabe. Am pierdut cum am pierdut cu Pitești, a văzut toată lumea că am luat niște lucruri foarte ușoare, și acasă nu prea am mai pierdut meciuri, iar în deplasare am pierdut la Buzău și la Chiajna. Deci nu putem să spunem că suntem slabi”, e de părere Cristian Pustai.

„Nu putem spune că cineva este promovat sigur”

Întrebat despre cum vede lupta la promovare, antrenorul Dunării Călărași a spus care ar fi echipele favorite. Pe UTA o vede principala contracandidată să ajungă în Liga 1, însă nu știe dacă a scăpat deja în câștigătoare. Rapid, Mioveni și Petrolul sunt alte cluburi pe care le vede în această luptă.

„Se poate trage o linie, dar eu zic să așteptăm acel 7-8 decembrie (n.r. – când se încheie meciurile programate în 2019), pentru că UTA s-a desprins puțin, însă are meci direct cu Petrolul și contează foarte mult acel rezultat pentru a spune dacă cumva sau desprins în echipă promovată. Chiar dacă mai sunt 17 meciuri. Eu zic că UTA pare a fi echipa care a avut un parcurs mai bun, mai constant. Și, pe urmă, iată, Rapid și-a revenit. Mie îmi place foarte mult cum joacă și echipa din Mioveni. Vedem meciuri în care au marcat cinci goluri și au fost surclasați categoric de acest Rapid. Petrolul are un lot bun, o echipă bună, dar nu prea are constanță în rezultate. Așa că nu putem spune că cineva este promovat sigur”, a mai spus Cristian Pustai.

În cele 18 meciuri desfășurate în turul campionatului, Dunărea Călărași a înregistrat 6 victorii, 5 egaluri, 7 înfrângeri, 24-25 golaveraj și 23 de puncte. În următoarele două jocuri, ambele din retur, ultimele programate în 2019, Dunărea le întâlnește pe UTA, duminică, de la ora 13:00, la Călărași, și pe Farul, pe 7 decembrie, de la ora 12:00, tot acasă.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Cătălin NIȚU / AFC Dunărea Călărași

Marius ANGHEL 27 Nov. 2019, 18:41 Campionat
Pe aceeași temă