Costel Ilie revine pe Areni ca adversar. E în stafful celei mai în formă echipe din campionat. „I-am studiat în amănunt pe cei de la Foresta”

Marius ANGHEL 13 Oct. 2017, 12:10 Campionat

Foresta va avea parte sâmbătă de cel mai dificil test din actualul sezon, urmând să primească pe Areni vizita Dunării Călărași, cea mai în formă echipă a campionatului. Clasată în acest moment pe poziția secundă în clasamentul Ligii a 2-a, la trei lungimi în spatele liderului AFC Hermannstadt, trupa pregătită de Dan Alexa și de fostul antrenor al Rapidului Suceava Costel Ilie are o serie extraordinară de opt victorii consecutive.

Plecând de la această stare de fapt, am încercat să aflăm de la Costel Ilie cu ce gânduri revine pe Areni și care este secretul din spatele rezultatelor excelente înregistrate de gruparea din Călărași.

„Chiar dacă în acel moment fotbalul sucevean traversa o perioadă mai dificilă, eu m-am simțit bine la Suceava, am întâlnit oameni dispuși să ajute și de aceea revin de fiecare dată cu plăcere aici. Știu că au fost probleme la Suceava și astă-vară, însă este bine că s-a găsit o soluție ca echipa să continue în eșalonul secund, pentru că publicul de pe Areni merită fotbal de calitate. Referitor la Dunărea, nu trebuie uitat că am ajuns la Călărași într-un moment în care echipa era în coada clasamentului, având un singur punct acumulat după trei etape. Împreună cu Dan Alexa am încercat să schimbăm câte ceva. Am acordat o încredere sporită jucătorilor, cerându-le în schimb mai multă responsabilitate și implicare. Avem o echipă bună și sper să reușim să realizăm ceea ce ne-am propus”, a declarat Costel Ilie pentru Monitorul de Suceava.

Fostul antrenor al Rapidului a studiat în amănunt Foresta

În condițiile în care rezultatele sunt la un nivel superior, iar situația financiară a clubului este una foarte bună, călărășenii și-au propus să forțeze promovarea în primul eșalon la finalul actualului sezon. În acest sens, oficialii Dunării își doresc să prelungească cât mai mult seria pozitivă din campionat, așa că au acordat o atenție maximă confruntării cu Foresta, din etapa a 12-a.

„Foresta este o echipă în formare, care crește de la meci la meci, de aceea ne așteptăm la un joc foarte greu. Ambele formații își doresc cu ardoare punctele puse în joc. Noi, pentru a ne menține bine plasați în cursa pentru promovare, iar gazdele, pentru a evada din zona retrogradării. Chiar dacă este o echipă total schimbată față de sezonul trecut, îi știm bine pe cei de la Foresta, pentru că i-am studiat în amănunt. Au fost aduși fotbaliști de valoare, însă omogenitatea echipei are încă de suferit”, a precizat Costel Ilie.

Lotul de jucători al Dunării este unul foarte experimentat, având în componență fotbaliști care au activat la nivelul primului eșalon valoric din România. Portarul Cezar Lungu a fost crescut de Steaua după care a evoluat la Poli Iași, fundașul central Ștefan Mardare are în CV echipe ca Rapid București, FC Vaslui sau Debrecen (Ungaria), Vali Munteanu a trecut pe la Pandurii Târgu Jiu sau Concordia Chiajna, în vreme ce Silviu Pană a jucat în Liga 1 pentru Concordia Chiajna și Viitorul Constanța. Călărășenii au însă și stranierii lor, nu mai puțin de patru astfel de fotbaliști aflându-se sub comanda lui Dan Alexa. Gaetan Missi Mezu, Baudouin Kanda, ambii mijlocași ofensivi, și fundașul central Aboubacar Gassama au naționalitate franceză, în vreme ce Andre Mesquita este un atacant adus din Portugalia.

Călărășenii vor ataca pe Areni cu golgheterul ligii secunde

Cel mai periculos jucător al adversarei de sâmbătă rămâne însă atacantul Valentin Alexandru, care a revenit la Călărași după două experiențe nefericite la Pandurii Târgu Jiu și Concordia Chiajna. Acesta și-a regăsit în tricoul Dunării pofta de gol de altădată, conducând alături de Ndiaye Mediop (Ripensia Timișoara) ierarhia la zi a marcatorilor din Liga secundă, cu 9 reușite.

Colectivul tehnic al grupării din Călărași este de asemenea unul competitiv, alături de Dan Alexa și Costel Ilie din stafful echipei mai făcând parte preparatorul fizic Constantin Niculae, care a lucrat mulți ani la Dinamo București, și antrenorul cu portarii Ion Manu, care a mai activat la Sportul Studențesc, Al Nasr, Al Jazeera Abu Dhabi, Dinamo București, Al Ain, Rapid București sau CFR Cluj.

Partida Foresta – Dunărea Călărași va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, pe stadionul Areni.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 13 Oct. 2017, 12:10 Campionat
Pe aceeași temă