Costel Enache reduce entuziasmul petroliștilor după victoria cu Dunărea Călărași: „Nu am făcut mare lucru, e doar un prim joc”

Marius ANGHEL 23 Feb. 2020, 11:43 Campionat

Petrolul și-a continuat seria pozitivă din meciurile amicale din acest an cu o victorie în primul joc oficial din 2020. Echipa ploieșteană a trecut, sâmbătă, cu 2-0 de Dunărea Călărași, o echipă care încă visa la promovare. „Lupii” au marcat prin Gabriel Deac (16) și Ștefan Blănaru (66), s-au apropiat de pozițiile care duc în Liga 1 și acum speră ca adversarele din această luptă să facă pași greșiți.

Câte un gol pe repriză și alte câteva ocazii bune de ambele părți pentru un meci frumos între Petrolul și Dunărea

În fața unui adversar bine așezat pe teren de experimentatul Cristian Pustai, Petrolul a avut o primă emoție în minutul 10, la șutul din lovitură liberă al lui Bawab, însă Deac a fost pe direcție cu Avram și a respins cu capul înainte ca balonul să ajungă la portar. Același Gabriel Deac (16) avea să lovească încă o dată cu capul, dar de această dată în careul advers, când a și reușit să deschisă scorul. După un corner din stânga executat de Marinescu, mijlocașul adus de la Voluntari i-a luat fața fostului petrolist Bogdan Rusu și a înscris din 5 metri sub transversală.

Până la pauză, același Deac (29), Blănaru (30) puteau majora scorul, portarul Stefan Krell (36) avea să părăsească terenul după o lovitură în cap încasată de la Blănaru, iar Bawab (45+2) putea aduce egalarea la ultima fază, când din 2 metri a trimis cu capul în transversală.

Partea secundă a jocului a fost la fel de atractivă, cu situațiile lui Blănaru (47), Pol Roige (49), Bărboianu (50), pentru Petrolul, sau Bawab (59) și Zaluschi (64), pentru Dunărea. A venit apoi reușita lui Ștefan Blănaru (66), din 7 metri, după un nou corner bătut de Marinescu și o busculadă în careu, și bucuria exagerată și gesturi nesăbuite ale atacantului după doar primul gol de când e la echipa ploieșteană.

Honciu (69, 90+3), Hamza (85, 87) și Pol Roige (87) au mai avut situații bune, dar notabilă e și faza în care Andrei Răuță (78) a dat emoții băncii de rezerve atunci când a acuzat o accidentare la genunchiul drept, ca după câteva minute să își revină și să termine meciul pe teren.

Costel Enache: „Am fost curios și așteptam să văd unde suntem ca și organizare de joc, implicare și potențial al echipei”

După joc, antrenorul Petrolului, Costel Enache, aflat la debutul oficial pe banca echipei ploieștene, și-a felicitat jucătorii pentru că au reușit să câștige prima finală în lupta pentru promovare, contra unui adversar pe care l-a lăudat din mai multe puncte de vedere.

„Intens am trăit astăzi. Eram și eu într-o stare de așteptare, pentru că nu am mai avut de mult legături cu Liga a 2-a, nu am știut nivelul, cam cum se mișcă lucrurile. Am fost curios și așteptam să văd unde suntem ca și organizare de joc, implicare și potențial al echipei. Cred că suntem bine, dacă țin cont de adversarul pe care l-am întâlnit. Dunărea e o echipă care mi s-a părut foarte matură, bine organizată, cu o calitate individuală foarte bună, care ne-a pus foarte multe probleme.

Cred că trebuie să îmi felicit jucătorii azi, pentru că am văzut la ei atitudine, implicare și responsabilitate în mai toate fazele de joc. Nu am făcut mare lucru, e doar un prim joc, nu ne ajută cu absolut nimic sau poate că ne ajută doar să credem în continuare în visul nostru”, a spus Enache la microfonul DigiSport.

Petrolul a profitat de înfrângerea Mioveniului (0-2 acasă cu Viitorul Pandurii) și s-a apropia la trei puncte de ocupanta locului 2 după doar primul meci din 2020. Enache nu se întuziasmează: „Din păcate, nu suntem în situația în care să depindem doar de noi. Mai depindem și de colaterale, de jocurile ajutătoare. Luăm lucrurile pas cu pas. Asta este și strategia noastră, să mergem din etapă în etapă, să încercăm să facem tot ce depinde de noi și să așteptăm o conjunctură favorabilă.”

„Trebuie să ne comparăm cu noi și să ne depășim zi de zi pe noi”

Antrenorul echipei ploieștene va mai aștepta câteva meciuri pentru a-și putea da seama de potențialul echipei sale în comparație cu adversarele din campionat.

„Nu aș putea să fac acum o analiză a potențialului la care ne aflăm acum. Sunt la foarte fierbinte acum, ca să nu spun cald. Chiar sunt foarte fierbinte. E doar un joc, e prima etapă. Ce am văzut din jocul de ieri (n.r. – vineri, „U” Cluj – Campionii FC Argeș 1-1) e prea puțin să ne facem o idee. E clar că trebuie să depindem de noi și să nu facem comparații cu adversarii noștri. Trebuie să ne comparăm cu noi și să ne depășim zi de zi pe noi, pentru că e singurul reper, deocamdată”, a mai spus Costel Enache, care a avut și câteva cuvinte de laudă pentru Gabriel Deac, primul marcator al Petrolului în 2020: „Gabi a făcut un meci bun, dar, cu siguranță, poate mult mai mult decât a arătat-o azi. A fost eficient la una dintre fazele fixe și a deblocat un pic jocul, ne-a dat încredere pentru echipă. E foarte bine. Și-a făcut doar datoria, de asta este pe teren, de asta este la Petrolul, pentru că are calitate pentru clubul și pentru echipa noastră.”

Cu Dunărea, Petrolul a utilizat jucătorii: R. Avram – Bărboianu, Andr. Răuță, Manolache, Țicu – Pierce – Gab. Deac (Saim Tudor 83), Laur. Marinescu (cpt.)(Sîrghi 90+1), Meza Colli, Roige – Șt. Blănaru (Younes 77). Au rămas pe bancă: Cezar Lungu – Alb. Olaru, Nițescu și M. Bratu.

În următoarea etapă, Petrolul joacă tot pe teren propriu, cu Farul Constanța, echipă care în această rundă a trecut cu 3-1 de Concordia Chiajna. Cu 34 de puncte acumulate în acest moment, echipa ploieșteană se clasează, momentan, pe locul 5, în urcare cu trei poziții față de cum a iernat.

Rezumatul meciului Petrolul – Dunărea Călărași 2-0:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ / Sport Pictures

Marius ANGHEL 23 Feb. 2020, 11:43 Campionat
Pe aceeași temă