Costel Enache atenționează înaintea meciului Petrolului la Miercurea Ciuc: „Nu trebuie să picăm în plasa accidentului din partida cu UTA.” Cum vede jocul cu Csikszereda

Marius ANGHEL 07 Mar. 2020, 10:12 Campionat

Petrolul joacă duminică primul meci oficial în deplasare în acest an, după ce pe primele trei le-a susținut pe teren propriu. În campionat a trecut de Dunărea Călărași cu 2-0 și a remizat cu Farul, scor 0-0, iar miercurea trecută a pierdut cu prim-divizionara Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 0-1, în sferturile de finală ale Cupei României. În etapa a 24-a a Ligii 2 va juca duminică, de la ora 15:00, la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, o echipă care până la confruntarea cu liderul UTA nu cedase niciun joc acasă.

Costel Enache a avut timp să pregătească meciul cu Csikszereda pe jumătate față de cum o face de obicei, din cauza jocului din Cupa României disputat în această săptămână, iar Petrolul are nevoie disperată de victorie pentru a se menține aproape de pozițiile promovabile. Ploieștenii nu vor avea însă deloc o partidă ușoară, fiindcă adversarul pe care îl vor întâlni duminică e greu de învins pe teren propriu. În acest sezon, nou-promovata în Liga 2 a cedat un singur meci dintr-un total de 11 în fața propriilor spectatori, chiar primul desfășurat în acest an, cu liderul UTA, cedat la un scor drastic, 0-6. În plus, ciucanii sunt amenințați că vor cădea pe loc retrogradabil, astfel că nici ei nu-și permit să piardă puncte.

Costel Enache: „Vom întâlni o echipă dinamică, agresivă, care chiar e preocupată de joc, și ne așteptăm la un meci de luptă”

Antrenorul Petrolului nu crede că adevărata față a trupei lui Valentin Suciu este cea arătată cu UTA.

„Știm că va fi un meci foarte greu și nu trebuie să picăm în plasa accidentului din partida cu UTA. Vom întâlni o echipă dinamică, agresivă, care chiar e preocupată de joc, și ne așteptăm la un meci de luptă la Miercurea Ciuc. Sper ca factorul mental să ne ajute să depășim oboseala fizică. Avem mare nevoie de puncte, știm că ne așteaptă un meci greu, nu ne rămâne decât să ne luptăm și să sperăm că ne vom întoarce acasă cu obiectivul realizat”, a spus Costel Enache despre meciul cu Csikszereda.

Dacă Petrolul nu are probleme de lot, Csikszereda nu-l poate folosi nici de această dată pe Yasin Hamed, care acuză probleme musculare, în timp ce situația lui Eder Gonzalez e incertă, acesta neviind recuperat 100 la sută după o accidentare.

Echipa din Miercurea Ciuc oferă accesul gratuit pe stadion tuturor femeilor care vor să asiste la meciul cu Petrolul și se așteaptă să găzduiască 100 de fani petroliști.

În tur, Petrolul a câștigat chinuit meciul de pe teren propriu cu FK Csikszereda, cu 1-0, în fața a circa 2.000 de spectatori. Atunci a marcat Laurențiu Marinescu în minutul 82.

Înaintea desfășurării etapei a 24-a, FK Csikszereda ocupă locul 15, primul care asigură menținerea în Liga 2, cu 22 de puncte, în timp ce Petrolul e pe poziția a 6-a, cu 35 de puncte.

Foto: George FILIP (Mediafax Foto) și Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 07 Mar. 2020, 10:12 Campionat
Pe aceeași temă