Continuă ghinioanele pentru Luceafărul! Bihorenii, egalați în minutul 90 printr-un autogol. Ce au spus Lincar și Mihalcea după joc

Marius ANGHEL 11 Sep. 2016, 13:03 Campionat
Continuă ghinioanele pentru Luceafărul! Bihorenii, egalați în minutul 90 printr-un autogol.** Ce au spus Lincar și Mihalcea după joc

Ghinioanele se țin lanț de formația bihoreană de fotbal Luceafărul Oradea, care nici sâmbătă nu a reușit să câștige, deși, așa cum ne-a obișnuit și la celelalte confruntări, a jucat mai bine decât adversarul, a atacat mai mult, a dominat, a marcat, dar tot nu a câștigat. Și pentru ca regula să se confirme, din nou Luceafărul a luat gol în minutul 90.

Astfel, în partida din etapa a 6-a a campionatului Ligii 2, la Baza Sportivă Luceafărul din Sânmartin, echipa antrenată de Erik Lincar a remizat cu scorul de 1-1 în jocul cu Dunărea Călărași. Bihorenii au deschis scorul, prin Bedea, în minutul 72, la doar un minut după ce a fost introdus pe teren, pentru ca în minutul 90, la o fază care nu anunța mare lucru, să se restabilească egalitatea, după ce fundașul central orădean Florin Ilie a deviat balonul în propria poartă.

Veniți după patru înfrângeri consecutive, orădenii au început bine jocul cu cei de la Dunărea Călărași, deciși de-a tranșa victoria în favoarea lor. Astfel, în minutul 7 gazdele au avut o lovitură liberă din preajma careului, mingea a fost centrată către Hlinca, care a trimis cu capul, din șase metri, peste poartă. Apoi, în minutul 15, cei aproximativ 500 de spectatori au asistat la șutul în diagonală a lui Balea, de la 22 metri, care a fost respins însă de lângă bară de portarul oaspeților, Cezar Lungu.

Au fost minute în care Luceafărul a dominat jocul, dar Dunărea a fost periculoasă pe contraatac. Așa s-a întâmplat și la greșeala fundașului Florin Ilie, care a pierdut o minge la 35 de metri de propria poartă, Balint a recuperat și a scăpat singur cu portarul, dar șutul său din careu a mers pe lângă bară. Patru minute mai târziu, un alt contraatac al oaspeților, care au scăpat 3 contra 2, același Balint a pătruns în careu și a șutat de la 14 metri, dar în portar.

Luceafărul a ripostat în minutul 32, când Zs. Lukacs a fost găsit cu o diagonală trimisă de pe dreapta, portarul a ezitat pentru moment, dar în ultimul moment l-a blocat pe tânărul jucător orădean. Atacurile bihorenilor au continuat și în minutul 35 s-a consemnat un șut bun al căpitanului C. Roșu, de la 12 metri, portarul a fost bătut, dar a respins un fundaș în corner.

În replică, la cealaltă poartă, în minutul 42, Balint și-a încercat norocul de la 25 de metri, portarul Papp a scăpat mingea din mână, dar a revenit și a reținut-o în fața porții.

Repriza a doua a debutat furtunos pentru Luceafărul, care în primele cinci minute a trecut de două ori pe lângă deschiderea scorului. Mai întâi în minutul 48, când după o centrare periculoasă a lui Roșu, Arnăutu nu a reușit să reia cu capul spre poartă din 4 metri, iar apoi, în minutul 50, când Zs. Lukacs i-a centrat lui Țegle, care, cu capul, din 8 metri, a trimis în bara din dreapta portarului Lungu. În minutul 68, echipa oaspete a avut o lovitură liberă, care a fost execută de Kanda, periculos, la colțul scurt, dar puțin pe lângă poartă. În minutul imediat următor, în celălalt careu, Zs. Lukacs a trimis bine din lovitură liberă, dar fundașii Dunării au reușit să respingă din gura porții.

În minutul 72 s-a produs însă momentul mult așteptat, golul în poarta oaspeților. La un minut după ce a fost introdus în teren, Ad. Bedea a reușit să înscrie, după o combinație între Ban și Păcurar pe partea stângă. Ultimul a avut o incursiune periculoasă, a trecut de doi adversari, a centrat pe jos și Bedea a reluat, la semiînalțime din 10 metri, învingându-l pe portar.

După marcarea golului, spiritele s-au mai calmat, orădenii au redus tempooul, iar ce nu se aștepta nimeni s-a întâmplat. În minutul 90, oaspeții au obținut un punct nesperat! Șandru a centrat de pe stânga, portarul a ieșit pe centrare, dar mingea a fost deviată de Florin Ilie cu piciorul în proprie poartă și jocul s-a încheiat cu scorul de 1-1, un scor nemeritat după aspectul jocului, iar luceferii nu au scăpat complet de ghinioane. Au cucerit doar un punct în această etapă, deși erau foarte aproape să le cucerească pe toate cele trei puse în joc. În raportul final al arbitrului, marcator a fost trecut Șandru, nu Florin Ilie cu autogol.

Lincar: „Nu e un moment ușor pentru echipă”

„Știam că cei de la Dunărea Călărași, deși au pierdut câțiva jucători în vară, rămân o echipă puternică a Ligii a 2-a, o echipă care poate să emită pretenții la primele locuri. Au fost foarte periculoși pe contraatac și au avut două-trei situații bune de a marca. Noi am încercat, fiind echipa gazdă, să avem inițiativa, să construim de la fundașii centrali, de jos. Am avut și noi multe ocazii de gol, pe care, din păcate, nu reușim să le fructificăm, deja de foarte mult timp. Mă refer la cele două jocuri de când sunt eu la echipă. Adică situații clare de a marca. Nu e un moment ușor pentru echipă. Mi-aș dori ca toată lumea să fie alături de băieți și să avem speranța că vom reuși să ieșim din pasa asta mai puțin bună”, a declarat, la conferința de presă de după meci, antrenorul Luceafărului, Erik Lincar.

Mihalcea: „Pot să spun că e cel mai bun meci al nostru din acest început de campionat”

De partea cealaltă, Adrian Mihalcea, antrenorul călărășenilor, surprinzător, a declarat că elevii săi au făcut cel mai bun meci din campionat de până acum. „A fost un meci antrenant. Pot să spun că e cel mai bun meci al nostru din acest început de campionat, cu toate că am luat doar un punct, dar am avut, cred, ocazii cât în toate celelalte meciuri. Din păcate, naivitatea, nu știu, tinerețea, au făcut să nu plecăm cu toate cele trei puncte și mai mult am riscat până în final ca să luam un punct. Știam că întâlnim o echipă tânără, care puse osul la minge, dar o echipă care are probleme pe faza defensivă. Am profitat un pic de aceste lucruri, în prima repriză”, a concluzionat tehnicianul Dunării.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI 1-1
Ad. Bedea ’72 / Fl. Ilie ’90 – autogol Șandru ’90

Pap – Balea, Fl. Ilie, Hlinca, I. Ban – S. Nogo (Feher ’62), Țegle – C-tin. Roșu (cpt.), P. Păcurar, Zs. Lukacs (Bedea ’71) – Arnăutu (Cr. Cigan ’76)
Rezerve neutilizate: Goia – Balla, D. Costea, Sg. Moga
Antrenor: Erik Lincar

C. Lungu (cpt.) – Ibrian, Bg. Panait, Șandru D. Barna – Bg. Danciu (Țenea ’57), S. Matei, Preoteasa, R. Licu (Dobra ’66) – Kanda, Val. Balint (Ciocâlteu ’75)
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – M. Ștefan, Ov. Popescu, V. Petre
Antrenor: Adrian Mihalcea

Stadion: Luceafărul (Sânmartin); Spectatori: 500; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu 3 (Satu Mare); Asistenți: Radu Despa 3 și Cristian Nicolae Lucaci 3 (ambii din Baia Mare); Jucătorul meciului: Ionuț Ban 3.

Sursa: Bihoreanul
Foto: Bihon

Marius ANGHEL 11 Sep. 2016, 13:03 Campionat
Pe aceeași temă