Condiția pusă de căpitanul Brînzan ca să revină pe gazon, după accidentarea gravă suferită la Timișoara. „A fost cel mai greu moment din viața mea”

Accidentat grav la pometele obrazului drept, în minutul 8 al meciului de la ASU Politehnica Timișoara, din 24 noiembrie 2018, căpitanul echipei Pandurii Târgu Jiu, Denis Brînzan (22 de ani), e convins că va reveni pe gazon odată cu reluarea campionatului. Fundașul gorjean a pus însă o condiție clubului condus, din umbră, de Marin Condescu: vrea să i se cumpere o cască specială, care să-l protejeze de eventualele lovituri.

Jucătorii echipei din Târgu Jiu au intrat în iarnă cu multe restanțe și nu au putut sărbătorii Revelionul la munte sau în localuri de lux.

„Acum sunt mai bine. Am suferit acea intervenție chirurgicală la pometele obrazului drept. Mi-a fost introdusă o plăcuță de titan, care va fi scoasă după șase luni, și tot atunci va avea loc și o a doua intervenție chirurgicală la piramida nazală. A fost cel mai greu moment din viața mea. O să încep antrenamentele odată cu echipa și, cel mai probabil, voi fi apt până la primul meci oficial din 2019. Bineînțeles, dacă cei de la club vor dori să-mi plătească masca cu care voi fi nevoit să joc. Situația financiară nu e așa cum ne-am fi dorit. Nu am primit banii și am făcut Revelionul acasă, în familie”, a spus Brînzan.

„Mai avem nevoie de trei-patru jucători cu experiență”

Fundașul gorjean știe de ce mai are nevoie echipa ca să urce în clasament. Prima parte a sezonului a terminat-o pe locul 10, cu 28 de puncte acumulate în 21 de etape.

„În tur am luat multe goluri pe greșeli personale. În 2019 ne propunem să fim mai atenți și să acumulăm cât mai multe puncte, ca să ne clasăm cât mai sus. Ca să fim mai puternici, ar trebui aduși în această iarnă trei-patru jucători cu experiență, jucători pe care îi poți aduce doar dacă ai stabilitate financiară. Nu cred că se va pune problema de retrogradare”, a mai declarat Denis Brînzan.

16 meciuri și 1 gol sunt cifrele lui Denis Brînzan în această prima parte a sezonului Ligii 2

Simțea ca va ajunge căpitan și la seniori

Întrebat dacă se aștepta să poarte banderola de căpitan la Pandurii la nici 22 de ani, Brînzan a fost tranșant: „Sincer, da! Am fost căpitan atât la echipa de juniori, cât și la echipa a doua a clubului, care juca în Liga 3 înainte să se desființeze, și desigur că îmi doream să port banderola și la echipa mare de la Pandurii. Înseamnă foarte mult pentru mine că am ajuns căpitan de acum. Să nu uităm ce jucători de valoare au purtat banderola la acest club”.

Pandurii a încheiat anul pe locul 10, la șapte puncte deasupra liniei retrogradabile și la 17 sub cea care asigură promovarea.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă