Comisia de Recurs a FRF anulează victoria la „masa verde” a Cermeiului la Sebiș! Meciul din Liga 3 va fi reprogramat. „Eram convinși de decizie”

Marius ANGHEL 22 Mar. 2018, 10:21 Campionat
Comisia de Recurs a FRF anulează victoria la

Una din „telenovelele” toamnei în fotbalul arădean a avut ca intrigă derby-ul de Liga a 3-a dintre Național Sebiș și Gloria Lunca Teuz Cermei. Meciul din cadrul etapei a 12-a, programat să se dispute pe 10 noiembrie 2017, nu a mai început, fiindcă una dintre Ambulanțele ce trebuia să asigure asistența medicală transportase o femeie în stare gravă la Ineu și s-a întors la stadion după cele 15 minute regulamentare. Gruparea de pe Crișul Alb susținea că, fiind vorba despre un caz fortuit, în sprijinul căruia a și trimis acte doveditoare la Casa Fotbalului, astfel că partida trebuia reprogramată, în timp ce „sămădii” spuneau că regulamentul e regulament și nu poate fi eludat.

Iar Comisia de Etică și Disciplină le-a dat câștig de cauză cermeianilor în ședința din 30 noiembrie și implicit victoria cu 3-0 la „masa verde”. Doar că șefii sebișenilor nu s-au dat bătuți și au făcut recurs. Și, după aproape patru luni de zile, au primit răspuns afirmativ în ședința de miercuri a Comisiei de Recurs. „Cu opinie majoritară, admite recursul formulat de CS Național Sebiș împotriva Deciziei nr.545/29.11.2017 pronunțată de Comisia de Disciplină și Etică a FRF, în contradictoriu cu CS Gloria Lunca Teuz Cermei. Desființează Hotărârea CDE nr.545/29.11.2017. Definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare. Pronunțată azi, 21.03.2018, în ședință nepublică, la sediul FRF din București, str. Vasile Șerbănică nr.12, sector 2”, e decizia publicată pe site-ul FRF.

În urma acestei decizii de anulare a victoriei la „masa verde” și de reprogramare a jocului, Gloria Lunca Teuz Cermei rămâne cu 24, dar se menține tot pe locul 6 în Seria 4, în timp ce Național Sebiș are 28 de puncte și e pe locul 5.

Așadar, dacă cei din conducerea Cermeiului nu se vor adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), lucru puțin probabil, Național Sebiș va primi șansa să lupte pe teren pentru punctele din derby-ul arădean cu trupa lui Anca, Huțan și Nagy. „Știam că dreptatea este de partea noastră și tocmai de aceea am făcut demersurile la Comisia de Recurs. Mai exista și acel precedent de care am vorbit și în toamnă, de la meciul Clinceni – Bradul din 2014, eram convinși că decizia nu putea rămâne aceea exprimată de Comisia de Etică și Disciplină. Mai departe, Departamentul Competiții urmează să stabilească o dată la care va avea loc meciul”, a menționat Călin Cojocaru, managerul celor de la Național Sebiș.

Deocamdată, e greu de anticipat data la care cele două divizionare terțe se vor duela pe arena „Crișana”, știindu-se faptul că deja există o intermediară ca urmare a amânării începerii returui, iar după ultimele zvonuri și etapa din weekend ar putea fi amânată. Și tot pe motiv de vreme rea și terenuri impracticabile.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 22 Mar. 2018, 10:21 Campionat
Pe aceeași temă