Clujenii vor răzbunare în fața Ripensiei, pentru rezultatele din sezonul trecut. Falub are multe absențe, dar se gândește doar la victorie: „Suntem într-o situație disperată”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 05 Oct. 2019, 16:41 Actualizat: 05 Oct. 2019, 16:42 Campionat
Clujenii vor răzbunare în fața Ripensiei, pentru rezultatele din sezonul trecut.  Falub are multe absențe, dar se gândește doar la victorie: „Suntem într-o situație disperată”

„U” Cluj revine pe teren propriu pentru meciul din etapa a 10-a a Ligii 2. Duminică, de la ora 13:00, o întâlnește pe Cluj Arena pe Ripensia, o echipă care are un punct în fața ei în clasament și care în sezonul trecut i-a produs acasă o înfrângere care avea să o coste promovarea directă.

Trupa antrenată de Adrian Falub dă semne de revenire, după ce în ultimele două etape a reușit să nu piardă. Victoria cu Petrolul (4-0) a fost urmată runda trecută de o remiză la Miercurea Ciuc, 0-0 cu Csikszereda. Acum, „U” Cluj dă peste Ripensia lui Pelici care nu se află într-o perioadă foarte bună, în acest sezon având rezultate contradictorii, cu toate că are un lot în care nu a făcut prea multe modificări față de sezonul trecut.

Adrian Falub: „Victoria e obligatorie”

În ciuda absențelor din lot, Adrian Falub se gândește doar la victorie împotriva Ripensiei.

„Echipa s-a pregătit bine în această săptămână, are voință, are dorință, încearcă să dea totul. Ne așteaptă o partidă împotriva Ripensiei, cea care sezonul trecut ne-a pus probabil cele mai multe probleme dintre toate formațiile. Ea nu e foarte mult schimbată față de atunci, are un antrenor care excelează la jocul defensiv, un antrenor care știe să organizeze echipele la care lucrează. Meciul ne prinde într-un moment dificil, cu jucători care au plecat sau urmează să plece la loturile naționale, dar și cu jucători nerefăcuți. De exemplu, Florescu și Goga s-au antrenat abia azi, Telcean e la echipa națională Under 19, deși, din discuția pe care am avut-o cu el, acolo s-au prezentat doar 12 fotbaliști și cred că ar fi putut să ne ajute etapa aceasta. Apoi, mai e Crăciun, în privința căruia așteptăm un răspuns din partea Federației de Fotbal din Moldova, ca să vedem dacă vom putea să ne bazăm pe el duminică. Așadar, întâmpinăm probleme la nivelul fundașilor centrali, unde sperăm să contăm măcar pe Crăciun.

Chiar și așa, pentru noi va fi foarte important să câștigăm, victoria e obligatorie. Trebuie să urcăm în clasament, deoarece, așa cum am mai spus, suntem într-o situație disperată. Am strâns niște puncte absolut necesare, însă nu suficiente ca să ieșim din zona retrogradării. Astăzi, noi nu putem să dominăm toate echipele, pentru că avem un lot restrâns, dar trebuie să încercăm să obținem maximum din fiecare joc”, a declarat Falub, citat de fcuniversitateacluj.ro.

Portarul Cosmin Dur-Bozoancă a fost convocat la naționala Under 21 a României, iar fundașul Tudor Telcean s-a alăturat lotului României Under 19. Iar fundașul Artur Crăciun a fost chemat și el la naționala U21 a Republicii Moldova, însă „U” Cluj speră să-l poată folosi în meciul cu Ripensia și apoi să îl lase să plece.

Cristian Gavra: „Suntem în creștere și ne dorim să confirmăm acest lucru”

Atacantul Cristian Gavra simte și el că echipa este în creștere în ultima perioadă și își dorește să continue seria pozitivă.

„Venim după o serie cu trei jocuri într-o săptămână, dar ne-am antrenat foarte bine și suntem deciși să câștigăm întâlnirea de duminică. Suntem în creștere și ne dorim să confirmăm acest lucru contra Ripensiei, o echipă în fața căreia, în ediția trecută, am obținut doar un punct. La Cluj am pierdut cu 3-2, cu o mare ocazie ratată de mine, în minutul 90, când scorul era 2-2. M-am pregătit exemplar și sper să nu mai acuz nicio problemă fizică.

Revenirea domnului Falub se vede atât în rezultate, cât și în jocul echipei. Ne-am propus să luăm fiecare partidă în parte, să câștigăm fiecare meci, iar în iarnă, după ce vom vedea unde ne situăm, să ne facem alte planuri”, a spus și Gavra.

În sezonul trecut, „U” Cluj a luat doar un punct din meciurile cu Ripensia. La Timișoara a fost 1-1, iar la Cluj-Napoca a fost 3-2 pentru roș-galbeni.

Înaintea meciului de duminică, de la ora 13:00, de pe Cluj Arena, dar după desfășurarea a șapte partide din etapa a 10-a a Ligii 2, „U” Cluj a coborât pe locul 16, ultimul retrogradabil, cu 10 puncte, iar Ripensia e pe poziția a 15-a, cu 11 puncte.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax Foto

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 05 Oct. 2019, 16:41 Actualizat: 05 Oct. 2019, 16:42 Campionat
Pe aceeași temă