Claudiu Niculescu, după cea mai mare victorie din cariera de antrenor: „Visul meu e să revin în Liga 1”

Liga2.ro 27 Sep. 2014, 15:18 Campionat
Claudiu Niculescu, după cea mai mare victorie din cariera de antrenor:**

Eliminarea deținătoarei Cupei României, Astra, de către CS Mioveni, a fost cea mai mare surpriză a acestei faze a competiției. Pentru antrenorul echipei argeșene, Claudiu Niculescu, meciul a venit ca o binemeritată gură de oxigen. Fostul atacant al Craiovei și al lui Dinamo speră să revină în Liga 1, fie promovând cu CS Mioveni, fie printr-o mutare la o altă echipă

Doar două echipe de divizie inferioară s-au calificat mai departe, în optimile Cupei României. E vorba despre Rapid CFR Suceava, care a eliminat-o pe Gaz Metan Mediaș (1-0) și CS Mioveni, echipa care a produs surpriza competiției până acum, după ce a trecut cu 3-1 de Astra Giurgiu, deținătoarea trofeului.

Echipa argeșeană a controlat jocul cu Astra, profitând și de nervozitatea și lipsa de formă a giurgiuvenilor, care nu și-au revenit după eșecul de la Zagreb, scor 1-5, de săptămâna trecută, din grupele Europa League. O victorie care l-a readus în prim-plan pe Claudiu Niculescu, antrenorul echipei argeșene, aflat la una dintre cele mai mari victorii din cariera de antrenor. „A fost greu, întrucât am întâlnit o echipă foarte bună, o echipă care are jucători de națională. Ne-am mobilizat exemplar, am simțit că se poate, i-am simțit nervoși pentru că nu le ieșea jocul. Pentru noi e o victorie excepțională”, a spus Niculescu pentru ProSport.


Niculescu a demisionat de la „U” Cluj în iulie 2012, imediat după primul meci oficial al sezonului

 

A schimbat patru echipe în doi ani

Cariera de antrenor a lui Claudiu Niculescu a debutat în martie 2012, când vârful aflat atunci la Universitatea Cluj a renunțat la cariera de jucător pentru costumul de antrenor. Niculescu (38 de ani) a rezistat pe banca tehnică a clujenilor doar patru luni, demisionând în iulie, imediat după primul meci din Liga 1, din cauza unor neînțelegeri cu conducerea clubului ardelean. Din acel moment, Niculescu nu s-a mai întors în Liga 1, preferând să antreneze în liga secundă, trecând pe la FC Bihor, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea și, acum, la CS Mioveni. Însă tehnicianul de 38 de ani nu pare deranjat de acest lucru:Am învățat foarte multe în această perioadă, am fost pus în diferite situații. Pe mine mă ajută enorm această experiență, nu regret niciun moment că am ales să antrenez aceste echipe. Știu să abordez mai bine acum diferite meciuri, diferite probleme”.

Totuși, schimbarea a patru echipe (Damila Măciuca s-a transformat în CSM Râmnicu Vâlcea) în decursul a trei ani demonstrează că Niculescu nu a reușit să găsească echipa perfectă pentru el. La Vâlcea se strânseseră câteva rezultate negative în decurs de câteva meciuri și am simțit că este un gest de onoare să părăsesc echipa, s-a creat un șoc la echipă. Acum, la Mioveni, mă simt excelent. E o stabilitate financiară, asta e cel mai important, pentru că nu găsești ușor un club care să plătească salariile la timp, asta se vede chiar și în Liga 1. Condițiile sunt foarte bune, avem ca obiectiv un loc de play-off în acest sezon, iar la anul, promovarea”, a explicat Niculescu pentru ProSport.

40% este procentajul de victorie al lui Niculescu ca antrenor (12 victorii – 10 egaluri – 2 înfrângeri)

Pentru o imagine cât mai bună a tehnicianului lui CS Mioveni, ProSport a stat de vorbă și cu Marius Nicolae, fost manager la Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești, care a acceptat să îl descrie pe Niculescu: E un tehnician din noul val, foarte bine pregătit, acum a căpătat și experiență. A plecat repede de la Universitatea Cluj, unde nu am fost lăsați să ne facem treaba. El va ajunge foarte sus ca antrenor, e o percepție generală că nu avem antrenori, dar Niculescu poate să facă treabă. Nu înțeleg de ce el nu e băgat în seamă și de ce nimeni nu îi dă șansa și nu încearcă să aibă răbdare”.

„Sunt un tip vulcanic, care se agită pe bancă”

Care este, însă, visul antrenorului care se autocaracterizează drept „un tip vulcanic, care se agită în permanență pe bancă”? Răspunsul vine aproape imediat: „Vreau să revin în Liga 1, îmi doresc să fac pasul înapoi în prima ligă cât mai repede. Evident, fiecare om muncește pentru a asigura un trai decent familiei, astfel că nu aș spune nu unei mutări în străinătate. Dar primordial pentru mine este să revin în Liga 1”.

Însă după despărțirea de CSM Râmnicu Vâlcea, Niculescu nu a reușit să își găsească un angajament în Liga 1. Nu știu de ce unii dintre antrenorii tineri nu își găsesc o echipă de Liga 1, asta ar trebui să îi întrebați pe patroni. Dar în România nu se dă credit antrenorilor tineri. Sper că pe viitor să se schimbe acest lucru”conchide antrenorul lui CS Mioveni, perceput drept unul defensiv, după ce echipa sa nu a marcat decât un singur gol în primele patru partide din Liga 2. Însă Niculescu nu e deranjat de acest lucru:Depinde de fiecare meci și de lotul pe care îl ai la dispoziție. Dar uitați-vă la meciuri, am avut 4-5 ocazii clare în fiecare joc, am avut un stil ofensiv”.

Articol scris de Adrian COSTEIU

Liga2.ro 27 Sep. 2014, 15:18 Campionat
Pe aceeași temă