Chițu: „Mă dădeam lovit dacă era blat!”

02 Apr. 2012, 14:34 Campionat
Chițu:**

Sorin Chițu, golgeterul de la Năvodari, spune că, în cazul unui aranjament, nu ar fi intrat pe teren. Atacantul recunoaște că a jucat în meciuri dubioase în Liga a II-a, când evolua la Snagov

Unul dintre cei mai importanți jucători ai celor de la Săgeata, Sorin Chițu (foto, 31 de ani), respinge varianta unui blat în partida cu FC Botoșani, dar admite existența unei mafii a pariurilor în fotbalul românesc. Povestește ușor amuzat: „Au fost meciuri în care mai bine jucam între noi, fără adversari, că era un antrenament mai bun”.

Sorin, există zvonul că ați fi pierdut intenționat meciul de sâmbătă…
Păi, noi nu am vrut să intrăm pe teren! Dacă tot am acceptat să jucăm, de ce am fi vrut să pierdem?

Poate pentru pariuri? Există informații conform cărora s-ar fi pariat destul de mult pe o victorie a celor de la Botoșani.
Sincer, mi-e greu să cred lucrul ăsta! Nu cred că cineva de la noi a pariat împotriva propriei echipe. Dacă aflam așa ceva, nu intram in teren. Mă dădeam lovit și nu jucam!

Totuși, cum e posibil ca o echipă care are un singur meci câștigat în deplasare în acest sezon să marcheze cinci goluri pe terenul unei formații care pierde foarte rar acasă?
Nu mi s-a mai întâmplat niciodată, indiferent de echipa la care am jucat, să iau cinci goluri într-un meci pe teren propriu! Dar a fost acea eliminare din prima repriză și apoi golul doi, șutul acela de la 30 de metri, ne-a pus capac!

Tu crezi că în Liga a II-a există o mafie a pariurilor?
Da!

Ai jucat în vreun meci în care adversarul să ți se pară suspect de slab?
(face o scurtă pauză) Da… am jucat. Când eram la Snagov, a fost un meci în care mai bine jucam între noi, fără adversar. Ar fi fost un antrenament mai bun (râde).

12 goluri a marcat în acest campionat Sorin Chițu, atacantul fiind golgeterul celor de la Săgeata Năvodari

Dacă am fi făcut pregătirea de iarnă așa cum trebuie și nu ar fi fost aceste probleme cu banii, nu cred că am fi pierdut cu Botoșani. Probabil ne-am fi bătut pentru promovare
Sorin Chițu, atacant Săgeata Năvodari

Nu știu cum s-ar fi putut paria pe acest meci dacă noi nu am vrut să intrăm pe teren
Sorin Chițu, atacant Săgeata Năvodari

Articol scris de Costin Negraru și Costin Ștucan

Foto: Alexandru Raita

02 Apr. 2012, 14:34 Campionat
Pe aceeași temă