Chițu, din nou decisiv pentru Farul. Victoria cu Oțelul a fost a treia consecutivă în campionat pentru „marinari”

FC Farul a învins, la Constanța, fosta campioană a României, Oțelul Galați, și a ajuns la al treilea succes la rând în campionatul Ligii 2. Victoria le-a adus „marinarilor” și o poziție superioară în clasament, locul 4 în Seria a II-a.

Fariștii au câștigat la limită, 1-0, disputa de sâmbătă, de la Constanța, cu Oțelul Galați, din etapa a zecea a Ligii a 2-a. „Marinarii” nu au evoluat strălucit, dar, chiar și așa, au avut ocazii mai multe decât tânăra echipă a oțelarilor, care, din minutul 82, a jucat în inferioritate numerică. Farul reușește să lege trei victorii și urcă o poziție în clasament, de pe locul cinci, pe patru.

FC Farul n-a mai repetat evoluțiile deosebite de la precedentele două victorii. Mai mult, prima mare ocazie a meciului de la Constanța le-a aparținut oaspeților, Stoian ratând deschiderea scorului în minutul 18, grație intervenției lui Gudea. Aceasta avea să rămână însă unica situație de sâmbătă a Oțelului, care a încercat să revină în partea secundă, fără a pune însă în pericol real poarta constănțeană. Antrenorul „marinarilor”, Constantin Gache, a fost lipsit de doi oameni importanți pe faza ofensivă, vârful Pătulea (accidentat) și mijlocașul Nicorec (suspendat), diferența făcând-o, din nou, golgheterul Sorin Chițu, a cărui reușită din minutul 38 (a speculat prompt, din apropiere, o eroare a fundașilor Oțelului, la cornerul lui Cristocea) i-a mai adus Farului trei puncte. Acest gol și ocaziile, mari, de până la pauză (pentru că, în partea secundă, cu excepția situației lui Butoi, din minutul 84, „marinarii” nu s-au mai arătat periculoși) au mai salvat din impresia lăsată de jocul mai puțin strălucitor al gazdelor, însă, până la urmă, importantă este victoria. Până la pauză, de la Farul au mai ratat S. Chițu (35 – bară și minge trimisă apoi prin fața porții, 41), M. Rusu (37) și Ad. Ionescu (44).

Suporterii Oțelului, evacuați

Cei câțiva suporteri care au însoțit la Constanța Oțelul au fost evacuați din tribună de forțele de ordine în minutul 58. Fanii gălățeni au intrat în conflict cu spectatori constănțeni din sectorul învecinat de tribună, cele două tabere aruncând și cu scaune una în alta.

Constantin Gache: „Lumea nu are de unde să știe aceste lucruri”

Constantin Gache, antrenorul Farului, a declarat, la final: „E important că am câștigat, deși n-am avut un joc prea reușit, deosebit, precum am evoluat în cele două victorii precedente, cu Suceava și la Bacău. Am întâlnit însă și o echipă care juca fără presiune, care pe noi a apăsat puțin, întrucât ne doream foarte mult victoria. În același timp, în fața unui adversar cu mulți jucători tineri, e și greu de motivat jucătorii. Numai cu motivația morală o duci cât o duci, dar, dacă nu va veni și cea financiară, măcar o parte, va fi și mai greu. Lumea nu are de unde să știe aceste lucruri, care sunt foarte importante, și nu mai merge să le ocolim. Eu le spun mereu jucătorilor: «Când intrați pe teren, vă reprezentați pe voi înșivă». Dar până când? Sunt probleme financiare la Farul. Dacă nu aveam, probabil că și fața întregii echipe era alta. Oțelul e o echipă bună, dar a avut numai o ocazie, pe când noi am irosit mult mai multe situații clare. Dacă Pătulea nu era accidentat și puteam juca cu două vârfuri, era altceva, însă nu mai contează”.

Daniel Florea: „Meritam cel puțin un punct”

Principalul Oțelului, Daniel Florea, a spus: „Echipa mea a făcut un joc bun, dar am pierdut din nou pe o greșeală individuală. E al treilea meci când pățim așa. Puteam să și marcăm și meritam să cucerim cel puțin un punct. În privința arbitrajului, mi s-a părut că s-au acordat foarte ușor faulturi pentru Farul, iar jocul a fost oprit când nu trebuia. Avem condiții dificile la club și e greu să ceri mai mult de la echipă când nu-i oferi nimic. Noi ne bucurăm că ajungem să jucăm de la etapă la etapă”.

FARUL CONSTANȚA    1
OȚELUL GALAȚI        0

S. Chițu ”38

Gudea – Băjan, Șt. Rusu, Fl. Pătrașcu (cpt.), I. Barna – M. Ion, Ad. Ionescu, Milea (Butoi ”52), Corcoveanu (D. Bratu ”75) – Cristocea, S. Chițu
Rezerve neutilizate: I. Dinu – Țăranu, Al. Grigoraș, S. Ilie, T. Bălan
Antrenor: Constantin Gache

Grecu – Marus, Cojoc (cpt.)(V. Ștefan ”70), Asanache, Murgoci – C. Stoian, R. Tătar, Dajbog, Diarra (I. Miron ”46) – Codreanu, Cârjan (M. Adăscăliței ”65)
Rezerve neutilizate: Vicol – R. Stănescu, Ed. Dumitru, Sefer
Antrenor: Daniel Florea
Eliminat: I. Miron ”80 (cumul de galbene)

Stadion: Farul (Constanța); Spectatori: 500; Arbitru: Ovidiu Petru Oprea (Ploiești); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraș); Jucătorul meciului: Sorin Chițu.

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Pe aceeași temă