„Chirurgul” a resuscitat Dunărea. Președintele, mulțumit după victoria de la Afumați: „Echipa a început să joace altceva”. Călărășenii așteaptă încă doi noi jucători

Marius ANGHEL 28 Aug. 2017, 18:04 Campionat

Dunărea Călărași a legat două victorii din două meciuri cu Dan Alexa „Chirurgul” antrenor principal. Sâmbătă, la Afumați, în etapa a 5-a, a câștigat prin golul marcat de Valentin Alexandru din penalty, în minutul 43. Cu prilejul acestui joc a debutat la Dunărea și fundașul Marius Tomozei, care tocmai s-a despărțit de Luceafărul Oradea.

„Echipa a început să joace altceva. Începe să se închege anumite relații de joc. La Afumați am văzut un joc bun. Băieții au fost motivați. Eu am mai spus că avem un lot foarte bun, iar acum Alexa are la dispoziție jucători experimentați. Mi-a plăcut Tomozei. S-a integrat bine la echipă încă de la primul meci. Mai așteptăm doi fotbaliști să ne confirme oferta. Îi vom anunța cât de curând”, a spus Florin Brișan, președintele clubului AFC Dunărea, după meciul de la Afumați.

Marius Tomozei a început meciul ca titular și a fost înlocuit în minutul 79 de Florinel Ibrian.

La Afumați, elevii lui Dan Alexa au marcat în minutul 43 prin Vali Alexandru. Acesta a transformat o lovitură de la 11 metri după ce a fot faultat în careu de Patriche. Călărășenii au mai ratat încă trei ocazii mari prin Pană, Pușcașu și Alexandru, însă partida s-a încheiat cu un singur gol marcat pe tabelă de călărășeni.

După cinci meciuri, Dunărea obține o „zestre” de 7 puncte și urcă pe locul 12 în clasament. La Afumați a jucat pentru prima dată și fundașul adus în „era” Alexa, Marius Tomozei. Acesta a avut un parcurs bun până în minutul 79, atunci când a fost înlocuit cu Florin Ibrian.

Etapa următoare, pe 2 septembrie, Dunărea joacă tot în deplasare la Snagov, cu Metalul Reșița, iar pe 9 septembrie vine la Călărași Olimpia Satu Mare.

Afumați: Andr. Marinescu – Baniță, Căliani, Rz. Patriche (cpt.), Vas. Olariu (Robicek 77′), Buzea, Alin Zaharia, Vl. Tudorache, Vas. Nicolae, Șt. Vasile (Vlada 67′), Mug. Dedu (Rz. Avram 67′)
Rezerve neutilizate: Mișa – Buduroi, Fl. Nicolescu, Onea
Antrenor: Vasile Neagu

Dunărea: C. Lungu (cpt.) – Țenea, Mardare, Bg. Șandru, Tomozei (Ibrian 79′), Danciu, Preoteasa, Sil. Pană, Kanda, Al. Pop (Pușcașu 63′), Val. Alexandru (Cr. Pușcaș 83′)
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Fl. Niculae, Dincă, Al. Roșca
Antrenor: Dan Alexa

Articol și foto de Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 28 Aug. 2017, 18:04 Campionat
Pe aceeași temă