„Chindia nu e Pandurii, trebui să știi cum și când să o ataci.” Șeroni, înaintea meciului târgoviștenilor la Arad

Marius ANGHEL 18 Apr. 2019, 14:44 Campionat

Fără Alin Șeroni pe teren, UTA a încasat golul de 3-3 cu Pandurii Târgu Jiu și cele trei „boabe” în disputa cu Metaloglobus (3-0). Acum, experimentatul fundaș e pregătit să revină pe gazon și să-și aducă contribuția la un rezultat pozitiv cu echipa de pe locul 2 în eșalonul secund. Sâmbătă, de la ora 13:00, UTA joacă pe teren propriu cu Chindia.

Puternicul fundaș a făcut terapie în zona gambei piciorului stâng și este apt să revină pe gazon. „Ne așteaptă un meci foarte dificil cu o echipă care se bate la promovare. Încercăm să ne pregătim cât mai bine în această săptămână, să fim concentrați, să dăm totul pe teren și la finalul meciului să obținem un rezultat pozitiv. Nu contează că jucăm cu prima, a doua sau ultima clasată, gândul nostru este la victorie. Mai ales acasă nu avem voie să pierdem punctele puse în joc”, consideră Șeroni.

Chindia e formația cu cel mai bun procentaj de realizări la fazele fixe, iar un fotbalist de talia fostului polist e esențială pentru „roș-albi”. „Avem timp să lucrăm la acest aspect, să aflăm exact pe cine marcăm, o să avem sarcini precise fiecare. Dar, cred că și ei trebuie să-și facă probleme în privința noastră, căci, cu câteva excepții, am jucat un fotbal destul de bun în acest retur. Ultimul meci acasă, am și revenit de la 2-0 cu Pandurii la 3-2, nu cred că se aștepta cineva. Dar, bineînțeles, Chindia nu e Pandurii, trebui să știi cum și când să o ataci, să fii concentrat pe tot parcursul partidei. Se vede că începem să formăm un grup unit, iar la anul sperăm să promovăm, căci acesta e obiectivul clubului”, a adăugat utistul, citat de Sport Arad.

Sâmbătă, Alin Șeroni se va reîntâlni cu unul dintre foștii săi colegi de la Dunărea Călărași, care va și evolua în zona sa. „Cu Vali Alexandru am și jucat la fostul meu club. Este un vârf foarte bun, se bate pentru orice minge, dar vom încerca să-l blocăm cât mai bine să nu ajungă în situații de a marca”, mai spune apărătorul „Bătrânei Doamne”, care recunoaște că penalty-ul transformat cu Snagov a fost un episod rar. „Cipri (n.r. – Rus) e primul executat, Bodo (n.r. – Kanda), al doilea, dar el nu a vrut să bată și atunci am apărut eu. Dar numai după ce m-am înțeles cu Cipri și am primit și acceptul de la Mister am tras la poartă”, a încheiat Șeroni.

Născut la Lugoj, fotbalistul de 31 de ani și-a început cariera tot la Auxerre Lugoj în sezonul 2005-2006. Mai apoi se transferă la Bihor Oradea, FC Săcele, Prefab Modelu și ACS Recaș, debutul său în prima ligă survenind în 2013, în tricoul lui ACS Poli Timișoara. Între 2014 și 2016 joacă la Viitorul Constanța, FC Brașov și Speranța Nisporeni (Republica Moldova), revenind apoi la ACS Poli. În vara anului trecut, odată cu retrogradarea echipei timișorene, semnează cu Dunărea Călărași în Liga 1, unde a evoluat în 7 meciuri.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 18 Apr. 2019, 14:44 Campionat
Pe aceeași temă