Chindia nu are drept de promovare în Liga 1!

04 Sep. 2011, 13:27 Campionat
Chindia nu are** drept de promovare în Liga 1!

Președintele Chindiei Târgoviște, Ion Crăciunescu a făcut o serie de dezvăluiri sâmbătă, în emisiunea „Fotbal la matineu”. Fostul arbitru internațional a povestit cum a obținut Chindia promovarea în Liga a II-a, deși fusese anunțată că nu are voie, din cauza unor condiții din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice pe care nu le îndeplinea.

„Inițial, nu am avut drept de promovare din Liga a III-a în a II-a. Ne-am dus la Federație și le-am spus că ar fi fost normal să ne anunțe de la începutul campionatului dacă nu aveam voie să promovăm. I-am întrebat dacă avem voie sau nu și ne-au dat dreptate, lăsându-ne să promovăm în al doilea eșalon. În campionatul ăsta, însă, dacă suntem pe locul întâi, nu avem voie să urcăm în prima ligă„, a declarat Ion Craciunescu, în emisiunea „Fotbal la matineu”, realizată de Horațiu Sima.

„Tinerii jucători reacționează foarte bine atunci când sunt îndrumați în aceeași măsură. Antrenorul Silviu Dumitrescu e preocupat de pregătirea acestor tineri jucători. Chindia Târgoviște are foarte mulți jucători de la școala lui Gică Popescu. Jucătorul Gavrilă evoluează la noi. A fost transferat de la o echipă din Italia. Nu știu care e punctul de vedere al Dunării Galați. Dacă era vreo problemă, nu îl legitimam la Chindia. Dintre cei de la Galați și Gică Popescu, voi avea întotdeauna încredere în Gică Popescu”, a mai precizat fostul arbitru internațional.

Obiectivul – consolidarea unei echipe

„Scopul este să creștem valori,dar vrem să fim la vârful competiției la final de campionat. Obiectivul e să consolidăm o echipă. Dacă sunt din Târgoviște, e cu atât mai bine, însă nu e nicio problemă dacă vin și din altă parte, pentru că nu mai există nicio echipă care să aibă numai jucători proprii”, a adăugat Ex-președintele CCA.

Ion Crăciunescu s-a luat și de Lucian Burchel, antrenorul selectionatei U-19 a României: „Burchel trebuia să demonstreze că e cineva în fotbalul românesc și abia apoi să preia echipa națională de juniori. S-a făcut concurs pentru acest post, dar nici nu trebuia să fie înscris. Trebuia să arate CV-ul, cu ce echipe a antrenat și ce performanțe a obținut”.

Fostul președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor a spus că sistemul competițional ar trebui restructurat, pentru că întregul campionat este umflat, prin ligile de câte 18 echipe și a avertizat cavor veni tot mai multe decizii de abandon: „Ar trebui restructurat sistemul competițional și nu știu de ce nu se face acest lucru. Mi se pare că e umflată competiția cu 18 echipe. Se retrag foarte multe echipe și o să se retragă și mai multe, din orașe potente”.

sursa: Sport Total FM

04 Sep. 2011, 13:27 Campionat
Pe aceeași temă