CF Brăila se duce încet, dar sigur, spre liga a treia!

Marius ANGHEL 10 Nov. 2013, 10:22 Campionat
CF Brăila** se duce încet, dar sigur, spre liga a treia!

Programat la aceeași oră cu un meci din cadrul ligii naționale de handal feminin, ultima partidă a turului ligii secunde, de sâmbătă de pe „Municipal”-ul brăilean, dintre CF Brăila și SC Bacău nu s-a bucurat de prezența decât a vreo 200 de spectatori care acum regretă că nu s-au dus la „Polivalentă” la handbal! Și asta deoarece purtătorii de tricouri de la CF Brăila au repetat evoluția penibilă din meciul cu Gloria Buzău reușind să piardă cu 2-1 și partida cu moldovenii chiar dacă au condus cu 1-0! Îi înțelegem pe elevii antrenați de Alin Pânzaru că nu și-au mai primit salariile de vreo trei-patru luni, dar după modul în care aceștia evoluează au șanse mici să-și mai recupeze „paguba”! Brăilenii au jucat iarăși foarte penibil iar băcăoanii au profitat din plin de acest lucru, lucru văzut cu ociul liber și pe teren!

În prima repriză brăilenii nu și-au creeat absolut nicio ocazie de gol, dar nici moldovenii nu au prea rupt gura târgului! În prima parte am asistat la un meci care anost care nu se vede nici prin prin curtea școlii, în care niciuna dintre formații nu a reușit să pericliteze în vreun fel poarta adversă. Dar SC Bacău a avut vreo două… sferturi de ocazii în minutele 24 și 33, dar portarul Leu a apărat șuturile destul de anemice trimise de Rusu și Ungureanu. CF Brăila s-a remarcat doar la faza din minutul 41, atunci când Neagoe a cerșit a lovitură de la 11 metri la intervenția asupra sa a lui Dumitriu și a fost „recompensat” cu un cartonaș galben de centralul Horia Mlanivovici (București).

După felul în care au început partea secundă, se părea că brăilenii au fost muștruluiți la cabine de Alin Pânzaru, dar lucrurile nu stat chiar așa! În chiar minutul 47,  Frunză a trimis o pasa în careul băcăoan spre Câmpeanu care a lăsat balonul să ajungă la Ciocâlteu, iar acesta din urmă a trimis plasat de la 13-14 metri în colțul lung al porții apărate de Petrariu: 1-0! Aceasta a fost și singura fază mai serioasă de poartă a brăilenilor, pentru că apoi băcăoanii au avut posesia balonului, au reușit să întoarcă rezultatul în favoarea lor, dar au mai și irosit două trei situații de a mai înscrie. Egalarea se produce în minutul 65, atunci când Rusu a trimis în careul brăilean o centrare din lovitură liberă de pe la vreo 25 de metri lateral dreapta iar Predoiu „șterge” mingea cu capul care se oprește în plasă: 1-1! Apoi, după ce Rusu încearcă vigilența lui Leu cu un șut de la 17 metri (min. 75), iar Frunză șutează mult peste plopii aflați în afara…terenului (min. 78), SC Bacău va marca golul de trei puncte.

A fost o centrare perfectă a lui Luncanu de pe partea dreaptă, iar prezent la întâlnirea cu mingea Rusu a reluat imparabil din voleu în plasa porții nefericitului Leu: 1-2! Nu a fost 1-3 în minutul 84, deoarece Husein nu putut să-l învingă pe portarul brăilean cu un șut slab de la numai 7 metri, lateral dreapta, chiar dacă-l avea în față numai pe acesta! Brăilenii au ocazia unui 2-2, nemeritat după modul cum au evoluat, dar Petrariu a respins cu greutate mingea trimisă de Bosoi de la 14 metri (min. 86)!

Finalul de meci este unul care seamănă cu cele mai celebre filme de comedie, deoarece moldovenii recurg la cele mai penibile trageri de timp, Petrariu vede un cartonaș pentru întârzierea repuneri balonului în joc,  Alin Pânzaru se ceartă cu spectatorii care-i reproșeză acestuia evoluția execrabilă a echipei, iar Viorel Tănase se agită pe marginea terenului ca un leu în cușcă!  În sfârșit vine și fluierul final, iar băcăoanii se bucură de parcă ar fi câștigat Liga Campionilor și nu pentru că au învins o formație brăileană care nu mai joacă nimic de câteva etape bune!

În concluzie un lucru este cert: dacă nu se va găsi cineva să facă ORDINE la clubul brăilean în cel mai scurt timp, CF Brăila va evolua din sezonul următor în liga a treia sau se va desființa! Dar să sperăm ca nu va fi așa, deoarece brăilenii merită cu prisosință macar o echipă în liga a doua!

CF Brăila – SC Bacău  1-2 (0-0)
Ciocâlteu (47) / Predoiu (65), Rusu (82)
 
Leu – Bosoi, Spiridon (min. 79: Ndigwe), Ivan, Colilie – Neagoe, Ochia, Frunză, Cazan (min. 83: Iordache) – Câmpeanu, Ciocâlteu. Antrenor: Alin Pânzaru.

Petrariu – Mihalachioaie, Dumitriu, Burcă, Luncanu – Strugariu, Rusu (min. 88: Miron), Tudor, Hurdubei – Șciopu (min. 61: Husein), Ungureanu (min. 52: Predoiu). Antrenor: Viorel Tănase.

   Cartonașe galbene: Neagoe, Ciocâlteu, Cazan/ Petrariu.

   Au arbitrat foarte bine Horia Mladinovici (București), ajutat la cele două tușe de asistenții Andrei Ciucu (Craiova) și Cristian Pătrașcu (Craiova).

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 10 Nov. 2013, 10:22 Campionat
Pe aceeași temă